יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים לשבועות מתכונים לתשעה באב שבועות תוספות

חצילים מוקרמים בתנור מעולה!

25 מאי 2014
(Visited 28,379 times, 1 visits today)
חצילים מוקרמים בתנור מעולה!

חצילים מוקרמים בתנור מעולה!

יש מנות שברגע שאוכלים אותן מתאהבים, אפשר לקרוא לזה אהבה ממבט ראשון. רוטב טוב חצילים קלויים (כמה שפחות שמן) והכל מוקרם בתנור, כל הטעמים מתערבבים ומתמזגים. הבעיה היחידה שזה נגמר מהר מידי.
ולכל מי שלא אוהב חצילים קודם תאכלו אחר כך תגידו שזה לא טעים בסדר ? המתכון הכי טעים שיש, איזה כיף שיש מתכונים כאלה.

מרכיבים:

2 חצילים קטנים מאורכים
3 עגבניות
בצל בינוני
2 שיני שום
כוס וחצי מים
כף רוטב צ'ילי מתוק
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
100 ג' גבינה צהובה מגורדת

אולי תאהב גם את...♥

  • בורקס גבינות מהיר

    אני אוהבת בורקסים חמים מלאים בגבינות ומפיצים ריח נהדר אבל אין לי סבלנות להפשיר את הבצק ולא התחשק לי להכין בצק רציתי משהו מהיר בלי לעבוד קשה ונזכרתי שיש לי טורטיות במזווה פתרון נהדר כשרוצים להכין משהו מהיר וטעים.
    יצאו לי מאפי גבינה בורקסים נהדרים איזה שדרוג נהדר לארוחת ערב טעים טעים לתת ביס ולהתענג על הגבינה הצהובה שנמסה לה בפנים. מבטיחה שזה פשוט להכנה והתוצאה פיצוץ מומלץ בחום.

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180.

2. לפרוס את החצילים לפרוסות או לאורך לפרוסות ארוכות, לסדר אותם בתבנית עם נייר אפייה משומן, לאפות כ 30 דקות החצילים אמורים להיות רכים.

3. הכנת הרוטב:
לחמם מחבת עם 3 כפות שמן, לחתוך את הבצל לקוביות ולטגן אותו עד שהוא מזהיב, תוך כדי לפרוס את השום ולטגן יחד עם הבצל, לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות להוסיף לבצל לטגן כשתי דקות להוסיף מים צ'ילי, סוכר, פטרוזיליה ותבלינים לבשל 10 – 15 דקות.

4. לשים חלק מהרוטב בתבנית, שים מעל את חלק מפרוסות החצילים עוד קצת קצת מהרוטב להמשיך עם החצילים ולסיים עם הרוטב.

*5. לפזר גבינה צהובה להכניס לתנור ולאפות עוד כ 10 – 15 דקות.

מעולה!

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין את הכל למעט הגבינה יום מראש, לקראת ההגשה לפזר את הגבינה ולהכניס לתנור, את החצילים אפשר להכין כמה ימים מראש ולשמור במקרר. אפשר לטחון גס את הרוטב, אפשר לקלף את העגבניות למי שמעדיף.

חצילים מוקרמים בתנור מעולה!חצילים מוקרמים בתנור מעולה!חצילים מוקרמים בתנור מעולה!

חצילים מוקרמים בתנור מעולה!חצילים מוקרמים בתנור מעולה!

גולשים מכינים וממליצים:

חנה : "חייבת לספר לך, אתמול עשיתי ערב לביבות, והכנתי חלק מהדברים מהאתר שלך, את החצילים המוקרמים, לזניה, הום פרייז, לביבות תפו"א ועוד…
אני חייבת להודות שיצא מדהיייייייים!!!!!!!!!!!!!!
חמותי כ"כ התלהבה והתפארה בכלה שיודעת לבשל….
אבל שיתפתי אותם בהצלחה המסחררת הזו שנקראת "ניקי ב"
אין עלייך ועל מתכונייך!!"

מיכל : "קודם כל איזה כייף של אפליקציה איפה הייתי עד עכשיו כל כך פשוט ומסודר..
והחצילים שלמותתת פשוט להכנה וטעים אשש תודה!!"

רחלי : "חייבת להמליץ *שוב* על המתכון התמים הזה. מכינה את זה שוב ושוב, אחלה תוספת, קלת הכנה והכי חשוב- טעים טעים טעים. תודה ניקי!"

הרשם
עדכן
183 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

יצא אליפות! אפילו בעלי שלא אוהב חצילים אכל 🙂

ניקי האלופה!!
יצא מושלםםםם
תודה

שלום ניקי ותודה רבה על המתכונים הנהדרים שלך.
אם אני חותכת לפרוסות (כלומר עיגולים, לא לאורך)- מה עובי כל פרוסה?
תודה

היי ניקי,
אני מבשלת את הרוטב כבר כחצי שעה. יוצא דליל.
האם זה בסדר או מציעה שאוסיף משהו?
תודה

טעים טעים טעים
תודה ניקי, הכנו עם פסטה כהמלצותייך (לא עושה מתכון בלי לקרוא את כל התגובות )
כולם כבר יודעים לשאול אם המתכון מניקי

הי ניקי, לכמה מנות בערך הכמויות במתכון מספיקות?תודה מראש

הי ניקי. האם מתאים להוסיף לרוטב פטריות?