יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים מתכונים לחנוכה תפריטי אירוח

איך מכינים ארוחה חלבית ל 20 איש ?

10 נובמבר 2013
(Visited 24,582 times, 16 visits today)

מרכיבים:

אירחתי בחג כ 15- 20 איש לקח לי כיומיים הכנות בלי לחץ, מה שיכולתי הכנתי מראש לא רציתי להילחץ ברגע האחרון. עוד משהו התפריט מתאים גם לאירוח חלבי ולא רק לחנוכה אז יאללה לעבודה.

אולי תאהב גם את...♥

  • בית לזית ב 5 דקות הכנה

    המתכונים הכי פשוטים שיש אלו המתכונים הכי טעימים, בלי להסתבך הכי קל שלושה מצרכים קחו 5 דקות על השעון ולא תאמינו כמה טעים זה יוצא.
    הקטנים האלה פשוט משגעים הכנתי עם מינימום שמן (בקושי) היה לי קשה לצלם כי כל רגע אביב ואני שולחים יד ולוקחים אחד. מצרכים שיש לכל אחד בבית ואפילו השתמשתי בטורטייה עם קמח מלא.
    ממכר בטירוף הכי טעים שיש, ברגע שמתחילים להכין קשה מאוד להפסיק. לא לשכוח להוציא את הקיסם 🙂

  • לביבות חצילים וירקות

    היום אני עושה משהו עם אחת אהבות הכי גדולות שלי ואני מתכוונת לחצילים, הכנתי המון דברים עם חצילים, אני הכי אוהבת להכין איתו דברים.
    אף פעם לא הכנתי לביבות עם חצילים ואני לא יודעת למה, יש לחצילים טעם נהדר ושהם אפויים בתנור זה מושלם!
    ברור לי שסלטי חצילים זה מתכון מנצח אבל הייתי נחושה בדעתי להכין לביבות שירגישו טוב את החציל כשאוכלים.
    הוספתי עוד ירקות אם אם כבר מכינים צמחוני אז מכל הלב וזאת הזדמנות נהדרת להכניס ירקות לילדים גם למי שלא אוהב ירקות.
    בא לכם לשדרג את ארוחת ערב או הצהריים ? אולי נישנוש עם ירקות ?
    לכו על לביבות חצילים.

    13 לביבות

  • פשטידת בטטה מעולה ב 10 דקות הכנה

    איזה כיף של מתכון, התחשק לי להכין פשטידה לארוחת ערב משהו מהיר ושיראה טוב, הבטטות קרצו לי מהשיש כתומות ויפות מה שאני לא אכין איתן משהו ?
    בדקתי יש לי בצל, יש גבינות טובות במקרר, לקח לי 10 דקות לתקתק במהירות את הפשטידה ולהכניס אותה לתנור.
    יש מתכונים שאני מכינה אותם בלי לחשוב בגלל שהם יוצאים כל כך טוב והפשטידה הזאת היא שדרוג נהדר לארוחת ערב, ליד אני מוסיפה ירקות, מרק טוב זה חובה בתקופה הזאת, רגע צריך עוד משהו ?

    אינגליש קייק

  • לביבות עדשים אדומות

    לביבות בריאות וקלות הכנה ואפשר אפילו לאפות את הלביבות.
    הפעם הלכתי צעד נוסף קדימה והוספתי עדשים אדומות שזה העדשים שאני הכי אוהבת הטעם שלהן נהדר, ואם כבר לביבות אז שיהיו מספיק ירקות והשילוב עם עדשים מושלם! תתכוננו להתאהב זה יוצא נהדר.
    בדקתי את המקרר עברתי על כל הירקות שיש לי גיליתי שיש לי מספיק כדי להכין לביבות, קלטתי את העדשים במזווה וידעתי שיש לי מתכון נפלא לארוחת ערב. מהרגע שבישלתי את העדשים לקח לי 10 דקות והלביבות הגיעו לשולחן.
    מתכון קל ממצרכים שיש לכל אחד בבית.

    16 לביבות

הכנות:

לתפריט עצמו כולל תמונות

התפריט היה כדלקמן :

לזניית פטריות ושמנת
מאפינס תפוחי אדמה
מבחר לביבות אפויות:
לביבות בטטה
לביבות ירק
לביבות גזר
קציצות / לביבות ירק 
מרק גזר
קרוטונים לסלט 
חמאה שום שמיר
מוס סלמון
גלילות חצילים בטעם פיצה י
מטבל שמנת שום ועירית
פלטת גבינות ומאזטים / צימוקי עגבניות שרי / סלט פלפלים
פלטת ירקות צבעונית
2 בגטים ארוכים קנויים

קינוחים:

עוגת שוקולד עם קרם קפה ותותים
גלילי ופל ממולאים מוס דבש
פירות
קפה ותה

אז איך מכינים כזאת ארוחה ?

יומיים מראש מה מכינים ?
הוכנה הלזניה, היא משתבחת ואין בעיה להכין מראש, חמאה שום שמיר, מוס סלמון הכנתי חילקתי לכלים וישר להקפאה, ניקנו בגטים והוכנסו להקפאה.

יום מראש מה מכינים ?
מאפינס תפוחי אדמה, מרק, עוגת שוקולד הוכנה עד השלב של הקישוט, את הקרם אפשר לשים מיד ולהקפיא עוד חיסכון בזמן.

הכנות ערב קודם :
ערב לפני הכנתי את הלביבות עד שלב האפייה, לביבות ירק מגירות נוזלים מומלץ לסחוט לפני האפייה , לביבות גזר מעט נוזלים לא משמעותי, קציצות ירק מגירות נוזלים כנ”ל כמו הלביבות ירק לסחוט ואז להכניס לתנור, לביבות בטטה מושלמות לא מגירות נוזלים בכלל.
אין שום בעיה שהלביבות יעמדו כמה שעות בקירור לסחוט היטב את הנוזלים ולפני ההכנסה לתנור לעבור שוב.
בלילה לא כדאי שתעמוד כמות הנוזלים גדולה מאוד, עדיף להכין את הלביבות כמו שכתבתי, אפשר להכין את הלביבות יום מראש ולחמם לפני ההגשה זה מוריד לחץ ביום האירוח, שתי הדרכים טובות.
מומלץ מאוד להגיש עם הלביבות מטבל משלים את הלביבות ושילוב הטעמים חם קר מאוד מוצלח.
חציל נפרס נקלה,  פלפלים נקלו קולפו ונחתכו, עגבניות שרי נכנסו לתנור.
גלילי הופל מולאו בקרם ואוחסנו בקירור (למרות שהם עמדו בקירור יצא מוצלח מאוד).
מילאתי את החצילים ולמקרר לתנור זה יכנס מחר, להקפיא 5 פרוסות חלה.

האירוח היה בסביבות שעה 11:00 בבוקר:

בשעה 7 בבוקר הלביבות נכנסו לתנור בכמה נגלות, מומלץ להתחיל עם הבטטות לוקח להן הכי הרבה זמן. לערוך את השולחן שיראה יפה ומזמין.
שעתיים לפני ההגשה להוציא הלזניה מההקפאה שתפשיר.
לחתוך את הירקות לסדר בצלחת הגשה גדולה, להכין את המטבל. לסדר את המאזטים בצלוחיות לזרוק את נוזלי הפלפלים וליד לסדר את הגבינות.
להכין את רוטב הויניגרט ולאחסן במקרר בצנצנת קטנה. לא לשכוח להשגיח על הלביבות להפוך ולהוציא מהתנור בזמן.
תוך כדי התפנה מקום בתבנית של הלביבות נכנסו גלילי החצילים ל 10 – 15 דקות יחד עם הלביבות (לפעמים לבעלי יש רעיונות טובים בשביל לחסוך זמן)
שעה לפני ההגשה להוציא את החמאה והמוס סלמון מההקפאה, להוציא את המרק והמאפינס מקירור, להוציא את הבגטים לפרוס לפרוסות.
כ60 דקות לפני ההגשה להכניס לתנור את הלזניה והמאפינס תפוחי אדמה מכוסים על 180 מעלות ל 30 דקות (לוודא שהכל חם) לקראת ההגשה להכניס את הלביבות לחימום קצר נוסף אם צריך תנו לגלילי החצילים חימום מהיר בתנור. 20 דקות לפני ההגשה לחמם את המרק .
כ 10 דקות לפני ההגשה להוציא מהמקפיא את הפרוסות חלה לחתוך לקוביות לתבל ולהקפיץ כשתי דקות ולהגיש חם לשולחן, לשקשק את הרוטב ולהגיש ליד הירקות.

בין 7 בבוקר ל 11 בבוקר הוכנו כל הדברים אם מישהו חושב ש4 שעות לא מספיק שיתחיל קודם.
הורדת לחץ רצינית זה להכין את הלביבות מראש ואז לפני ההגשה לכסות ולחמם ב180 מעלות.
את העוגה לקשט לפני ההגשה  זה לוקח כ 10 – 15 דקות.

זה רק נראה מסובך זה לא, רק צריך לעשות את הדברים לפי הסדר והכל יהיה בסדר, אם הבן זוג יכול לעזור זה אחלה אם הוא מפריע עדיף שיקח את הילדים וילך למקום אחר.
כבר כתבתי שהכל יצא נהדר ?  אמא שלי הגדירה אותה כארוחה של בית מלון :))

הרשם
עדכן
58 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

שלום ניקי, נשמע תכנון גאוני! אני רק אשמח לדעת איך איחסנת את מאפינס תפוחי האדמה/הפשטידה ומה עשית כדי להכין אותם להגשה?

אלופה, אין כמוך! בזכות הטיפים שלך הכנתי ארוחה חלבית לעשרים איש והיה מהמם!! כמובן שהמתכונים שלך כיכבו!
תודה רבה

ניקי את פשוט אלופה.
הכל נראה אצלך מושלם, מארחת בלי לחץ ונראה שעם הרבה אהבה.
הרבה יותר טוב מבית מלון

ניקי יקרה תודה עבור סדר העבודה שהכנת עבורנו – הצלחת להוריד את העומס הכרוך בקבלת אורחים – וכבר הכנתי רשימה בהתאם להצעתך הטובה מודה לך מקרב לב. תמר

ניקי׳לה יקרה,
רוצה לאחל לך ולמשפחתך חג שמח!
תיהנו מכל רגע של החופשה,של להיות ביחד עם המשפחה,החברים,וכמובן מכל ביס של האוכל הטעיםםם!
ושוב המון תודות לך על עבודתך המדהימה! אני בכלל לא יכולה לתאר לעצמי איך בכלל אפשר להספיק את כל מה שאת עושה!יישר כוח אלף פעמים!
בהרבה אהבה והערצה,
סמירה

ניקי גם אני השנה מארחת ואני רוצה להכין את הלביבות בטטה, ערוק ולביבות תפוחי אדמה אפויים (עם התפוחי אדמה המגורדים).

אם הבנתי נכון ממה שכתבת למעלה, אפשר לאפות את הלביבות ערב קודם
וביום שהאורחים מגיעים להכניס לחימום בתנור? הן ישארו טעימות?

ניקי את פשוט מדהימה !!! הכל כל כך מתוכנן יפה ומוסבר ברור ויפה.. תודה לך על כל העזרה… הבלוג שלך נהדר אני אישית מאד נהנית ממנו ונעזרת בו …תודה רבה..