יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים מנות ראשונות מתכוני דגים

סלמון בלימון ודבש

13 יוני 2012
(Visited 89,145 times, 8 visits today)
סלמון בלימון ודבש

סלמון בלימון ודבש

אני לא מבינה איך לא העלתי את המתכון הזה עד עכשיו. הוא נמצא בפורומים כבר ממזמן והרבה הכינו אותו והגיע הזמן שאני אפנה לו מקום של כבוד באתר תודה למי שהזכיר לי את המתכון הטעים הזה ועכשיו יהיה גם קל למצוא אותו.

מרכיבים:

סלמון שלם / 5 פילה סלמון
3 לימונים פרוסים דק
4 כפות שמן זית
4 כפיות שום כתוש
2 כפיות פפריקה
כף  גדושה סילאן / דבש
חצי כפית טימין
חצי כפית רוזמרין
פלפל שחור טחון
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

  • לביבות קוסקוס וירקות

    אם יש דבר שאני אוהבת להכין זה לביבות, אין משהו שלא הכנתי איתו לביבות וכל פעם זה יוצא נהדר.
    היה לי קוסקוס במזווה ורציתי להכין איתו משהו שונה מהרגיל ולא רציתי תוספת רציתי לשדרג את ארוחת הערב אז למה לא להכין עם הקוסקוס לביבות ? נשמע רעיון טוב נכון ?
    ירקות היו לי במקרר וכמובן את מטבל השמנת (אליפות!) שהלביבות הולכות איתו נהדר.
    לא היה מושג אין זה יצא זה התחיל בניסיונות ונגמר בזה שיצאו לי לביבות נהדרות, לפעמים זה כיף לשחק עם חומרי גלם במטבח , אני רוצה לומר לכם שהתוצאה הפתיעה גם אותי.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד שיעשה לכם את החיים הרבה יותר קלים, אתם מכירים את זה כשמכינים לביבות יוצאים נוזלים ואז קשה לעשות לביבות וזה מעצבן כי צריך לסחוט קודם אז כאן לא צריך בכלל, אין נוזלים לא צריך לסחוט רק להכין לביבות וזהו.
    קלות ההכנה מדהימה לביבות בלי לעבוד קשה גם למי שלא יודע להכין לביבות.

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

  • לחם שום ומוצרלה מטריף!

    המתכון הזה מושחת תעשו לעצמכם טובה ואל תכינו, זה הרבה הרבה יותר מטעים.
    בגט עם חמאה, מוצרלה ופטרוזיליה וכמות לא חוקית של שום. הכל נכנס בבגט שתופס את כל הטעמים נעטף בנייר כסף ולתנור. 5 – 10 דקות הכנה בינתיים תחתכו ירקות ורגע לפני שאתם אוכלים תפתחו את הנייר כסף.
    ואוו ואוו שחיתות טעימה ומופלאה, לא טרחתי לחתוך אלא ישר קרעתי את הבגט הרך הזה והתחלתי לאכול.
    קלאסי לארוחת ערב, אוהבים שום ? צפוי לכם פינוק ואוו כמה שום ומוצרלה יש כאן.
    אחרי שתסיימו הכל תלכו להכין עוד כי זה אף פעם לא מספיק ועכשיו תחזרו למה שכתבתי בהתחלה "אל תכינו" זה ממכר!

הכנות:

1. לערבב  שמ"ז, שום, דבש תבלינים ולתבל את הסלמון. להניח את הסלמון בנייר הכסף. לערבב את עשבי התיבול ולפזר מעל הסלמון. להניח מעל פרוסות לימון.

2. לסגור את נייר הכסף כמו מעטפה. חום בינוני 180 מעלות כ 15 – 20 דקות.

 

 

גולשים מכינים וממליצים:

רותם : "המתכון הזה מעולה!! מכינים תמיד רק אותו!!"

ליאת : פעם ראשונה שאני מכינה דגים, יצא מעולה!
או איך שהבן זוג שלי אומר "מדהים"
תבורכי 🙂

ענבר : ניקי, תודה על המתכון! הדג יצא טעים ורך מאוד ובצבע מקסים. תמשיכי להמציא לנו מתכונים נהדרים.

ר : יצא מעולה. מומלץ.

חני : יצא מדהים!!! אין על המתכונים שלך….

גילה : עשיתי פעמיים- יוצא מעולה!!!!!!!!!!!!!! לא עושה יותר סלמון בשום צורה אחרת. פשוט וטעים. תודה!!

אושרת : רציתי להגיד שיצא לי מטורףףףףףףףףףףף!!!! כל כך נהננו!! אשמח לעוד מתכונים של דגים, משהו מעניין! נמאס כבר להכין דגים מרוקאיים! ואני מרוקאית 🙂

סביון : היה כל כך טעים ששיבחו אותי בלי סוף.אנא תני לנו עוד מתכונים לדגים,תודה ניקי

בתיה : "מתכון מנצח אצלי בבית. כולם אוהבים ובעיקר בערב שבת כשהתבשיל הוא טרי. תודה על המתכון ניקי"

הדס : "באתי שוב למתכון הזה
כי בפעם שעברה הכנתי דג שלם והוא נגמר בסעודה אחת! מזל שלא היו אורחים :)"

רינה : "חייבת!! לשתף.
הכנתי את הדג אתמול לארוחת שישי .הבנות ממש אהבו אפילו בעלי שחא חובב דגים בכלל אמר שזה מנה של מסעדות!!
נהדר, מעולה וטעים אליפות .
עוד מתכון שמור למועדפים שלי. איזה כיף!"

הרשם
עדכן
643 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ניקוש אין לי לימון מה עושים

שאלה זריזה בבקשה –
כן כן, עוד שאלה על ההשרייה 🙂
במתכון לא רשום להשרות ובתגובות של אנשים ציינת כן להשרות.. אז להשרות מראש רק בלימון או הכוונה עם התערובת של הדבש וכו'?
ודבר שני בבקשה, האם להשרות במיץ לימון או בפרוסות לימון?
תודה רבההההההה ניקי 🙂

היי ניקי יקרה, פפריקה מתוקה או מתוקה מרוקאית?
ולסגור כמו מעטפה, הכוונה לא ארמטי ארמטי? תודה 🙂

הי ניקי, יש אפשרות לאפות בתבנית מכוסה בנייר כסף במקום לעטוף בנפרד?

אפשר בלי שום?

מתכון מצוין ממש! מכינה אותו המון. מומלץ לשבת הקרובה שצמודה לליל הסדר..

אם קונים טרי עדיין צריך להשרות בלימון? תודה על התשובה