לזניה פטריות ושמנת

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

לזניה פטריות ושמנת

אין כמו הטעם המדהים של הלזניה, עגבניות, בצל ושום כמובן כי איך אפשר בלי שום ? מתכון נהדר קל וטעים למאפה מושלם לאירוח. גבינות נמסות על הרוטב הטעים והפטריות מוסיפות את הטאצ’ שלהן, טעם עדין של שמנת ברוטב.
לזניה פשוטה וטעימה באופן מיוחד, אני מכורה לה .

מומלץ להכין יום מראש

תבנית חד פעמית 19X29
כל תבנית בינונית

מרכיבים:

עלי לזניה
2 בצלים
2 שיני שום
20 ג’ חמאה מלוחה
2 כוסות מים
6 עגבניות בינוניות / גדולות
15 פטריות שמפיניון
250 מ”ל שמנת לבישול
150 ג’ גבינות מגורדות
(קצ’קבל, צהובה, טל העמק, פרמזן)
כף רסק עגבניות
כפית סוכר
כפית פפריקה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח ( כדאי לטעום האם צריך)

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים, לסמן איקס על כל עגבניה לבשל את העגבניות 3 דקות במים רותחים ולסנן.

2. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן והחמאה, לחתוך את הבצל לקוביות קטנות לטגן את הבצל עד שמזהיב לקצוץ את השום ולהוסיף לבצל תוך כדי טיגון..

3.לפרוס את הפטריות לפרוסות ולהוסיף לבצל לטגן כשתי דקות תוך כדי ערבוב, לקלף את העגבניות לחתוך לקוביות קטנות ולהוסיף לבצל ולפטריות. להוסיף מים, רסק ותבלינים, לבשל כ 5 דקות על אש נמוכה – בינונית מידי פעם לערבב. לקראת הסוף להוסיף את השמנת ולבדוק טעמים.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

5. לסדר שכבה של עלי לזניה בתבנית מעל לשים מחצית מהרוטב, לפזר קצת גבינות מגורדות, לסדר עוד שכבה של עלי לזניה ולסיים עם המחצית השנייה של הרוטב, לפזר את הגבינות מעל.

6. לאפות כ 30 דקות.

Mushroom lasagna with tomato sauce

ניקי לוחשת לספרים

כדאי לדעת ש…
מומלץ להכין יום מראש ואפילו יומיים, אפשר להקפיא, אפשר לוותר על השמנת לבישול, אי אפשר להכין פרווה, אפשר לוותר על החמאה. להקפיד לכסות את העלים עם הרוטב.

92188 צפיות 4 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לזניה היא מאפה שהוא ארוחה שלמה- יש בה את עלי הלזניה כפחמימה, הגבינות כחלבון והעגבניות והפטריות כירק. הלזניה הזו מכילה כמות לא גדולה של פחמימות (כ10 עלים, מסודרים ב2 שכבות).
הרוטב מכיל כמויות יפות של ירק: העגבניות- מכילות ויטמין C, נוגדי חימצון ומסייעות לבריאות הלב וכלי הדם. הפטריות- עשירות בסלניום, בויטמינים מקבוצת B ומסייעות למלחמה בסרטן.
הגבינות הקשות מספקות לנו רמה גבוהה של סידן החשוב לבריאות העצמות, מערכת העצבים והשרירים.
כל הלזניה כולה מכילה 18 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות).
כלומר אם נפרוס את התבנית כולה ל18 פרוסות, כל פרוסה מכילה כ100 קלוריות

לזניה פטריות ושמנתלזניה פטריות ושמנתלזניה פטריות ושמנת

לזניה פטריות ושמנתלזניה פטריות ושמנתלזניה פטריות ושמנת

גולשים מכינים וממליצים:

מעין : הכנתי ויצא פשוט מצויין!! היה קשה להפסיק לאכול.. תודה רבה על האתר המקסים!!

רות : ניקי, מהביס הראשון כל הסובבים לשולחן שיבחו וחילקו מחמאות, המתכון שווה ביותר ואמשיך להכינו
בכל אירוח…. לזניה קלה להכנה, טעימה ומחמאות בלי סוף,
מי צריך יותר מזה, רק את ניקי…. כל הכבוד

יפעת : יצא מעולה!!! טעים מאוד ולא הרבה עבודה! תודה!

סימה : “אחרי ששיגעתי אותך כ”כ הרבה.. אני חייבת להגיד שיצאה לי לזניה פשוט מדהימה! למרות שזה לחג ועוד לא טעמתי.. אבל הריח כמו של מסעדות יוקרה! איזה כייף תודה רבה!!”

עדי : “ואוו פעם ראשונה ויצא מדהים!!!!!!!!
כל דבר באתר שלך תמיד מצליח על הפעם הראשונה!!!!!”

שירה : “הכנתי עכשיו את הלזניה ויצא פגז!!!
תודה רבה על המתכון המצויין!”

מוניה : “הכנתי את המתכון הנפלא עם דפי לזניה מעדשים ללא גלוטן , ופטריות יער מפולין כי זה ממה שהיה בבית ויצא נפלא. כמעט את כל המתכונים הנהדרים שלך אני מצליחה לבצע ללא גלוטן
תבורכי”

רחלי : “ניקי יקרה…המתכונים שלך מושלמים…כאילו נבחרו בקפידה…בזכותך הבישולים שלי מושלמים…אבל הלזניה הזאת…אין לי מילים..אני עושה אותה קבוע…היא תמיד יוצאת מושלם והיא טעימההההה…תודה…”

רחל : “ניקוש הכנתי כבר כמה פעמים ופשוט חזרתי לכאן להגיד לך שזה כל כך טעיםם ממש לא ציפיתי לכזאת תוצאה”

547
תגובות

  הרשם  
עדכן
שרה ♥️♥️♥️

היי ניקי מה קורה???
אני הורדתי את האפליקציה ואין לי אפשרות לראות סירטונים דרך היוטיוב כי זה קישורים, ויש לי חסימה כרגע . יש לך רעיון מה אני יכולה לעשות ?!?!
כי אני חושבת שאם אני אראה את הסירטון יהיה לי יותר קל…
אם יש לך אפשרות תעדכני אותי♥️♥️♥️

ספיר

ערב טוב ניקי,
הכנתי בעבר את הלזניה ויצאה מדהימה.
הוספתי שמנת לבישול לטעם עשיר יותר אך הרוטב יצא ממש מיימי בישלתי קצת יותר ובסוף הקפאתי וממש היו המון נוזלים לאחר החימום. רוצה להכין שוב אבל שלא תצא נוזלית אלא יציבה(לא אכפת לי לייצב במקרר) השאלה מה עושים עם הרוטב?

אמיר

ניקי , כרעג סיימתי את הכנת הרוטב . שתי כובות מים ועוד כל העגבניות שלאחר קילופן הן בעצם עגבניות מרוסקות , פלוס השמנת ( כשהכל כבר במחבת ) , נראה לי הרבה יותר מידי נוזלי . האם זה יצליח באפייה או שאני אמור לשים משהו נוסף קודם אם זה כל-כך הרבה נוזלים ? אגב , לא רשום אם במשך כל הבישול , זה עם מכסה פתוח שהנוזלים קצת יתאדו או מכסה סגור ?

אביגיל

הי ניקי,
התבנית שלי גדולה ולא בינונית. לשנות משהו בכמויות? אני שואלת כי ממש קריטי שיהיה מספיק רוטב..

דנה

ניקי שלום,
אני מתה על המתכון הזה, כל פעם שאני מכינה אותו אנשים מתענגים עליו, אך לצערי הפעם הוסחה דעתי ואני חושבת שעשיתי טעות נוראית, לא היה לי קוטג’ אז שמתי גבינה לבנה, אבל וזה אבל גדול,
כאשר הוספתי את השמנת למחבת הרוטב אז הוספתי גם את הגבינה, האם זה אבוד ועליי לזרוק את הלזניה לפח ?

1 32 33 34