יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים מאפים מאפים מלוחים מתכונים לשבועות פשטידות חלביות שבועות

לזניה פטריות ושמנת

17 אפריל 2013
(Visited 116,579 times, 6 visits today)

לזניה פטריות ושמנת

אין אירוח חלבי בלי לזניה מבחינתי זה המאפה המרכזי בשולחן. טעימה בטירוף! זה אחד המאפים שרץ אצלי באופן קבוע במיוחד בארוחת ערב. אני מבטיחה לעצמי שאני לוקחת קובייה וזהו וכמובן שאני לא עומדת בהבטחה הזאת 🙂
מה שהכי יפה בלזניה הזאת שאפשר להכין אותה מספר ימים מראש וזה רק משדרג אותה, היא אפילו יותר טעימה אחרי שהיא ממתינה במקרר, אז אם אתם מארחים תיקחו את זה בחשבון.
פתרון נהדר לעגבניות שלא נראות הכי טוב ולאף אחד לא בא לאכול, תכניסו הכל פנימה עם שום, בצל ופטריות והכל מכוסה עם שכבת גבינה צהובה שנמסה מעל. לזניה ממכרת ביותר, מומלצת בחום. אני לא אחראית שתכינו אותה שוב ושוב…

מומלץ להכין יום מראש

תבנית חד פעמית 20X30
תבנית בינונית

מרכיבים:

עלי לזניה
2 בצלים
2 שיני שום
20 ג' חמאה מלוחה (לא חובה)
2 כוסות מים
6 עגבניות בינוניות / גדולות
15 פטריות שמפיניון
250 מ"ל שמנת לבישול (כוס)
150 ג' גבינות מגורדות
(קצ'קבל, צהובה, טל העמק, פרמזן)
כף רסק עגבניות
כפית סוכר
כפית פפריקה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח ( כדאי לטעום האם צריך)

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים, לסמן איקס על כל עגבניה לבשל את העגבניות 3 דקות במים רותחים ולסנן.

2. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן והחמאה, לחתוך את הבצל לקוביות קטנות לטגן את הבצל עד שמזהיב לקצוץ את השום ולהוסיף לבצל תוך כדי טיגון..

3.לפרוס את הפטריות לפרוסות ולהוסיף לבצל לטגן כשתי דקות תוך כדי ערבוב, לקלף את העגבניות לחתוך לקוביות קטנות ולהוסיף לבצל ולפטריות. להוסיף מים, רסק ותבלינים, לבשל כ 5 דקות על אש נמוכה – בינונית מידי פעם לערבב. לקראת הסוף להוסיף את השמנת ולבדוק טעמים.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

5. לסדר שכבה של עלי לזניה בתבנית מעל לשים מחצית מהרוטב, לפזר קצת גבינות מגורדות, לסדר עוד שכבה של עלי לזניה ולסיים עם המחצית השנייה של הרוטב, לפזר את הגבינות מעל.

6. לאפות כ 30 דקות.

Mushroom lasagna with tomato sauce

ניקי לוחשת לספרים

כדאי לדעת ש…
מומלץ להכין יום מראש ואפילו יומיים, אפשר להקפיא, אפשר לוותר על השמנת לבישול, אי אפשר להכין פרווה, אפשר לוותר על החמאה. להקפיד לכסות את העלים עם הרוטב.

כל הלזניה כולה מכילה 18 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות).
כלומר אם נפרוס את התבנית כולה ל18 פרוסות, כל פרוסה מכילה כ100 קלוריות

לאתר של יעל התזונאית

לזניה פטריות ושמנתלזניה פטריות ושמנתלזניה פטריות ושמנת

לזניה פטריות ושמנתלזניה פטריות ושמנתלזניה פטריות ושמנת

גולשים מכינים וממליצים:

מעין : הכנתי ויצא פשוט מצויין!! היה קשה להפסיק לאכול.. תודה רבה על האתר המקסים!!

רות : ניקי, מהביס הראשון כל הסובבים לשולחן שיבחו וחילקו מחמאות, המתכון שווה ביותר ואמשיך להכינו
בכל אירוח…. לזניה קלה להכנה, טעימה ומחמאות בלי סוף,
מי צריך יותר מזה, רק את ניקי…. כל הכבוד

יפעת : יצא מעולה!!! טעים מאוד ולא הרבה עבודה! תודה!

סימה : "אחרי ששיגעתי אותך כ"כ הרבה.. אני חייבת להגיד שיצאה לי לזניה פשוט מדהימה! למרות שזה לחג ועוד לא טעמתי.. אבל הריח כמו של מסעדות יוקרה! איזה כייף תודה רבה!!"

עדי : "ואוו פעם ראשונה ויצא מדהים!!!!!!!!
כל דבר באתר שלך תמיד מצליח על הפעם הראשונה!!!!!"

שירה : "הכנתי עכשיו את הלזניה ויצא פגז!!!
תודה רבה על המתכון המצויין!"

מוניה : "הכנתי את המתכון הנפלא עם דפי לזניה מעדשים ללא גלוטן , ופטריות יער מפולין כי זה ממה שהיה בבית ויצא נפלא. כמעט את כל המתכונים הנהדרים שלך אני מצליחה לבצע ללא גלוטן
תבורכי"

רחלי : "ניקי יקרה…המתכונים שלך מושלמים…כאילו נבחרו בקפידה…בזכותך הבישולים שלי מושלמים…אבל הלזניה הזאת…אין לי מילים..אני עושה אותה קבוע…היא תמיד יוצאת מושלם והיא טעימההההה…תודה…"

רחל : "ניקוש הכנתי כבר כמה פעמים ופשוט חזרתי לכאן להגיד לך שזה כל כך טעיםם ממש לא ציפיתי לכזאת תוצאה"

הרשם
עדכן
617 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן