מרק גזר עם שמנת
אין אירוח חלבי בלי מרק, אני תמיד ממליצה לפתוח עם מרק סמיך טעים קטיפתי, אין מצב שהמשפחה לא תאהב, להגיש עם קרוטונים וגבינה צהובה וזאת אחלה פתיחה לארוחה.
12 מנות
מרכיבים:
12 גזרים גדולים
שתי בטטות בינוניות
שני בצלים
25 ג' חמאה
שמנת לבישול
אגוז מוסקט
מעט כורכום
א. מרק
פלפל לבן
מלח
להגשה:
קרוטונים
גבינה צהובה מגורדת
שקדי מרק
הכנות:
1. לחתוך את כל הירקות לקוביות, לשים שמן + חמאה בסיר חם לכסות במים וקצת יותר.
2. להרתיח להוסיף תבלינים להנמיך לאש בינונית ולבשל כ 25 דקות או עד שכל הירקות רכים.
3. לטחון את המרק להחזיר לסיר להוסיף את השמנת ולבדוק את התיבול.
*המרק הוגש בסיר נאה והונח על השולחן, ליד שמתי קרוטונים, גבינה צהובה ושקדי מרק.
גולשים מכינים וממליצים:
לימור : "מרק אליפות. לא להאמין כמה טעים..ואפילו לא הוספתי שמנת..מושלם למי שאוהב מרקים קלילים ומתקתקים"