יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים מרקים

מרק בצל חלבי

6 נובמבר 2013
(Visited 90,482 times, 9 visits today)
מרק בצל חלבי

מרק בצל חלבי

מרק חם בסופו של יום עבודה ארוך זה פינוק נכון ? זה אחד המרקים הכי טובים שהכנתי אני מתה על הטעם הנהדר שלו, הוא סמיך וחם. תדמיינו את הטוסט עם הגבינה הצהובה הנמסה מעל מגישים ישר מהתנור ואיזה שילוב נהדר בין הטוסט המוקרם למרק, קערה לא מספיקה לפחות שתי קערות.
תכינו סיר גדול ותהנו ממרק שעושה טוב על הלב. מתכון קלאסי למרק מופלא והכי קל שיש.

5 מנות

מרכיבים:

5 בצלים גדולים
2 שיני שום
50 ג' חמאה
3 כפות שמן
כף גדושה קמח
2 כוסות חלב
3 כוסות מים
כף א. מרק בצל
2 כפות א. מרק
פלפל לבן
מלח

לפני ההגשה:
2 לחמניות מאורכות / בגט
80 ג' גבינה צהובה מגורדת
2 – 3 כפות עירית קצוצה

הכנות:

1. לחתוך את הבצלים לקוביות קטנות, לחמם סיר להוסיף את החמאה ואת השמן ולהמיס, להוסיף את הבצלים ולטגן עד שהם מזהיבים – משחימים זה לוקח זמן בסבלנות לערבב מידי פעם עד שהבצל מקבל צבע.

2. לקצוץ את השום ולהוסיף לסיר לדקה טיגון, להוסיף את הקמח + כף שמן ולערבב עד שהוא נמס.

3. להוסיף חלב, מים ותבלינים להרתיח להנמיך את האש לבשל 30 דקות ולהוריד מהאש.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש. לפרוס דק את הלחמניה ולהכין טוסטים.  להניח 2 טוסטים בכל קערה לפזר גבינה צהובה ולהכניס לתנור לדקה שתיים.

5. לפזר עירית ולהגיש מיד.

Creamy onion soup

הוגש עם צימוקי עגבניות, לחמניות קלועות וספגטי לילדים

כדאי לדעת ש…
מחפשים מרק פרווה ? תלחצו כאן,  אפשר להכין את המרק יומיים שלושה מראש ולשמור במקרר. התוספת של הטוסטים רק לפני ההגשה.
אל תוותרו על האבקת מרק בצל היא נותנת את כל הטעם המיוחד של המרק זה לא אותו דבר בלעדיה. אם אין קמח אפשר קורנפלור אותה כמות, בכל מקרה אי אפשר לוותר.

גולשים מכינים וממליצים:

אודיה : "מתכון מנצח למרק בצל!! פשוט מפנק לערבים הקרירים שהגיעו כבר :)"

מירב : "יותר טעים מהמרקים שמגישים במסעדות הכי יוקרתיות בארץ!! המרק פשוט נפלא בשילוב גבנצ מגורדת וקרוטונים למרק שהוכנו גם מהמתכון שלך. אין לי מילים..פשוט תודה!!"

שרה : "יצא מוושלללם תודה רבה"

הרשם
עדכן
242 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן