מרק עגבניות מוקרם

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מרק עגבניות מוקרם

מרק עגבניות מוקרם

אתם מכירים את זה שאתם טועמים משהו והטעם מחזיר אתכם לתקופה אחרת ? אצלי מרק עגבניות ולא משנה איך אני מכינה אותו מחזיר אותי לילדות לסבתא שלי, היא הייתה עושה את המרק עגבניות הכי טעים בעולם 🙂
היא לא נמצאת איתנו אבל כל פעם שאני אוכלת מרק עגבניות אני מרגישה קרובה אליה. מרק טעים שעושה טוב על הלב במיוחד ביום גשום.

4 – 5 מנות

מרכיבים:

2 בצלים
6 עגבניות בינוניות אדומות
כפית שום כתוש
שמנת לבישול (אופציה)
ליטר מים
חצי כוס מים + כפית קמח
כפית סוכר
כף פפריקה מרוקאית
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. לקצוץ את הבצל, לחמם סיר עם 2 – 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב קלות ולהוסיף את השום.

2. לחתוך את העגבניות לקוביות להוסיף לבצל לערבב ולטגן כשתי דקות, לערבב חצי כוס וכפית קמח עד שהקמח נמס לגמרי ולהוסיף לסיר יחד עם שאר המצרכים.

3. לבשל 20 דקות על אש בינונית, לטחון את המרק, אני אוהבת שנשארות חתיכות קטנטנות, להחזיר לסיר להוסיף את השמנת לבשל עוד 5 דקות ולבדוק טעמים.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יומיים מראש, אפשר להכין בלי השמנת.

30532 צפיות 4 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מרק עגבניות מוקרםמרק עגבניות מוקרם

גולשים מכינים וממליצים:

רבקה : “ניקי, הכנתי את המרק(ללא השמנת) ויצא מעולה. התענגתי על כל כף מרק.”

שושנה : “מרק מדהים!! כרגיל…
והנכדים שלך יאמרו שיש לך ידיים של קסם!!!! כל דבר שאת מכינה יוצא מושלם!!!
אין כמוך!!!!!”

110
תגובות

  הרשם  
עדכן
אביטל

היי,
רציתי לדעת האם אני יכולה להחליף את כף פפריקה מרוקאית בפפריקה מתוקה?
או שפשוט לוותר על הפפריקה לחלוטין.
תודה מראש 🙂

אודליה

ניקי היקרה!
רק רציתי להגיד שהכנתי עכשיו את המרק והוא פשוט מעלף!!
התלבטתי שעות כי כל המרקים שלך נראים סוף הדרך, ובסוף הלכתי עליו, ואני כל כך שמחה!
מזל שיש חורף ארוך לנסות את כל המרקים המטריפים שלך!
תודה רבה רבה!!

גליה

הי ניקי, משהו קצת מוזר קרה למתכון שלך של המרק עוף תימני, אני לא מוצאת אותו לא באמצעות החיפוש ולא כשאני עוברת על כל המרקים אחד אחד… יש לך מושג למה?

שירה

מרק מצויין, מיוחד, עם טעמים עמוקים, לגמרי נכנס לרשימת המרקים המובילים, תודה ניקי:-)

uri

ממליץ להוסיף בתחילה 3 גבעולי סלרי וכרישה פרוסים ולטגן לאחר הבצל.

ליאת

ערב טוב ניקי האם המרק יוכל לעבור שבת שלמה על הפלטה? (מבחינה הלכתית יש לספרדים בעיה לחמם מרק/רוטב) השאלה אם הוא ישרוד או שממליצה על מרק אחר שלא יהרס או לוותר בכלל

עידית

המרק ממש טעים. גם כשהוא לא מוקרם. הכנו אותו לשבת, הוספנו מעט כמון, השתמשנו בכפית קמח מלא במקום לבן ו…כולם ליקקו את השפתיים.