יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים מתכונים לראש השנה פשטידות פשטידות חלביות

פשטידת זיתים שמנת ודבש

1 ספטמבר 2013
(Visited 8,157 times, 4 visits today)
פשטידת זיתים שמנת ודבש

פשטידת זיתים שמנת ודבש

קבלו את אחת הפשטידות הטובות שהכנתי, מאוד מתאימה לארוחת ערב ליד סלט ירקות גדול. בראש השנה היא מככבת בהמון בתים. לערבב להעביר לתבנית ותוך 40 דקות הייתה לי פשטידה חמה על השיש איזה ריחות טעימים רצו במטבח… . מי אמר שהחיים במטבח קשים ? יאללה לעבודה.

תבנית קוטר 20

מרכיבים:

2 ביצים גדולות / 3 ביצים בגודל בינוני
3/4 כוס זיתים פרוסים
3 בצלים גדולים
4 – 5 כפות שמן
כפית חרדל
כף דבש
250 מ”ל שמנת לבישול
3/4 כוס קמח תופח
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • ארוחה חלבית שבועות 2021

    איזה כיף שבועות מגיע ואוו איזה יופי של חג,  אני אוהבת את השפע את הצבעוניות של החג גבינות מפה ועד הודעה חדשה.
    אני כבר מדמיינת את הקישים והפשטידות והנה עוד הזדמנות להכין בויאקוס (מתכון מעולה)
    חג נהדר להשתולל עם מתכונים חלביים מכל הסוגים, בקיצור להפציץ עם מתכונים טובים שיעשו רושם על האורחים.
    אני ממשיכה עם המנהג שלי אני מעלה תפריט לשבועות למי שמתלבט מה להכין, לא סגור עדיין, המבחר מבלבל והלכתם לאיבוד קבלו מגוון של מתכונים חלביים לא קשים להכנה ומזה טעימים.
    אחרי השנה הקשה שעברנו מגיע לנו לחגוג, לחייך, להיות מאושרים ולהודות על מה שיש לנו.

  • בית לזית ב 5 דקות הכנה

    המתכונים הכי פשוטים שיש אלו המתכונים הכי טעימים, בלי להסתבך הכי קל שלושה מצרכים קחו 5 דקות על השעון ולא תאמינו כמה טעים זה יוצא.
    הקטנים האלה פשוט משגעים הכנתי עם מינימום שמן (בקושי) היה לי קשה לצלם כי כל רגע אביב ואני שולחים יד ולוקחים אחד. מצרכים שיש לכל אחד בבית ואפילו השתמשתי בטורטייה עם קמח מלא.
    ממכר בטירוף הכי טעים שיש, ברגע שמתחילים להכין קשה מאוד להפסיק. לא לשכוח להוציא את הקיסם 🙂

  • פשטידת קישואים פרווה

    איזה כיף להכין פשטידה כזאת יפהפייה לשבת, לקח לי 10 דקות והכנסתי אותה תנור, איזה ריחות טובים היו לי במטבח 🙂
    לפעמים נדמה שלהכין פשטידה זה פרוייקט ואני רוצה לומר לכם שזה ממש לא כך בסך 10 דקות בהגזמה ולתנור.
    יוצאת ממש פשטידה עוגה שנפרסת נהדר, תראו כמה שהיא יפה ואפילו הכנתי אותה פרווה.
    אני רוצה לומר לכם שזאת אחת הפשטידות הכי טובות שהכנתי איזה טעם מעלף!
    שוברים את הראש איך לשדרג את ארוחת הערב ? תעצרו הגעתם למקום הנכון, תוך שעה יש פשטידה על השולחן חמה וטעימה.

    תבנית 24 או אינגליש קייק רחבה 33X13

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות.

2. לחתוך את הבצל לקוביות, לחמם את המחבת להוסיף את השמן והבצל ולטגן כמה דקות תוך כדי בחישה עד שהוא מזהיב, להוסיף את החרדל, שמנת לתבל, לטגן עוד דקה ולהוריד מהאש.

3. להעביר לקערה להוסיף את הביצים, זיתים וקמח ולערבב לעיסה אחידה.

*4. להעביר לתבנית משומנת ולאפות כ 40 דקות או עד שהפשטידה מקבלת צבע יפה.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יומיים מראש ולשמור במקרר, אפשר להקפיא. פשטידה נהדרת וקלת הכנה, מושלמת.

פשטידת זיתים שמנת ודבשפשטידת זיתים שמנת ודבשפשטידת זיתים שמנת ודבש

הרשם
עדכן
153 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי האם יש לחלוט את הזיתים לפני?

מתכון מעולהההה!
כרגיל…
מחפשת בנרות את המתכון החלבי למין חביתה אפויה עם קרעי פיתה וגבינה צהובה
הכנתי המון אך אבד לי המתכון…
תוכלי לעזור לי?

האם ניתן לאפות במנג’טים ?

היי ניקי
אפשר להחליף את הבצל במשהו אחר, או שעדיף פשטידה אחרת?

שלום ניקי
תודה רבה על המתכונים המעולים שאת מפרסמת ועל התגובות המהירות והעינייניות.

אין לי שמנת בבית אבל יש לי קצפת צמחית במתיקות מעודנת (לא בא לי להכין משהו מתוק, אז חשבתי אולי אפשר לשים אותה פה), היא תתאים? אם לא יש לך רעיון למתכון אחר להמרה?

אלוף!!
הכנתי לשבת בר מצווה ל 30 איש והיה מוצלח מאוד מאוד!!

שלום ניקי!
האם ניתן להחליף את החרדל במצרך אחר או לחלופין לא להשתמש בחרדל? האם יצא טוב?