חצילים מוקרמים בתנור מעולה!

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חצילים מוקרמים בתנור מעולה!

חצילים מוקרמים בתנור מעולה!

יש מנות שברגע שאוכלים אותן מתאהבים, אפשר לקרוא לזה אהבה ממבט ראשון. רוטב טוב חצילים קלויים (כמה שפחות שמן) והכל מוקרם בתנור, כל הטעמים מתערבבים ומתמזגים. הבעיה היחידה שזה נגמר מהר מידי.
ולכל מי שלא אוהב חצילים קודם תאכלו אחר כך תגידו שזה לא טעים בסדר ? המתכון הכי טעים שיש, איזה כיף שיש מתכונים כאלה.

מרכיבים:

2 חצילים קטנים מאורכים
3 עגבניות
בצל בינוני
2 שיני שום
כוס וחצי מים
כף רוטב צ’ילי מתוק
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
100 ג’ גבינה צהובה מגורדת

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180.

2. לפרוס את החצילים לפרוסות או לאורך לפרוסות ארוכות, לסדר אותם בתבנית עם נייר אפייה משומן, לאפות כ 30 דקות החצילים אמורים להיות רכים.

3. הכנת הרוטב:
לחמם מחבת עם 3 כפות שמן, לחתוך את הבצל לקוביות ולטגן אותו עד שהוא מזהיב, תוך כדי לפרוס את השום ולטגן יחד עם הבצל, לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות להוסיף לבצל לטגן כשתי דקות להוסיף מים צ’ילי, סוכר, פטרוזיליה ותבלינים לבשל 10 – 15 דקות.

4. לשים חלק מהרוטב בתבנית, שים מעל את חלק מפרוסות החצילים עוד קצת קצת מהרוטב להמשיך עם החצילים ולסיים עם הרוטב.

*5. לפזר גבינה צהובה להכניס לתנור ולאפות עוד כ 10 – 15 דקות.

מעולה!

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין את הכל למעט הגבינה יום מראש, לקראת ההגשה לפזר את הגבינה ולהכניס לתנור, את החצילים אפשר להכין כמה ימים מראש ולשמור במקרר. אפשר לטחון גס את הרוטב, אפשר לקלף את העגבניות למי שמעדיף.

26781 צפיות 32 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חצילים מוקרמים בתנור מעולה!חצילים מוקרמים בתנור מעולה!חצילים מוקרמים בתנור מעולה!

חצילים מוקרמים בתנור מעולה!חצילים מוקרמים בתנור מעולה!

גולשים מכינים וממליצים:

חנה : “חייבת לספר לך, אתמול עשיתי ערב לביבות, והכנתי חלק מהדברים מהאתר שלך, את החצילים המוקרמים, לזניה, הום פרייז, לביבות תפו”א ועוד…
אני חייבת להודות שיצא מדהיייייייים!!!!!!!!!!!!!!
חמותי כ”כ התלהבה והתפארה בכלה שיודעת לבשל….
אבל שיתפתי אותם בהצלחה המסחררת הזו שנקראת “ניקי ב”
אין עלייך ועל מתכונייך!!”

מיכל : “קודם כל איזה כייף של אפליקציה איפה הייתי עד עכשיו כל כך פשוט ומסודר..
והחצילים שלמותתת פשוט להכנה וטעים אשש תודה!!”

רחלי : “חייבת להמליץ *שוב* על המתכון התמים הזה. מכינה את זה שוב ושוב, אחלה תוספת, קלת הכנה והכי חשוב- טעים טעים טעים. תודה ניקי!”

174
תגובות

  הרשם  
עדכן
שימרית

הי ניקי, לכמה מנות בערך הכמויות במתכון מספיקות?תודה מראש

מלכי

הי ניקי. האם מתאים להוסיף לרוטב פטריות?

bash

שלום ניקי,
וואייייייייייי
עשית לנו את הסעודה!!!
איזה טעם!
את אלופהההההה!
את ניהיית נושא פה…

רונה

הי ניקי,הרוטב מאוד מיימי,לא להוסיף קצת רסק עגבניות?

ישראל

מתכון מעולה , האם ניתן להכין את המתכון ולהקפיא אותו ?

מ.י.

אפשר להקפיא?

לילך ג.

הי ניקי,
מה דעתך, יכול להתאים כאן רוטב בשמל במקום גבינה למעלה (לארוחה בשרית) או שעדיף להשאיר בלי כלום?
תודה ושבת שלום

1 9 10 11