נגיסי ברוקולי וגבינות לילדים
כשהילדים היו קטנים המתכון הזה היה מככב אצלי, היינו הולכים אחר הצהריים לגינת המשחקים ובשביל לא לקטוע להם זמן המשחקים ולחזור הביתה לאכול הייתי מביאה קופסאות אוכל והמתכון הזה היה להיט אצל הילדים.
יש שעה מסוימת בפארק שכל האימהות מתחילות להוציא קופסאות עם אוכל, דאגתי שיהיה ירקות טריים, את הנגיסי גבינות ופירות טריים, כל יום היינו עושים פיקניק לאט לאט שמתי לב שעוד אימהות מצטרפות אליי ומאכילות את הילדים.
מבקשות לטעום מהנגיסים זה היה להיט בזמנו בפארק וככה הילדים הרוויחו עוד שעת משחק ומשם זה ישר למקלחות.
15 נגיסים
מרכיבים:
400 ג' ברוקולי קפוא / טרי
ביצה
3 כפות שמן
100 ג' קוטג' (2 כפות יפות)
60 מ"ל חלב (רבע כוס)
100 גבינת צפתית / בולגרית מגורדת
100 ג' גבינה צהובה מגורדת
80 ג' קמח (שליש כוס)
חצי כפית מלח
פירורי לחם
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים לפרק את הברוקולי לפרחים (הגזע מיותר) לבשל את הברוקולי כ 10 דקות הוא אמור להיות רך.
2. לחתוך את הברוקולי לחתיכות קטנות ולהוסיף את שאר המצרכים.
3. אפשרויות:
לחמם מחבת עם 3 – 4 כפות שמן לקחת כפית מלאה מהתערובת לשים בשמן החם קצת לשטח ולטגן עד שמזהיב משני הצדדים.
4. להכין קערה עם פירורי לחם, להרטיב את הידיים לקחת חתיכה מהתערובת לטבול כמו שהיא בפירורי לחם למלא רינג / קורצן לשלוף וככה להכין את כולם.
5. לצפות שוב עם הפירורי לחם (ציפוי כפול) לחמם מחבת עם 4 – 5 כפות שמן לטגן את הנגיסים משני הצדדים עד שמזהיב יפה.
6. מי שרוצה לאפות:
לחמם תנור ל 180מעלות לשמן נייר אפייה לאפות כ 25 דקות להפוך ולאפות עוד 15 דקות.
גולשים מכינים וממליצים:
ליבי : "טעים!! גם בלי קורצן יצאו נגיסים מאורכים וחמודים. לא נעים לי לספר כמה חיסלתי בעצמי לפני שהגשתי לשולחן למשפחה.. בעלי שלא חובב ברוקולי התלהב מהתוצאה והילדה (בת שנתיים) ניסחה במילה אחת: יאמי! תודה רבה :)"