לזניה פטריות ושמנת

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לזניה פטריות ושמנת

לזניה פטריות ושמנת

אין כמו הטעם המדהים של הלזניה, עגבניות, בצל ושום כמובן כי איך אפשר בלי שום ? מתכון נהדר קל וטעים למאפה מושלם לאירוח. גבינות נמסות על הרוטב הטעים והפטריות מוסיפות את הטאצ’ שלהן, טעם עדין של שמנת ברוטב.
לזניה פשוטה וטעימה באופן מיוחד, אני מכורה לה .

מומלץ להכין יום מראש

תבנית חד פעמית 19X29
כל תבנית בינונית

מרכיבים:

עלי לזניה
2 בצלים
2 שיני שום
20 ג’ חמאה מלוחה
2 כוסות מים
6 עגבניות בינוניות / גדולות
15 פטריות שמפיניון
250 מ”ל שמנת לבישול
150 ג’ גבינות מגורדות
(קצ’קבל, צהובה, טל העמק, פרמזן)
כף רסק עגבניות
כפית סוכר
כפית פפריקה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים, לסמן איקס על כל עגבניה לבשל את העגבניות 3 דקות במים רותחים ולסנן.

2. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן והחמאה, לחתוך את הבצל לקוביות קטנות לטגן את הבצל עד שמזהיב לקצוץ את השום ולהוסיף לבצל תוך כדי טיגון..

3.לפרוס את הפטריות לפרוסות ולהוסיף לבצל לטגן כשתי דקות תוך כדי ערבוב, לקלף את העגבניות לחתוך לקוביות קטנות ולהוסיף לבצל ולפטריות. להוסיף מים, רסק ותבלינים, לבשל כ 5 דקות על אש נמוכה – בינונית מידי פעם לערבב. לקראת הסוף להוסיף את השמנת ולבדוק טעמים.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

5. לסדר שכבה של עלי לזניה בתבנית מעל לשים מחצית מהרוטב, לפזר קצת גבינות מגורדות, לסדר עוד שכבה של עלי לזניה ולסיים עם המחצית השנייה של הרוטב, לפזר את הגבינות מעל.

6. לאפות כ 30 דקות.

כדאי לדעת ש…
מומלץ להכין יום מראש ואפילו יומיים, אפשר להקפיא, אפשר לוותר על השמנת לבישול, אי אפשר להכין פרווה, אפשר לוותר על החמאה. להקפיד לכסות את העלים עם הרוטב.

60338 צפיות 10 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לזניה פטריות ושמנתלזניה פטריות ושמנתלזניה פטריות ושמנת

לזניה פטריות ושמנתלזניה פטריות ושמנתלזניה פטריות ושמנת

גולשים מכינים וממליצים:

מעין : הכנתי ויצא פשוט מצויין!! היה קשה להפסיק לאכול.. תודה רבה על האתר המקסים!!

רות : ניקי, מהביס הראשון כל הסובבים לשולחן שיבחו וחילקו מחמאות, המתכון שווה ביותר ואמשיך להכינו
בכל אירוח…. לזניה קלה להכנה, טעימה ומחמאות בלי סוף,
מי צריך יותר מזה, רק את ניקי…. כל הכבוד

יפעת : יצא מעולה!!! טעים מאוד ולא הרבה עבודה! תודה!

סימה : “אחרי ששיגעתי אותך כ”כ הרבה.. אני חייבת להגיד שיצאה לי לזניה פשוט מדהימה! למרות שזה לחג ועוד לא טעמתי.. אבל הריח כמו של מסעדות יוקרה! איזה כייף תודה רבה!!”

עדי : “ואוו פעם ראשונה ויצא מדהים!!!!!!!!
כל דבר באתר שלך תמיד מצליח על הפעם הראשונה!!!!!”

שירה : “הכנתי עכשיו את הלזניה ויצא פגז!!!
תודה רבה על המתכון המצויין!”

מוניה : “הכנתי את המתכון הנפלא עם דפי לזניה מעדשים ללא גלוטן , ופטריות יער מפולין כי זה ממה שהיה בבית ויצא נפלא. כמעט את כל המתכונים הנהדרים שלך אני מצליחה לבצע ללא גלוטן
תבורכי”

רחלי : “ניקי יקרה…המתכונים שלך מושלמים…כאילו נבחרו בקפידה…בזכותך הבישולים שלי מושלמים…אבל הלזניה הזאת…אין לי מילים..אני עושה אותה קבוע…היא תמיד יוצאת מושלם והיא טעימההההה…תודה…”

רחל : “ניקוש הכנתי כבר כמה פעמים ופשוט חזרתי לכאן להגיד לך שזה כל כך טעיםם ממש לא ציפיתי לכזאת תוצאה”

466
תגובות

  הרשם  
עדכן
רות

ניקי, מהביס הראשון כל הסובבים לשולחן שיבחו וחילקו מחמאות, המתכון שווה ביותר ואמשיך להכינו
בכל אירוח….
לזניה קלה להכנה, טעימה ומחמאות בלי סוף,
מי צריך יותר מזה, רק את ניקי…. כל הכבוד !

שושי

היי ניקי שבוע טוב וליל מנוחה…
לגבי העלים איזו חברה את ממליצה להשתמש?
מה כמות העלים שמניחים לפני ששופכים את החומרים? ובכמה עלים סוגרים?
בזמנו הכנתי עם עלים ,ויצאו קשים, ונאמר לי שטעיתי כי לא בישלתי אותם קודם, אני קוראת שאת לא מבשלת את העלים.
לכן חזרתי להכין עם איטריות עבות..

יפעת

שלום ניקי
כמה שמן לשים בסיר? לטגן עד הזהבה?
כמה זמן לטגן את כל העסק?
תודה?

חלי

ממליצה לרוטב העגבניות להוסיף שום מרוסק , אורגנו וקצת זעתר וכמובן שמן זית עושה פלאים לרוטב

אילה

ניקי שלום
בדיוק במחשבתי עלה להכין לזניה לאירוח.
אודה לך אם תמליצי לי על איזה גבינות מגורדות כדאי להשתמש
תודה על תשובה מהירה – אילה

נעה

הי ניקי, אני מבינה שאת עושה רק שתי שכבות של לזניה, לפי התמונות זה נראה שאת שמה בכל פעם יותר משכבה אחת של עלים, כלומר שתי שכבות של עלים בכל שכבה, זה נכון?
תודה!

|יפעת

שלום ניקי, כל משפחתנו לא אוהבת פיטריות בלשון המעטה יש משהו אחר במקום? או לוותר כליל?