יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים מרקים

מרק בצל חלבי

6 נובמבר 2013
(Visited 40,573 times, 22 visits today)
מרק בצל חלבי

מרק בצל חלבי

מרק חם בסופו של יום עבודה ארוך זה פינוק נכון ? זה אחד המרקים הכי טובים שהכנתי אני מתה על הטעם הנהדר שלו, הוא סמיך וחם. תדמיינו את הטוסט עם הגבינה הצהובה הנמסה מעל מגישים ישר מהתנור ואיזה שילוב נהדר בין הטוסט המוקרם למרק, קערה לא מספיקה לפחות שתי קערות.
בעלי מגיע הבייתה בערב פותח את הדלת מריח את הריח של המרק נושם עמוק ואומר לי “את לא יודעת כמה קיוויתי שהריח בחדר המדרגות מגיע מהבית שלנו”
תכינו סיר גדול ותהנו ממרק שעושה טוב על הלב.
מתכון קלאסי למרק מופלא והכי קל שיש.

5 מנות

מרכיבים:

5 בצלים גדולים
2 שיני שום
50 ג’ חמאה
3 כפות שמן
כף גדושה קמח
2 כוסות חלב
3 כוסות מים
כף א. מרק בצל
2 כפות א. מרק
פלפל לבן
מלח

לפני ההגשה:
2 לחמניות מאורכות / בגט
80 ג’ גבינה צהובה מגורדת
2 – 3 כפות עירית קצוצה

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • ארוחה חלבית שבועות 2021

    איזה כיף שבועות מגיע ואוו איזה יופי של חג,  אני אוהבת את השפע את הצבעוניות של החג גבינות מפה ועד הודעה חדשה.
    אני כבר מדמיינת את הקישים והפשטידות והנה עוד הזדמנות להכין בויאקוס (מתכון מעולה)
    חג נהדר להשתולל עם מתכונים חלביים מכל הסוגים, בקיצור להפציץ עם מתכונים טובים שיעשו רושם על האורחים.
    אני ממשיכה עם המנהג שלי אני מעלה תפריט לשבועות למי שמתלבט מה להכין, לא סגור עדיין, המבחר מבלבל והלכתם לאיבוד קבלו מגוון של מתכונים חלביים לא קשים להכנה ומזה טעימים.
    אחרי השנה הקשה שעברנו מגיע לנו לחגוג, לחייך, להיות מאושרים ולהודות על מה שיש לנו.

  • בית לזית ב 5 דקות הכנה

    המתכונים הכי פשוטים שיש אלו המתכונים הכי טעימים, בלי להסתבך הכי קל שלושה מצרכים קחו 5 דקות על השעון ולא תאמינו כמה טעים זה יוצא.
    הקטנים האלה פשוט משגעים הכנתי עם מינימום שמן (בקושי) היה לי קשה לצלם כי כל רגע אביב ואני שולחים יד ולוקחים אחד. מצרכים שיש לכל אחד בבית ואפילו השתמשתי בטורטייה עם קמח מלא.
    ממכר בטירוף הכי טעים שיש, ברגע שמתחילים להכין קשה מאוד להפסיק. לא לשכוח להוציא את הקיסם 🙂

  • לביבות חצילים וירקות

    היום אני עושה משהו עם אחת אהבות הכי גדולות שלי ואני מתכוונת לחצילים, הכנתי המון דברים עם חצילים, אני הכי אוהבת להכין איתו דברים.
    אף פעם לא הכנתי לביבות עם חצילים ואני לא יודעת למה, יש לחצילים טעם נהדר ושהם אפויים בתנור זה מושלם!
    ברור לי שסלטי חצילים זה מתכון מנצח אבל הייתי נחושה בדעתי להכין לביבות שירגישו טוב את החציל כשאוכלים.
    הוספתי עוד ירקות אם אם כבר מכינים צמחוני אז מכל הלב וזאת הזדמנות נהדרת להכניס ירקות לילדים גם למי שלא אוהב ירקות.
    בא לכם לשדרג את ארוחת ערב או הצהריים ? אולי נישנוש עם ירקות ?
    לכו על לביבות חצילים.

    13 לביבות

הכנות:

1. לחתוך את הבצלים לקוביות קטנות, לחמם סיר להוסיף את החמאה ואת השמן ולהמיס, להוסיף את הבצלים ולטגן עד שהם מזהיבים – משחימים זה לוקח זמן בסבלנות לערבב מידי פעם עד שהבצל מקבל צבע.

2. לקצוץ את השום ולהוסיף לסיר לדקה טיגון, להוסיף את הקמח + כף שמן ולערבב עד שהוא נמס.

3. להוסיף חלב, מים ותבלינים להרתיח להנמיך את האש לבשל 30 דקות ולהוריד מהאש.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש. לפרוס דק את הלחמניה ולהכין טוסטים.  להניח 2 טוסטים בכל קערה לפזר גבינה צהובה ולהכניס לתנור לדקה שתיים.

*5. לפזר עירית ולהגיש מיד.

הוגש עם צימוקי עגבניות, לחמניות קלועות וספגטי לילדים

כדאי לדעת ש…
מחפשים מרק פרווה ? תלחצו כאן,  אפשר להכין את המרק יומיים שלושה מראש ולשמור במקרר. התוספת של הטוסטים רק לפני ההגשה.
אל תוותרו על האבקת מרק בצל היא נותנת את כל הטעם המיוחד של המרק זה לא אותו דבר בלעדיה. אם אין קמח אפשר קורנפלור אותה כמות, בכל מקרה אי אפשר לוותר.

גולשים מכינים וממליצים:

אודיה : “מתכון מנצח למרק בצל!! פשוט מפנק לערבים הקרירים שהגיעו כבר :)”

מירב : “יותר טעים מהמרקים שמגישים במסעדות הכי יוקרתיות בארץ!! המרק פשוט נפלא בשילוב גבנצ מגורדת וקרוטונים למרק שהוכנו גם מהמתכון שלך. אין לי מילים..פשוט תודה!!”

שרה : “יצא מוושלללם תודה רבה”

הרשם
עדכן
205 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי

אפשר לטגן את הבצל בלילה ורק למחרת להכין את המרק?

היי ניקי
האם אפשר להמיר חלב בשמנת לבישול?

הי ניקי. האם אני חייבת להכניס את המרק לתנור גם אם אני לא מכינה את הטוסטים?

היי
אין לי אבקת מרק בצל, אפשר לשים אבקת מרק פטריות במקום?

היי ניקי ! יש לי נטיה לשרוף בצל ומהפחד הוספתי את המים והחלב כשהבצל היה רק זהוב אבל לא השחים ועכשיו כל הסיר נראה קצת בהיר מדי ביחס לתמונה שלך , יש דרך להציל?

אני אובדת עצות חחח

היי ניקי
כבר פעם רביעית או חמישית שאני מכינה את המתכון המנצח הזזה
וזה פשוט מריח סוף (עכשיו זה מתבשל)
תודה ענקית ענקית על כל האתר המדהים הזה
סתם שאלה שמסקרנת אותי- מדוע אינך מראה את פנייך בסרטונים וכו
אפילו השם של הוא לא באמת ניקי כמו ששמעתי
מקווה שזה שאלה לא בוטה מדי אשמח אם תעני לי
ושוב תודה רבה רבה
מיכל

מרק פצצצצצצה!!!תודה!