חצילים מוקרמים בתנור מעולה!

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חצילים מוקרמים בתנור מעולה!

חצילים מוקרמים בתנור מעולה!

יש מנות שברגע שאוכלים אותן מתאהבים, אפשר לקרוא לזה אהבה ממבט ראשון. רוטב טוב חצילים קלויים (כמה שפחות שמן) והכל מוקרם בתנור, כל הטעמים מתערבבים ומתמזגים. הבעיה היחידה שזה נגמר מהר מידי.
ולכל מי שלא אוהב חצילים קודם תאכלו אחר כך תגידו שזה לא טעים בסדר ? המתכון הכי טעים שיש, איזה כיף שיש מתכונים כאלה.

מרכיבים:

2 חצילים קטנים מאורכים
3 עגבניות
בצל בינוני
2 שיני שום
כוס וחצי מים
כף רוטב צ’ילי מתוק
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
100 ג’ גבינה צהובה מגורדת

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180.

2. לפרוס את החצילים לפרוסות או לאורך לפרוסות ארוכות, לסדר אותם בתבנית עם נייר אפייה משומן, לאפות כ 30 דקות החצילים אמורים להיות רכים.

3. הכנת הרוטב:
לחמם מחבת עם 3 כפות שמן, לחתוך את הבצל לקוביות ולטגן אותו עד שהוא מזהיב, תוך כדי לפרוס את השום ולטגן יחד עם הבצל, לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות להוסיף לבצל לטגן כשתי דקות להוסיף מים צ’ילי, סוכר, פטרוזיליה ותבלינים לבשל 10 – 15 דקות.

4. לשים חלק מהרוטב בתבנית, שים מעל את חלק מפרוסות החצילים עוד קצת קצת מהרוטב להמשיך עם החצילים ולסיים עם הרוטב.

*5. לפזר גבינה צהובה להכניס לתנור ולאפות עוד כ 10 – 15 דקות.

מעולה!

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין את הכל למעט הגבינה יום מראש, לקראת ההגשה לפזר את הגבינה ולהכניס לתנור, את החצילים אפשר להכין כמה ימים מראש ולשמור במקרר. אפשר לטחון גס את הרוטב, אפשר לקלף את העגבניות למי שמעדיף.

24743 צפיות 5 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חצילים מוקרמים בתנור מעולה!חצילים מוקרמים בתנור מעולה!חצילים מוקרמים בתנור מעולה!

חצילים מוקרמים בתנור מעולה!חצילים מוקרמים בתנור מעולה!

גולשים מכינים וממליצים:

חנה : “חייבת לספר לך, אתמול עשיתי ערב לביבות, והכנתי חלק מהדברים מהאתר שלך, את החצילים המוקרמים, לזניה, הום פרייז, לביבות תפו”א ועוד…
אני חייבת להודות שיצא מדהיייייייים!!!!!!!!!!!!!!
חמותי כ”כ התלהבה והתפארה בכלה שיודעת לבשל….
אבל שיתפתי אותם בהצלחה המסחררת הזו שנקראת “ניקי ב”
אין עלייך ועל מתכונייך!!”

מיכל : “קודם כל איזה כייף של אפליקציה איפה הייתי עד עכשיו כל כך פשוט ומסודר..
והחצילים שלמותתת פשוט להכנה וטעים אשש תודה!!”

רחלי : “חייבת להמליץ *שוב* על המתכון התמים הזה. מכינה את זה שוב ושוב, אחלה תוספת, קלת הכנה והכי חשוב- טעים טעים טעים. תודה ניקי!”

174
תגובות

  הרשם  
עדכן
אפרת

הי ניקי
אין לי בבית צ’ילי ואני לא אוהבת אבקת מרק.
אפשר להשתמש במקום זה בגבינה לבנה או קוטג’ או גם וגם? או תחליף אחר.
רוצה להכין עכשיו בפסח.
תודה וחג שמח

ג'והנה אברמזון

היי ניקי
קודם כל רוצה לשבח אותך על האתר המעולה והמתכונים המצוינים
זה המקום היחיד שאני נכנסת לחפש מתכונים ואף פעם לא מתאכזבת…
שאלה-האם אפשר להחליף את רוטב הצ’ילי במשהו אחר ?
תודה ושבת שלום

מיכל

הי ניקי
אפשר רסק עגבניות במקום עגבניות?

אריאלה

הי ניקי יקרה, כמה זמן בערך החצילים צריכים להיות בתנור? צריכים להשחים או סתם להתרכך?

ספיר שושן

ניקי בתמונה מצולם כאילו יש גבינה צהובה אבל לא רשום במצרכים
אפשר לשים?

קרן תבואה

הי ניקי,
מתכון מעולה. מקבלת כל הזמן מחמאות על המתכונים שלך.
תודה רבה.

עינב

הי ניקי, אני באמצע להכין אבל הרוטב שלי נראה נורא דליל, יש לך רעיון למה? ומה לעשות להסמיך? עשיתי חציל אחד אז שמתי 2 עגבניות