פשטידת זיתים שמנת ודבש
קבלו את אחת הפשטידות הטובות שהכנתי, מאוד מתאימה לארוחת ערב ליד סלט ירקות גדול. בראש השנה היא מככבת בהמון בתים. לערבב להעביר לתבנית ותוך 40 דקות הייתה לי פשטידה חמה על השיש איזה ריחות טעימים רצו במטבח… . מי אמר שהחיים במטבח קשים ? יאללה לעבודה.
תבנית קוטר 20
מרכיבים:
2 ביצים גדולות / 3 ביצים בגודל בינוני
3/4 כוס זיתים פרוסים
3 בצלים גדולים
4 – 5 כפות שמן
כפית חרדל
כף דבש
250 מ"ל שמנת לבישול
3/4 כוס קמח תופח
פלפל שחור גרוס
כפית מלח
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות.
2. לחתוך את הבצל לקוביות, לחמם את המחבת להוסיף את השמן והבצל ולטגן כמה דקות תוך כדי בחישה עד שהוא מזהיב, להוסיף את החרדל, שמנת לתבל, לטגן עוד דקה ולהוריד מהאש.
3. להעביר לקערה להוסיף את הביצים, זיתים וקמח ולערבב לעיסה אחידה.
*4. להעביר לתבנית משומנת ולאפות כ 40 דקות או עד שהפשטידה מקבלת צבע יפה.
כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יומיים מראש ולשמור במקרר, אפשר להקפיא. פשטידה נהדרת וקלת הכנה, מושלמת.