יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים מתכונים לחנוכה תפריטי אירוח

איך מכינים ארוחה חלבית ל 20 איש ?

10 נובמבר 2013
(Visited 38,573 times, 15 visits today)

מרכיבים:

אירחתי בחג כ 15- 20 איש לקח לי כיומיים הכנות בלי לחץ, מה שיכולתי הכנתי מראש לא רציתי להילחץ ברגע האחרון. עוד משהו התפריט מתאים גם לאירוח חלבי ולא רק לחנוכה אז יאללה לעבודה.

אולי תאהב גם את...♥

  • סלט טוסט מפנק וטעים בטירוף

    שחיתות! אל תכינו זה ממכר ואי אפשר להפסיק לאכול. אתם מכירים את הסלט טוסט שמגישים בתי קפה ?
    המון ירקות טובים, טוסטים פריכים שמתפצחים בפה ולא נשכח שמשלמים על הפינוק הזה הרבה כסף.
    אז למה לא להכין בבית ? ללקק ת'אצבעות זה הסלט המושלם ויש בו הכל. חוץ מירקות הטוסטים עם גבינת מוצרלה בנוסף על הצהובה עם כבר הולכים שחיתות אז כמו שצריך והכל בטעמי שום ועשבי תיבול.
    מקבלים טוסטים פריכים מפוצצים בגבינה איזו שחיתות טעימה. יש בקערה הזאת הכל זה בעצם ארוחה שלמה לא צריך להוסיף כלום וזה שדרוג נהדר לארוחת ערב.

    4 מנות

  • שוקולטה חמה ומפנקת

    בא לי להכין משהו טוב הכנתי את העוגיות הנהדרות האלה ורציתי איזה משקה שוקולדי ליד ואם כבר מכינים אז עושים את זה מכל הלב וכדאי שיהיה הרבה שוקולד שאף אחד לא יתלונן 🙂
    זה אחד המשקאות שהכי כיף להזמין בבית קפה אז למה לא להכין אותו בבית ? תכינו לכם בכיף משקה שוקולדי נהדר שעושה טוב בימי החורף הקרים. לקח לי 5 דקות להכין ולהגיש, תפנקו את המשפחה בכיף.

    2 כוסות / 6 כוסיות

  • מאפה גבינה וזיתים ממכר!

    מתכון חלום! ואוו כמה טעים גבינה צהובה עם זיתים והתוצאה הסופית ללקק ת'אצבעות, מושלם! מצאתי את המתכון המושלם לארוחת ערב, זהירות ממכר.
    תחשבו על מאפה ממולא גבינה צהובה וזיתים ולא בכמות קטנה אלא מילוי משמעותי שיורגש טוב בכל ביס.
    רק לחשוב על כל הגבינה שנמסה לה שם בפנים ואוו איזה מאפה נהדר.
    עלה לי רעיון להכין מאפה לארוחת ערב קצת שונה מהרגיל, רציתי שהמילוי יורגש טוב והדבר הראשון שחשבתי עליו זאת גבינה צהובה, הוספתי זיתים וציפיתי עם שומשום קלוי (שדרוג נהדר) אתם לא תאמינו כמה טעים זה יצא שדרוג מטורף לארוחת ערב, תוסיפו ליד גבינות וירקות ואחר כך תצטערו שלא הכנתם יותר. תכינו מראש כמות ותקפיאו חימום קל במיקרו וכאילו בזה הרגע.

    14 מאפים

  • סופגניות אשל ב 5 דקות הכנה

    מדהימות! קסם של סופגניות בשלושה מצרכים זה הכל ואפילו אין ביצים אין צורך להתפיח לרדד וכל הבלאגן המתכון הכי קל לסופגניות, לא מאמינים ? אתם חייבים להכין ולראות את הקסם בעצמכם.
    לא יאמן שבכלום מצרכים יוצאות כאלה סופגניות רכות וטעימות לא הפסקתי לנשנש הן מעולות.
    אין מיקסר כמעט ואין מצרכים למען האמת, ערבוב ידני לקח לי דקה לערבב ותוך 5 דקות אפילו פחות כבר היו לי סופגניות טעימות יש יותר טוב מזה ?
    הכי חשוב תכפילו כמויות עדיף זה מתחסל כל כך מהר שתצטערו שלא הכנתם יותר.
    נתתי בתחתית המתכון טיפים.

    18 סופגניות קטנות

הכנות:

לתפריט עצמו כולל תמונות

התפריט היה כדלקמן :

לזניית פטריות ושמנת
מאפינס תפוחי אדמה
מבחר לביבות אפויות:
לביבות בטטה
לביבות ירק
לביבות גזר
קציצות / לביבות ירק 
מרק גזר
קרוטונים לסלט 
חמאה שום שמיר
מוס סלמון
גלילות חצילים בטעם פיצה י
מטבל שמנת שום ועירית
פלטת גבינות ומאזטים / צימוקי עגבניות שרי / סלט פלפלים
פלטת ירקות צבעונית
2 בגטים ארוכים קנויים

קינוחים:

עוגת שוקולד עם קרם קפה ותותים
גלילי ופל ממולאים מוס דבש
פירות
קפה ותה

אז איך מכינים כזאת ארוחה ?

יומיים מראש מה מכינים ?
הוכנה הלזניה, היא משתבחת ואין בעיה להכין מראש, חמאה שום שמיר, מוס סלמון הכנתי חילקתי לכלים וישר להקפאה, ניקנו בגטים והוכנסו להקפאה.

יום מראש מה מכינים ?
מאפינס תפוחי אדמה, מרק, עוגת שוקולד הוכנה עד השלב של הקישוט, את הקרם אפשר לשים מיד ולהקפיא עוד חיסכון בזמן.

הכנות ערב קודם :
ערב לפני הכנתי את הלביבות עד שלב האפייה, לביבות ירק מגירות נוזלים מומלץ לסחוט לפני האפייה , לביבות גזר מעט נוזלים לא משמעותי, קציצות ירק מגירות נוזלים כנ"ל כמו הלביבות ירק לסחוט ואז להכניס לתנור, לביבות בטטה מושלמות לא מגירות נוזלים בכלל.
אין שום בעיה שהלביבות יעמדו כמה שעות בקירור לסחוט היטב את הנוזלים ולפני ההכנסה לתנור לעבור שוב.
בלילה לא כדאי שתעמוד כמות הנוזלים גדולה מאוד, עדיף להכין את הלביבות כמו שכתבתי, אפשר להכין את הלביבות יום מראש ולחמם לפני ההגשה זה מוריד לחץ ביום האירוח, שתי הדרכים טובות.
מומלץ מאוד להגיש עם הלביבות מטבל משלים את הלביבות ושילוב הטעמים חם קר מאוד מוצלח.
חציל נפרס נקלה,  פלפלים נקלו קולפו ונחתכו, עגבניות שרי נכנסו לתנור.
גלילי הופל מולאו בקרם ואוחסנו בקירור (למרות שהם עמדו בקירור יצא מוצלח מאוד).
מילאתי את החצילים ולמקרר לתנור זה יכנס מחר, להקפיא 5 פרוסות חלה.

האירוח היה בסביבות שעה 11:00 בבוקר:

בשעה 7 בבוקר הלביבות נכנסו לתנור בכמה נגלות, מומלץ להתחיל עם הבטטות לוקח להן הכי הרבה זמן. לערוך את השולחן שיראה יפה ומזמין.
שעתיים לפני ההגשה להוציא הלזניה מההקפאה שתפשיר.
לחתוך את הירקות לסדר בצלחת הגשה גדולה, להכין את המטבל. לסדר את המאזטים בצלוחיות לזרוק את נוזלי הפלפלים וליד לסדר את הגבינות.
להכין את רוטב הויניגרט ולאחסן במקרר בצנצנת קטנה. לא לשכוח להשגיח על הלביבות להפוך ולהוציא מהתנור בזמן.
תוך כדי התפנה מקום בתבנית של הלביבות נכנסו גלילי החצילים ל 10 – 15 דקות יחד עם הלביבות (לפעמים לבעלי יש רעיונות טובים בשביל לחסוך זמן)
שעה לפני ההגשה להוציא את החמאה והמוס סלמון מההקפאה, להוציא את המרק והמאפינס מקירור, להוציא את הבגטים לפרוס לפרוסות.
כ60 דקות לפני ההגשה להכניס לתנור את הלזניה והמאפינס תפוחי אדמה מכוסים על 180 מעלות ל 30 דקות (לוודא שהכל חם) לקראת ההגשה להכניס את הלביבות לחימום קצר נוסף אם צריך תנו לגלילי החצילים חימום מהיר בתנור. 20 דקות לפני ההגשה לחמם את המרק .
כ 10 דקות לפני ההגשה להוציא מהמקפיא את הפרוסות חלה לחתוך לקוביות לתבל ולהקפיץ כשתי דקות ולהגיש חם לשולחן, לשקשק את הרוטב ולהגיש ליד הירקות.

בין 7 בבוקר ל 11 בבוקר הוכנו כל הדברים אם מישהו חושב ש4 שעות לא מספיק שיתחיל קודם.
הורדת לחץ רצינית זה להכין את הלביבות מראש ואז לפני ההגשה לכסות ולחמם ב180 מעלות.
את העוגה לקשט לפני ההגשה  זה לוקח כ 10 – 15 דקות.

זה רק נראה מסובך זה לא, רק צריך לעשות את הדברים לפי הסדר והכל יהיה בסדר, אם הבן זוג יכול לעזור זה אחלה אם הוא מפריע עדיף שיקח את הילדים וילך למקום אחר.
כבר כתבתי שהכל יצא נהדר ?  אמא שלי הגדירה אותה כארוחה של בית מלון :))

הרשם
עדכן
58 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות