לזניה גבינות מנצחת
אם כבר אירוח חלבי אז ברור שחייבים להכין לזניה ואני רוצה לומר לכם שזאת לזניה מנצחת, ברגע שאני מכינה מניחה אותה על השולחן היא מתחסלת, אני מזמן למדתי לעשות שתיים ואחת לשמור במקרר.
אני מקבלת המון מחמאות על המאפה הזה, התפרעתי עם הגבינות שיהיה המון טעמים והירקות הלכתי על כל מה שיש לי במקרר והתוצאה מושלמת אחלה לזניה לאירוח, מחפשים מתכון שיפיל את האורחים ? הלזניה הזאת מנצחת ללא ספק.
מומלץ להכין 24 שעות מראש
מרכיבים:
עלי לזניה (אין צורך לבשל מראש)
בצל גדול חתוך לקוביות
15 פטריות שמפיניון קטנות פרוסות דק
6 עגבניות בינוניות – גדולות אדומות ויפות
כף גדושה רסק עגבניות
2 שיני שום פרוסות
4 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות קטנות
50 ג' גבינה בולגרית מגורדת
150 ג' גבינה צהובה מגורדת
70 ג' גבינת פרמזן
כפית מלאה סוכר
כף א. מרק
3/4 כפית פלפל שחור
מלח
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים לסמן איקס על כל עגבניה בתחתית לבשל 3 דקות לסנן ולקרר.
2. לחמם מחבת גדולה עם 4 – 5 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב ולהוסיף את שיני השום, להוסיף את הפלפלים והפטריות לטגן עוד מספר דקות להוסיף את העגבניות, רסק, סוכר, תבלינים וכוס וחצי מים.
3. לבשל 15 דקות מכוסה על אש בינונית מידי פעם לערבב לבדוק טעמים.
4. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.
5. לסדר שכבה של עלי לזניה בתבנית מעל לשים מחצית מהרוטב, לפזר קצת גבינות מגורדות, לסדר עוד שכבה של עלי לזניה ולסיים עם המחצית השנייה של הרוטב, לפזר את הגבינות מעל.
6. לאפות כ 30 דקות.