בצק ספידי עם מילוי טונה וירקות
החלטתי שאני מכינה היום ארוחת ערב משודרגת בא לי להשקיע ולפרגן לילדים ולהכין דברים טובים, נזכרתי בספידי החמוד שהוא בצק למי שלא רוצה להתעסק עם שמרים והתפחות ת'כלס להכין בצק למלא ולאפות זה כל ההשקעה.
הכנתי מילוי נהדר של טונה ותפוחי אדמה עם עשבי תיבול והתכוונתי להכין כיסונים אבל נעצרתי אמרתי לעצמי שאם אני משקיעה אז עד הסוף, הכנתי סהרונים מקסימים זהובים וכאלה יפים שרק עושה חשק לתת ביס.
בזמן שהם היו בתנור הוספתי עוד כמה דברים טובים שהיו מוכנים ברגע שסהרוני הספידי היו מוכנים חמים משגעים הגשתי ישר לשולחן, בתאבון 🙂
8 סהרוני ספידי
מרכיבים:
ספידי:
210 ג' קמח רגיל (כוס וחצי)
80 מ"ל שמן (שליש כוס)
80 מ"ל מי ברז (שליש כוס)
חצי כפית סוכר
כפית שטוחה מלח
מילוי טונה וירקות:
קופסת טונה מסוננת ומפוררת
בצל חתוך קטן
ביצה קשה
רבע צרור פטרוזיליה קצוצה
תפוח אדמה בינוני
שלושת רבעי כפית מלח
שליש כפית פלפל
להברשה:
ביצה טרופה
שומשום
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים מומלחים לבשל את התפוח אדמה עד שהוא רך כמו לפירה להוריד מהאש ולמעוך למחית חלקה, תנצלו את ההזדמנות ותבשלו ביצה עד שהיא קשה ותחתכו קטן.
2. לחמם מחבת עם כף שמן לטגן את הבצל עד שמזהיב להוסיף לשאר המצרכים לערבב לתבל והמילוי מוכן.
3. הכנת הבצק:
לשים את כל המצרכים בקערת המיקסר בעזרת וו גיטרה לעבד את המצרכים לבצק לאסוף לכדור ולהמתין 10 דקות.
4. לחלק את הבצק ל 8 כדורים כל חלק לרדד מלבן קטן בגודל 17X10 לעשות פסים קרובים אחד עד לגובה מחצית המלבן אפילו מעט פחות, להכין קבבון קטן ולשים בחלק העליון של המלבן או לשים 2 כפיות בחלק העליון ולגלגל מלמעלה ועד למטה ולעגל לסהרון – פרסה.
5. עוד דרך לרדד את הבצק לעלה גדול לקרוץ עיגולים בקוטר 8 ס"מ לשים כפית יפה מהמילוי במרכז ולסגור לכיסון.
6. לחמם תנור ל 180 מעלות להבריש את הסהרונים עם ביצה טרופה ולפזר שומשום, לאפות כ 25 – 30 דקות הסהרונים / כיסונים מזהיבים.
אפשר להקפיא, מי שאוהב גבינות חצי כוס גבינה צהובה מגורדת למילוי, להגיש חם עם עגבניות מגורדות, זיתים, ביצים קשות וסלט ירקות.
For the recipe in English:
Speedy dough with tuna and vegetable filling