לזניה ירקות וגבינות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לזניה ירקות וגבינות

לזניה ירקות וגבינות

אני אוהבת להכין לזניות מתה על הטעם ועל השילוב הנהדר של העגבניות והפטריות. כל אירוח חלבי מככבת אצלי לזניה אנשים מחסלים אותה.
באיזה שלב הבנתי שעדיף שאני אכין שתי לזניות ככה בטוח ישאר לכולם נכון ?
זה מאפה טעים משגע ממכר להכין ולהנות מכל ביס טעים.

מרכיבים:

עלי לזניה
בצל בינוני
15 פטריות שמפיניון קטנות
800 ג’ עגבניות מרוסקות
כף גדושה רסק עגבניות
2 שיני שום
2 פלפלים אדומים
2 פלפלים צהובים
2 פלפלים כתומים
150 ג’ גבינה בולגרית
70 ג’ גבינה צהובה
70 ג’ פרמזן
כפית מלאה סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח


הכנות:

1. קליית הפלפלים : לחמם תנור ל 180 מעלות, לחצות את הפלפלים להוציא את התוך, לסדר בתבנית עם נייר אפייה כשהחלק הפתוח כלפי מטה. לאפות 30 – 40 דקות הפלפלים מתקמטים ומשחירים.
להשאיר בתנור סגור כמה שעות. לקלף ולחתוך לקוביות קטנות.

2. לחמם סיר עם 3 כפות שמן, לחתוך את הבצל לקוביות לטגן עד שמתחיל להזהיב, לפרוס את השום ולהוסיף לטיגון, לפרוס את הפטריות ולהוסיף לבצל להמשיך לטגן עוד כשתי דקות, להוסיף את העגבניות המרוסקות וחצי כוס מים, רסק עגבניות, סוכר, תבלינים ולבשל כ 10 דקות תוך כדי בחישה ביעבוע עדין.

3. לחתוך את הגבינה הבולגרית לפרוסות דקות.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

5. הרכבת הלזניה : לשים בתחתית התבנית שכבה של עלי לזניה, מעל לשים שליש מכמות הרוטב שיכסה יפה את כל עלי הלזניה, לפזר חצי מכמות הגבינה הבולגרית, מעל להניח את מחצית מכמות הפלפלים הקלויים, מתחילים שוב עם שכבה של עלי לזניה עוד שליש מכמות הרוטב את הבולגרית ואת הפלפלים ולסגור עם שכבת עלי לזניה, לשים את הרוטב שנותר ולפזר את הגבינות המגורדות.

6. לאפות כ 30 – 40 דקות אין צורך לכסות.

בתמונות בנוסף יש פיצה, מקלות לחם, מאפינס זיתים ולביבות תפוחי אדמה.

כדאי לדעת ש…
מומלץ להכין 24 שעות מראש גם יומיים מראש הולך. בא לכם לזניה פשוטה יותר ? תוותרו על הפלפלים ועל הבולגרית תעשו את השכבות בלבד.  רוצים להחליף את העגבניות המרוסקות בעגבניות רגילות ? שימו 8 עגבניות בגודל בינוני / גדול, מים כשתי כוסות וכדאי לחלוט קודם.

9023 צפיות 3 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

68
תגובות

  הרשם  
עדכן
רבקי

על איזה לזניה את יותר ממליצה- על זאת או על השמנת ופטריות? או שאפשר לשלב גם פלפלים בזאת של השמנת ופטריות?

שולי

היי ניקי, אפשר להקפיא אחרי זה את הלזניה?

מורן

תודה רבה על התשובות המהירות.
שאלה נוספת לגבי חלת הלחמניות(מצטערת על השיגועים…)
מאד רוצה להכין לשבת ומחר לא ייהיה לי זמן לחכות להתפחה בגלל כניסת השבת. אם אכין היום ואכניס לתנור לחצי אפייה ומחר אמשיך, נראה לך יעבוד ככה או שיש דרך אחרת או שאין בכלל חחחח

מורן

היי ניקי,
מכינה ארוחה בשרית ובא לי להכין לזניה ללא גבינות.
אפשרי ירקות בלבד או לשלב בשר טחון.
מה דעתך? יש לך רעיון?

אופירה

היי ניקי, נראה מצויין.
כמה שכבות של לזניה עשית?

לאה

היי ניקי
אני רוצה לעשות את הלזניה על פיירקס בגודל 39*27 ס”מ. מה אני צריכה להגדיל בכמויות?
ושאלה נוספת – האם להוסיף את כל הנוזלים שניגרו מהפלפלים על הלזניה או לשפוך אותם?

המון תודה
לאה

ורד

היי..
בשביל מה אני צריכה להכניס את הפלפלים לשקית? והאם חייבים לקלף את הקליפה שלהם?
תודה רבה:)