


מרק פטריות
ביום גשום וחורפי איך אפשר בלי מרק חם על האש ? אני מקדימה את הטלפון מבעלי ששואל האם הכנתי מרק 🙂
היו לי פטריות הכנתי מרק מעולה! הוספתי בצל יצא מרק פטריות חורפי ועשיר. בחוץ קר איזה כיף להנות ממרק חם עם המון פטריות ובצל.
4 מנות
מרכיבים:
50 ג’ חמאה / 3 כפות שמן
בצל גדול
2 כפות גדושות קמח
20 פטריות שמפיניון
ליטר ורבע מים
250 מ”ל שמנת לבישול
1/4 חבילת פטרוזיליה
מעט אגוז מוסקט
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות, לחמם סיר עם 3 – 4 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב, להוסיף את הקמח + כף שמן לערבב עד שכל הקמח נמס.
2. לפרוס את הפטריות לפרוסות להוסיף לבצל לערבב כמה שניות להוסיף את המים פטרוזיליה אגוז מוסקט ולתבל.
*3. לבשל כ 45 דקות להוסיף את השמנת לבשל שתי דקות לבדוק טעמים ולהוריד מהאש.
כדאי לדעת ש…
במידה וסמיך מידי להוסיף עוד נוזלים. אפשר להכין בלי הפטרוזיליה והשמנת.
גולשים מכינים וממליצים:
liata : “חזרתי לעדכן, הכנתי חצי כמות יצא כל כך טעים אפילו הבעל שלא חובב פטריות, טרף. בהחלט מתכון ששווה לאמץ.”
מרק מושלם!! כבר חורף שלישי שהוא מככב אצלינו…
טיפ למי שאוהב, לשים שילוב של סוגי פטריות, שמפיניון (כמו שכתבת) ופורטובלו..
אף פעם לא שמתי פטרוזיליה, ולא מרגישה צורך…
תכינו ותתענגו!!
המרק בצל שלך מוכן.
פעם ראשונה שהכנתי…יצא מעולה!!!
וכעת למרק פטריות.
האם אפשר פטריות משימורים?
והאם הוא פרווה, ואם לא – איך אפשר להכינו פרווה?
שוב תודה!
שלום
יש לי רק 13 פטריות
אין לי אגוז מוסקט ואין לי אבקת מרק
אפשר לעשות את המתכון כמות שהוא?
גמר חתימה טובה
מרק פצצה! טעים עשיר וממש פשוט להכנה
ניקי אחלה אחלה מרק! ממש טעים
היי ניקי, אפשר להוריד את הקמח?