איך מכינים ארוחה חלבית ל 20 איש ?

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

מרכיבים:

אירחתי בחג כ 15- 20 איש לקח לי כיומיים הכנות בלי לחץ, מה שיכולתי הכנתי מראש לא רציתי להילחץ ברגע האחרון. עוד משהו התפריט מתאים גם לאירוח חלבי ולא רק לחנוכה אז יאללה לעבודה.

הכנות:

לתפריט עצמו כולל תמונות

התפריט היה כדלקמן :

לזניית פטריות ושמנת
מאפינס תפוחי אדמה
מבחר לביבות אפויות:
לביבות בטטה
לביבות ירק
לביבות גזר
קציצות / לביבות ירק 
מרק גזר
קרוטונים לסלט 
חמאה שום שמיר
מוס סלמון
גלילות חצילים בטעם פיצה י
מטבל שמנת שום ועירית
פלטת גבינות ומאזטים / צימוקי עגבניות שרי / סלט פלפלים
פלטת ירקות צבעונית
2 בגטים ארוכים קנויים

קינוחים:

עוגת שוקולד עם קרם קפה ותותים
גלילי ופל ממולאים מוס דבש
פירות
קפה ותה

אז איך מכינים כזאת ארוחה ?

יומיים מראש מה מכינים ?
הוכנה הלזניה, היא משתבחת ואין בעיה להכין מראש, חמאה שום שמיר, מוס סלמון הכנתי חילקתי לכלים וישר להקפאה, ניקנו בגטים והוכנסו להקפאה.

יום מראש מה מכינים ?
מאפינס תפוחי אדמה, מרק, עוגת שוקולד הוכנה עד השלב של הקישוט, את הקרם אפשר לשים מיד ולהקפיא עוד חיסכון בזמן.

הכנות ערב קודם :
ערב לפני הכנתי את הלביבות עד שלב האפייה, לביבות ירק מגירות נוזלים מומלץ לסחוט לפני האפייה , לביבות גזר מעט נוזלים לא משמעותי, קציצות ירק מגירות נוזלים כנ”ל כמו הלביבות ירק לסחוט ואז להכניס לתנור, לביבות בטטה מושלמות לא מגירות נוזלים בכלל.
אין שום בעיה שהלביבות יעמדו כמה שעות בקירור לסחוט היטב את הנוזלים ולפני ההכנסה לתנור לעבור שוב.
בלילה לא כדאי שתעמוד כמות הנוזלים גדולה מאוד, עדיף להכין את הלביבות כמו שכתבתי, אפשר להכין את הלביבות יום מראש ולחמם לפני ההגשה זה מוריד לחץ ביום האירוח, שתי הדרכים טובות.
מומלץ מאוד להגיש עם הלביבות מטבל משלים את הלביבות ושילוב הטעמים חם קר מאוד מוצלח.
חציל נפרס נקלה,  פלפלים נקלו קולפו ונחתכו, עגבניות שרי נכנסו לתנור.
גלילי הופל מולאו בקרם ואוחסנו בקירור (למרות שהם עמדו בקירור יצא מוצלח מאוד).
מילאתי את החצילים ולמקרר לתנור זה יכנס מחר, להקפיא 5 פרוסות חלה.

האירוח היה בסביבות שעה 11:00 בבוקר:

בשעה 7 בבוקר הלביבות נכנסו לתנור בכמה נגלות, מומלץ להתחיל עם הבטטות לוקח להן הכי הרבה זמן. לערוך את השולחן שיראה יפה ומזמין.
שעתיים לפני ההגשה להוציא הלזניה מההקפאה שתפשיר.
לחתוך את הירקות לסדר בצלחת הגשה גדולה, להכין את המטבל. לסדר את המאזטים בצלוחיות לזרוק את נוזלי הפלפלים וליד לסדר את הגבינות.
להכין את רוטב הויניגרט ולאחסן במקרר בצנצנת קטנה. לא לשכוח להשגיח על הלביבות להפוך ולהוציא מהתנור בזמן.
תוך כדי התפנה מקום בתבנית של הלביבות נכנסו גלילי החצילים ל 10 – 15 דקות יחד עם הלביבות (לפעמים לבעלי יש רעיונות טובים בשביל לחסוך זמן)
שעה לפני ההגשה להוציא את החמאה והמוס סלמון מההקפאה, להוציא את המרק והמאפינס מקירור, להוציא את הבגטים לפרוס לפרוסות.
כ60 דקות לפני ההגשה להכניס לתנור את הלזניה והמאפינס תפוחי אדמה מכוסים על 180 מעלות ל 30 דקות (לוודא שהכל חם) לקראת ההגשה להכניס את הלביבות לחימום קצר נוסף אם צריך תנו לגלילי החצילים חימום מהיר בתנור. 20 דקות לפני ההגשה לחמם את המרק .
כ 10 דקות לפני ההגשה להוציא מהמקפיא את הפרוסות חלה לחתוך לקוביות לתבל ולהקפיץ כשתי דקות ולהגיש חם לשולחן, לשקשק את הרוטב ולהגיש ליד הירקות.

בין 7 בבוקר ל 11 בבוקר הוכנו כל הדברים אם מישהו חושב ש4 שעות לא מספיק שיתחיל קודם.
הורדת לחץ רצינית זה להכין את הלביבות מראש ואז לפני ההגשה לכסות ולחמם ב180 מעלות.
את העוגה לקשט לפני ההגשה  זה לוקח כ 10 – 15 דקות.

זה רק נראה מסובך זה לא, רק צריך לעשות את הדברים לפי הסדר והכל יהיה בסדר, אם הבן זוג יכול לעזור זה אחלה אם הוא מפריע עדיף שיקח את הילדים וילך למקום אחר.
כבר כתבתי שהכל יצא נהדר ?  אמא שלי הגדירה אותה כארוחה של בית מלון :))

31952 צפיות 12 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

58
תגובות

  הרשם  
עדכן
נוריתה

ניקי את פשוט מדהימה !!! הכל כל כך מתוכנן יפה ומוסבר ברור ויפה.. תודה לך על כל העזרה… הבלוג שלך נהדר אני אישית מאד נהנית ממנו ונעזרת בו …תודה רבה..

עדי

ואו את לא רצינית את כל זה את מכינה לבד?? ומה עם הניקיונות לפני שבאים אורחים גם זה את? 🙂

ורדית

היי ניקי מגש הירקות החתוכים. את כולה לפרט איזה ירקות ואיך את חותכת ומגישה
תודה

לירון

ניקי היקרה חייבת להגיד לך שאת פשוט מדהימהההה תודה על כל כך הרבה מתכונים טעימים אף פעם לא מאכזבת תמיד יוצא לי טעים

מירב

את מקסימה !
נהדרת שאת משתפת גם בדברים שמסביב למתכונים.

בתאל

אפשר להתארח אצלך???? 🙂

ניץ

היי ניקי,
לגבי הבגטים – ראיתי שכתבת רק להפשיר אותם בבוקר. האם הם יוצאים עדיין פריכים אחרי ההקפאה וההפשרה?

יש לך אתר מצוין!
תודה!