מרק פטריות משגע קל הכנה
מתכון מנצח להכנת מרק פטריות שווה במיוחד סמיך משביע ועשיר, כשבחוץ יורד גשם אני מעלה בזריזות סיר מרק פטריות על האש ואם לא בא לכם לעבוד קשה אני מבטיחה מרק קל ביותר שנותן תוצאה נהדרת.
המרק הזה יעיף אתכם לשמיים הפטריות בשרניות שנותנות למרק טעם עמוק כיף לתת ביס ואני מאוד נדיבה עם הפטריות כמה שיותר יוצא יותר טעים, תפנו 10 דקות תעלו סיר על האש ותתענגו על הטעם הנהדר, יצא מוש!
4 מנות
מרכיבים:
50 ג' חמאה / 3 כפות שמן
בצל גדול
2 כפות גדושות קמח
30 פטריות שמפיניון טריות
(מינימום 2 קופסאות ואפילו שלוש)
ליטר ורבע מים
250 מ"ל שמנת לבישול
1/4 חבילת פטרוזיליה
מעט אגוז מוסקט
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות, לחמם סיר עם 3 – 4 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב, להוסיף את הקמח + כף שמן לערבב עד שכל הקמח נמס.
2. לפרוס את הפטריות לפרוסות להוסיף לבצל לערבב כמה שניות להוסיף את המים פטרוזיליה אגוז מוסקט ולתבל.
3. לבשל כ 45 דקות להוסיף את השמנת לבשל שתי דקות לבדוק טעמים ולהוריד מהאש.
כדאי לדעת ש…
במידה וסמיך מידי להוסיף עוד נוזלים. אפשר להכין בלי הפטרוזיליה והשמנת.
גולשים מכינים וממליצים:
liata : "חזרתי לעדכן, הכנתי חצי כמות יצא כל כך טעים אפילו הבעל שלא חובב פטריות, טרף. בהחלט מתכון ששווה לאמץ."