יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים לשבועות מתכונים לתשעה באב שבועות תוספות

חצילים מוקרמים בתנור מעולה!

25 מאי 2014
(Visited 28,103 times, 9 visits today)
חצילים מוקרמים בתנור מעולה!

חצילים מוקרמים בתנור מעולה!

יש מנות שברגע שאוכלים אותן מתאהבים, אפשר לקרוא לזה אהבה ממבט ראשון. רוטב טוב חצילים קלויים (כמה שפחות שמן) והכל מוקרם בתנור, כל הטעמים מתערבבים ומתמזגים. הבעיה היחידה שזה נגמר מהר מידי.
ולכל מי שלא אוהב חצילים קודם תאכלו אחר כך תגידו שזה לא טעים בסדר ? המתכון הכי טעים שיש, איזה כיף שיש מתכונים כאלה.

מרכיבים:

2 חצילים קטנים מאורכים
3 עגבניות
בצל בינוני
2 שיני שום
כוס וחצי מים
כף רוטב צ’ילי מתוק
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
100 ג’ גבינה צהובה מגורדת

אולי תאהב גם את...♥

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

  • פסטה מעולה ב 5 דקות הכנה

    כמה שאני אוהבת מתכונים שלוקח 5 דקות להכין, שמתי את הפסטה על האש בזמן הזה תיקתקתי את הרוטב שום בכמויות,
    צ’ילי גרוס, פטרוזיליה קצת תבלינים ואיזה פיצוץ של פסטה כל ביס תענוג.
    בזמן שהכנתי את הספגטי התלבטתי האם מתאים לארוחת צהריים או ערב בסוף החלטתי ללכת על שניהם בערב אני מוסיפה גבינות בנדיבות סלט ירקות ליד ואיזה טעים יצא, קלות ההכנה מדהימה.
    אם בא לכם ארוחת ערב שונה מהרגיל ומעט יותר השקעה נו באמת אל תגידו שאין לכם 5 דקות זמן.
    תפנו לכם כמה דקות ותהנו מפסטה מעולה!

    3 מנות

  • פשטידת כרובית פרווה מעלפת!

    היום אני מתעסקת עם אחד הירקות הכי טעימים במטבח כרובית כמובן.
    תנו לי לאכול כרובית ובכל הצורות, אפויה, מטוגנת, בתור סלט הכל הולך אצלי. ירק קסם שאפשר להכין איתו המון דברים.
    שבת מתקרבת ורציתי להכין פשטידת כרובית פרווה בלי לעבוד קשה פשטידה קלה.
    הלכתי על הירקות שיש לי תמיד בבית הוספתי תפוחי אדמה ובצל זה כבר נשמע נהדר.
    יודעים מה הכי כיף בפשטידות האלה ? הן מהירות הכנה, אפשר להכין יום מראש, הן מתאימות לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב. הן נותנות פיתרון נהדר לירקות שכבר נראים פחות טוב.
    נתתי אפשרות בתחתית המתכון להפוך אותה לחלבית מבחינתי היא מושלמת ויאללה למתכון.

    תבנית 22

  • טורטייה עם ירקות אפויים ללא טיגון בכלל

    מתכון ללא טיגון בכלל, הלכתי על השיטה של העצלנים הכנסתי הכל לתבנית ולתנור, כמות גדולה של ירקות אפויים שזה טעים בפני עצמו.
    היו לי טורטיות מקמח מלא ורציתי להכין משהו טוב לצהריים משהו קליל ולא רציתי לטגן בכלל.
    הלכתי על הירקות שהיו לי במקרר דאגתי שיהיה צבעוני ויפה ושיהיה מבחר של ירקות מפה לשם הכל נכנס לתנור.
    אם אני חושבת על זה לקח לי פחות מ 10 דקות לחתוך ולהכניס לתנור,  מלח פלפל קצת שמן וקיבלתי ריחות נהדרים במטבח.
    כשהתבנית יצאה מהתנור הוספתי עוד משהו ירוק והכי כיף הכנתי הכל יום מראש.
    למחרת מילאתי את הטורטיות והגשתי לצהריים. חלומי! טעים בטירוף ההכנה פשוטה ביותר ואם כבר בריאות טורטיות מקמח מלא וזה מושלם! מסוג המתכונים שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול. על הדרך קבלו סרטון.

    5 טורטיות גדולות

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180.

2. לפרוס את החצילים לפרוסות או לאורך לפרוסות ארוכות, לסדר אותם בתבנית עם נייר אפייה משומן, לאפות כ 30 דקות החצילים אמורים להיות רכים.

3. הכנת הרוטב:
לחמם מחבת עם 3 כפות שמן, לחתוך את הבצל לקוביות ולטגן אותו עד שהוא מזהיב, תוך כדי לפרוס את השום ולטגן יחד עם הבצל, לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות להוסיף לבצל לטגן כשתי דקות להוסיף מים צ’ילי, סוכר, פטרוזיליה ותבלינים לבשל 10 – 15 דקות.

4. לשים חלק מהרוטב בתבנית, שים מעל את חלק מפרוסות החצילים עוד קצת קצת מהרוטב להמשיך עם החצילים ולסיים עם הרוטב.

*5. לפזר גבינה צהובה להכניס לתנור ולאפות עוד כ 10 – 15 דקות.

מעולה!

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין את הכל למעט הגבינה יום מראש, לקראת ההגשה לפזר את הגבינה ולהכניס לתנור, את החצילים אפשר להכין כמה ימים מראש ולשמור במקרר. אפשר לטחון גס את הרוטב, אפשר לקלף את העגבניות למי שמעדיף.

חצילים מוקרמים בתנור מעולה!חצילים מוקרמים בתנור מעולה!חצילים מוקרמים בתנור מעולה!

חצילים מוקרמים בתנור מעולה!חצילים מוקרמים בתנור מעולה!

גולשים מכינים וממליצים:

חנה : “חייבת לספר לך, אתמול עשיתי ערב לביבות, והכנתי חלק מהדברים מהאתר שלך, את החצילים המוקרמים, לזניה, הום פרייז, לביבות תפו”א ועוד…
אני חייבת להודות שיצא מדהיייייייים!!!!!!!!!!!!!!
חמותי כ”כ התלהבה והתפארה בכלה שיודעת לבשל….
אבל שיתפתי אותם בהצלחה המסחררת הזו שנקראת “ניקי ב”
אין עלייך ועל מתכונייך!!”

מיכל : “קודם כל איזה כייף של אפליקציה איפה הייתי עד עכשיו כל כך פשוט ומסודר..
והחצילים שלמותתת פשוט להכנה וטעים אשש תודה!!”

רחלי : “חייבת להמליץ *שוב* על המתכון התמים הזה. מכינה את זה שוב ושוב, אחלה תוספת, קלת הכנה והכי חשוב- טעים טעים טעים. תודה ניקי!”

הרשם
עדכן
183 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

יצא אליפות! אפילו בעלי שלא אוהב חצילים אכל 🙂

ניקי האלופה!!
יצא מושלםםםם
תודה

שלום ניקי ותודה רבה על המתכונים הנהדרים שלך.
אם אני חותכת לפרוסות (כלומר עיגולים, לא לאורך)- מה עובי כל פרוסה?
תודה

היי ניקי,
אני מבשלת את הרוטב כבר כחצי שעה. יוצא דליל.
האם זה בסדר או מציעה שאוסיף משהו?
תודה

טעים טעים טעים
תודה ניקי, הכנו עם פסטה כהמלצותייך (לא עושה מתכון בלי לקרוא את כל התגובות )
כולם כבר יודעים לשאול אם המתכון מניקי

הי ניקי, לכמה מנות בערך הכמויות במתכון מספיקות?תודה מראש

הי ניקי. האם מתאים להוסיף לרוטב פטריות?