יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים מאפים מאפים מלוחים מתכונים לשבועות פשטידות חלביות שבועות

לזניה פטריות ושמנת

17 אפריל 2013
(Visited 83,495 times, 10 visits today)

לזניה פטריות ושמנת

אין אירוח חלבי בלי לזניה מבחינתי זה המאפה המרכזי בשולחן. טעימה בטירוף! זה אחד המאפים שרץ אצלי באופן קבוע במיוחד בארוחת ערב. אני מבטיחה לעצמי שאני לוקחת קובייה וזהו וכמובן שאני לא עומדת בהבטחה הזאת 🙂
מה שהכי יפה בלזניה הזאת שאפשר להכין אותה מספר ימים מראש וזה רק משדרג אותה, היא אפילו יותר טעימה אחרי שהיא ממתינה במקרר, אז אם אתם מארחים תיקחו את זה בחשבון.
פתרון נהדר לעגבניות שלא נראות הכי טוב ולאף אחד לא בא לאכול, תכניסו הכל פנימה עם שום, בצל ופטריות והכל מכוסה עם שכבת גבינה צהובה שנמסה מעל. לזניה ממכרת ביותר, מומלצת בחום. אני לא אחראית שתכינו אותה שוב ושוב…

מומלץ להכין יום מראש

תבנית חד פעמית 20X30
תבנית בינונית

מרכיבים:

עלי לזניה
2 בצלים
2 שיני שום
20 ג’ חמאה מלוחה (לא חובה)
2 כוסות מים
6 עגבניות בינוניות / גדולות
15 פטריות שמפיניון
250 מ”ל שמנת לבישול (כוס)
150 ג’ גבינות מגורדות
(קצ’קבל, צהובה, טל העמק, פרמזן)
כף רסק עגבניות
כפית סוכר
כפית פפריקה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח ( כדאי לטעום האם צריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • לביבות קוסקוס וירקות

    אם יש דבר שאני אוהבת להכין זה לביבות, אין משהו שלא הכנתי איתו לביבות וכל פעם זה יוצא נהדר.
    היה לי קוסקוס במזווה ורציתי להכין איתו משהו שונה מהרגיל ולא רציתי תוספת רציתי לשדרג את ארוחת הערב אז למה לא להכין עם הקוסקוס לביבות ? נשמע רעיון טוב נכון ?
    ירקות היו לי במקרר וכמובן את מטבל השמנת (אליפות!) שהלביבות הולכות איתו נהדר.
    לא היה מושג אין זה יצא זה התחיל בניסיונות ונגמר בזה שיצאו לי לביבות נהדרות, לפעמים זה כיף לשחק עם חומרי גלם במטבח , אני רוצה לומר לכם שהתוצאה הפתיעה גם אותי.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד שיעשה לכם את החיים הרבה יותר קלים, אתם מכירים את זה כשמכינים לביבות יוצאים נוזלים ואז קשה לעשות לביבות וזה מעצבן כי צריך לסחוט קודם אז כאן לא צריך בכלל, אין נוזלים לא צריך לסחוט רק להכין לביבות וזהו.
    קלות ההכנה מדהימה לביבות בלי לעבוד קשה גם למי שלא יודע להכין לביבות.

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

  • פשטידת טונה וירקות ב 10 דקות הכנה

    פשטידה ממצרכים שיש לכל אחד בבית אין מצב שאין לכם טונה במזווה זה מוצר חובה להחזיק בבית.
    עכשיו לפשטידה עצמה תנו לי רק פשטידות כאלה קלות, אם אני מנסה לדמיין מה אני הכי אוהבת בפשטידה הזאת זה קלות ההכנה ואת הצבע שלה (מה לעשות היא יפה הייתי צריכה להזכיר לעצמי שאני צריכה לצלם אותה במקום לאכול).
    קחו 10 דקות על השעון ואפילו פחות והפשטידה היפהפייה הזאת נכנסת לתנור פשטידה בלי לעבוד קשה.
    הדבר השני זה הירקות איזה כיף להכין פשטידה שיש בה המון ירקות והבונוס הטעים זה הטונה איזה שילוב מופלא ויחד עם הגבינות זה תענוג צרוף.
    קבלו פשטידה סופר טעימה מזה קלה 10 דקות ואתם מסודרים לארוחת ערב או לצהריים.
    הפתיעו אתכם אורחים ? זאת בדיוק הפשטידה לאירוח עם סלט ירקות וגבינות.

    תבנית 22

  • לחם שום ומוצרלה מטריף!

    המתכון הזה מושחת תעשו לעצמכם טובה ואל תכינו, זה הרבה הרבה יותר מטעים.
    בגט עם חמאה, מוצרלה ופטרוזיליה וכמות לא חוקית של שום. הכל נכנס בבגט שתופס את כל הטעמים נעטף בנייר כסף ולתנור. 5 – 10 דקות הכנה בינתיים תחתכו ירקות ורגע לפני שאתם אוכלים תפתחו את הנייר כסף.
    ואוו ואוו שחיתות טעימה ומופלאה, לא טרחתי לחתוך אלא ישר קרעתי את הבגט הרך הזה והתחלתי לאכול.
    קלאסי לארוחת ערב, אוהבים שום ? צפוי לכם פינוק ואוו כמה שום ומוצרלה יש כאן.
    אחרי שתסיימו הכל תלכו להכין עוד כי זה אף פעם לא מספיק ועכשיו תחזרו למה שכתבתי בהתחלה “אל תכינו” זה ממכר!

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים, לסמן איקס על כל עגבניה לבשל את העגבניות 3 דקות במים רותחים ולסנן.

2. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן והחמאה, לחתוך את הבצל לקוביות קטנות לטגן את הבצל עד שמזהיב לקצוץ את השום ולהוסיף לבצל תוך כדי טיגון..

3.לפרוס את הפטריות לפרוסות ולהוסיף לבצל לטגן כשתי דקות תוך כדי ערבוב, לקלף את העגבניות לחתוך לקוביות קטנות ולהוסיף לבצל ולפטריות. להוסיף מים, רסק ותבלינים, לבשל כ 5 דקות על אש נמוכה – בינונית מידי פעם לערבב. לקראת הסוף להוסיף את השמנת ולבדוק טעמים.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

5. לסדר שכבה של עלי לזניה בתבנית מעל לשים מחצית מהרוטב, לפזר קצת גבינות מגורדות, לסדר עוד שכבה של עלי לזניה ולסיים עם המחצית השנייה של הרוטב, לפזר את הגבינות מעל.

6. לאפות כ 30 דקות.

Mushroom lasagna with tomato sauce

ניקי לוחשת לספרים

כדאי לדעת ש…
מומלץ להכין יום מראש ואפילו יומיים, אפשר להקפיא, אפשר לוותר על השמנת לבישול, אי אפשר להכין פרווה, אפשר לוותר על החמאה. להקפיד לכסות את העלים עם הרוטב.

לזניה היא מאפה שהוא ארוחה שלמה- יש בה את עלי הלזניה כפחמימה, הגבינות כחלבון והעגבניות והפטריות כירק. הלזניה הזו מכילה כמות לא גדולה של פחמימות (כ10 עלים, מסודרים ב2 שכבות).
הרוטב מכיל כמויות יפות של ירק: העגבניות- מכילות ויטמין C, נוגדי חימצון ומסייעות לבריאות הלב וכלי הדם. הפטריות- עשירות בסלניום, בויטמינים מקבוצת B ומסייעות למלחמה בסרטן.
הגבינות הקשות מספקות לנו רמה גבוהה של סידן החשוב לבריאות העצמות, מערכת העצבים והשרירים.
כל הלזניה כולה מכילה 18 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות).
כלומר אם נפרוס את התבנית כולה ל18 פרוסות, כל פרוסה מכילה כ100 קלוריות

לזניה פטריות ושמנתלזניה פטריות ושמנתלזניה פטריות ושמנת

לזניה פטריות ושמנתלזניה פטריות ושמנתלזניה פטריות ושמנת

גולשים מכינים וממליצים:

מעין : הכנתי ויצא פשוט מצויין!! היה קשה להפסיק לאכול.. תודה רבה על האתר המקסים!!

רות : ניקי, מהביס הראשון כל הסובבים לשולחן שיבחו וחילקו מחמאות, המתכון שווה ביותר ואמשיך להכינו
בכל אירוח…. לזניה קלה להכנה, טעימה ומחמאות בלי סוף,
מי צריך יותר מזה, רק את ניקי…. כל הכבוד

יפעת : יצא מעולה!!! טעים מאוד ולא הרבה עבודה! תודה!

סימה : “אחרי ששיגעתי אותך כ”כ הרבה.. אני חייבת להגיד שיצאה לי לזניה פשוט מדהימה! למרות שזה לחג ועוד לא טעמתי.. אבל הריח כמו של מסעדות יוקרה! איזה כייף תודה רבה!!”

עדי : “ואוו פעם ראשונה ויצא מדהים!!!!!!!!
כל דבר באתר שלך תמיד מצליח על הפעם הראשונה!!!!!”

שירה : “הכנתי עכשיו את הלזניה ויצא פגז!!!
תודה רבה על המתכון המצויין!”

מוניה : “הכנתי את המתכון הנפלא עם דפי לזניה מעדשים ללא גלוטן , ופטריות יער מפולין כי זה ממה שהיה בבית ויצא נפלא. כמעט את כל המתכונים הנהדרים שלך אני מצליחה לבצע ללא גלוטן
תבורכי”

רחלי : “ניקי יקרה…המתכונים שלך מושלמים…כאילו נבחרו בקפידה…בזכותך הבישולים שלי מושלמים…אבל הלזניה הזאת…אין לי מילים..אני עושה אותה קבוע…היא תמיד יוצאת מושלם והיא טעימההההה…תודה…”

רחל : “ניקוש הכנתי כבר כמה פעמים ופשוט חזרתי לכאן להגיד לך שזה כל כך טעיםם ממש לא ציפיתי לכזאת תוצאה”

הרשם
עדכן
576 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

המתכון הקבוע שלי! אנשים טועמים ולא מפסיקים לשבח! תודה ניקי! זה נהיה אוטומט כשאני מחפשת מתכון זה לחפש את מה שאני רוצה לבשל ומיד אחרי זה המילה ניקי.
כי כשזה בא ממך זה בדוק טעים!!!

הי ניקי. את ממליצה להכין יום מראש. הכוונה לאפות את הלזנייה, לאכסן במקרר ולחמם שוב לפני ההגשה?

שלום ניקי.
רציתי להודות לך על המתכון המעולה שכולם כל כך נהנו ממנו.אפילו אבא שלי (שכבר היה שבע )טעם ופשוט התמוגג…
אגב למתכון הזה הוספתי שכבת חצילים אפויים(שלך)יצא מושלם!
אז התודה מגיעה לך!!!

ניקי יקרה,
תודה רבה על המתכון המעולה. הכנתי יומיים מראש ונספג טוב טוב בלזניה.
תודה רבה על עוד מתכון נפלא 🙂

חג שמח.
הכנתי שלשום את הלזניה בתבנית חד פעמית.
איך לחמם את התבנית בתנור? או לחלץ את הלזניה מהתבנית ולחמם במיקרו?

נכנס לי בתבנית פיירקס 3 דפי לזניה של אוסם
כמה שכבות לעשות?

היי ניקי, באת להכין את הלזניה שלך וגיליתי שיש לי פחות עגבניות ממה שחשבתי.. אבל יש לי עגבניות שרי. אפשרי להוסיף מעט שרי במקום עגבניה או 2 רגילות?