צימוקי עגבניות שרי
מתכון מעולה שמתאים לכל כך הרבה דברים, פסטות, כריכים, סלטים, לנשנש כמו שזה ליד גבינות טובות, זה מעדן! בכל פעם שאני מוצאת מבצע על עגבניות שרי המתכון הזה עולה והעגבניות נכנסות לתנור.
אין כאן יותר מידי עבודה מלבד לשטוף את העגבניות לחצות לסדר בתבנית לתבל ולייבש בתנור מספר שעות, התוצאה טעימה ביותר, בפעם הראשונה שהכנתי הצטערתי שלא הכפלתי כמויות זה יוצא ממש כמו סוכריות.
העגבניות מצטמקות אז גם אם זה נראה הרבה זה לא, להכין פוקצ'ות ולהגיש עם שמן זית וגבינות אמאל'ה אין דברים כאלה.
מרכיבים:
קילו עגבניות שרי מאורכות חצויות
מלח גס
הכנות:
1. לחמם תנור ל 150 מעלות.
2. לחצות את העגבניות לשניים, לסדר בתבנית כשהחלק הפנימי כלפי מעלה הכמות אמורה למלא תבנית של תנור ולפזר מעט מלח גס.
2. לאפות כשעתיים לכבות את התנור ולהשאיר בתנור כבוי עוד שלוש ארבע שעות.
מעולה!