תפוחי אדמה מוקרמים
אני רוצה לספר לכם שזה המתכון הכי מבוקש בשבועות עשרות אלפי גולשים נכנסים אליו ואני אומרת אם כבר להכין גראטן תפוחי אדמה בשבועות אז רק את המתכון הזה, פרוסות תפוחי אדמה נימוחות וזהובות שכולם אוהבים.
אני חותכת פרוסות תפוחי אדמה דקיקות עם שמנת, חלב וגבינה צהובה ובאפייה הכל נספג בתפוחי אדמה הם יוצאים רכים עם צבע משגע והם מתפרקים בפה בכל ביס, זה המתכון הכי שווה לאירוח חלבי, קלאסיקה של האייטיז שאי אפשר בלעדיה.
4 – 5 מנות
מרכיבים:
6 תפוחי אדמה בינוניים (בערך קילו)
250 מ"ל שמנת בישול
120 מ"ל חלב (חצי כוס)
50 ג' גבינה צהובה מגורדת (חצי כוס)
50 ג' גבינת פרמזן (חצי כוס)
כפית שום כתוש
חצי כפית פטרוזיליה מיובשת
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
מלח
הכנות:
1. להרתיח סיר גדול עם מים מומלחים.
2. לפרוס את תפוחי האדמה לפרוסות דקות במנדולינה או לפרוס כמה שיותר דק עם סכין, לחלוט כ 5 דקות ולסנן.
3. לשמן את התבנית עם חמאה ולסדר את הפרוסות צמודות אחת לשנייה כמו רעפים ולפזר מעל את הגבינות.
4. לחמם תנור ל 200 מעלות.
5. לחמם חלב, שמנת, א. מרק, שום כתוש ופטרוזיליה מיובשת, ברגע שהכל מתמזג להוריד מהאש ולצקת על התפוחי אדמה זה אמור להגיע עד 3/4 גובה של התפוחי אדמה.
6. לאפות 50 – 60 דקות התפוחי אדמה מזהיבים הכל מבעבע ונראה מעולה.
גולשים מכינים וממליצים:
מלי : "אין על המתכון הזה!! פשוט מדהים כמה שזה טעים הכנתי לארוחת ערב הכל נגמר תוך דקה!! תודה ניקי!!"