סלט בטטה קריספי
כשאני חושבת על אירוח זה קודם כל סלטים וסלט ירוק לפני הכל, אין כמו סלט ירוק עם דברים טובים הוא מושך את העין ומהניסיון שלי זה הדבר הראשון שאנשים רוצים לאכול בשולחן.
לכן חשוב לי להשקיע שיהיה עשיר צבעוני והסוד של הסלט הזה זה הקריספי בטטה, רצועות דקיקות ופריכות של בטטה זה ממש כמו חטיף טעים, אני מפזרת על הסלט לפני ההגשה זה יפהפה! הצבע הכתום והמרקם שהבטטה נותנת לסלט זה סלט שכיף לאכול.
הוספתי ויניגרט דבש בכל זאת ראש השנה זה ויניגרט מנצח לסלט ירוק ויחד עם הבטטה שילוב נהדר לאירוח.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
בטטה מאורכת
חסה גדולה טרייה שטופה מיובשת קרועה לחתיכות
2 עגבניות מאורכות חצויות ופרוסות דק
בצל סגול חצוי ופרוס דק
10 פטריות שמפיניון פרוסות
20 עגבניות שרי חצויות
חופן חמוציות
חופן זיתי קלמנטה
ויניגרט דבש:
5 – 6 כפות שמן זית
כפית שום כתוש
כף גדושה חומץ בלסמי / חומץ הדרים / חומץ בן יין
כפית גדושה דבש / סילאן
3/4 כפית חרדל בסיסי
קורט פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח
הכנות:
1. קריספי בטטה:
צריך לחתוך רצועות בטטה דקות העניין שקולפן נותן רצועות עבות לכן חציתי באמצע עם סכין.
2. לחמם מחבת עם שמן שיכסה את התחתית ויותר ולטגן בנגלות קטנות (חשוב) בטטה נעשית מהר מאוד והיא עלולה להישרף בכמויות קטנות השליטה יותר טובה.
3. אני ממליצה להישאר ליד המחבת להוציא בזמן כדי שלא ישרף בהתחלה קצת קשה אבל בהמשך זורם.
4. לשים את כל הירקות בקערה, הכנת הרוטב: לערבב את כל המצרכים להעביר לצנצנת קטנה לשקשק היטב שהכל יתמזג לרוטב אחיד ולתבל את הסלט, להוסיף את הקריספי בטטה ולערבב בעדינות.