מרק עגבניות מוקרם

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מרק עגבניות מוקרם

מרק עגבניות מוקרם

אתם מכירים את זה שאתם טועמים משהו והטעם מחזיר אתכם לתקופה אחרת ? אצלי מרק עגבניות ולא משנה איך אני מכינה אותו מחזיר אותי לילדות לסבתא שלי, היא הייתה עושה את המרק עגבניות הכי טעים בעולם 🙂
היא לא נמצאת איתנו אבל כל פעם שאני אוכלת מרק עגבניות אני מרגישה קרובה אליה. מרק טעים שעושה טוב על הלב במיוחד ביום גשום.

4 – 5 מנות

מרכיבים:

2 בצלים
6 עגבניות בינוניות אדומות
כפית שום כתוש
שמנת לבישול (אופציה)
ליטר מים
חצי כוס מים + כפית קמח
כפית סוכר
כף פפריקה מרוקאית
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. לקצוץ את הבצל, לחמם סיר עם 2 – 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב קלות ולהוסיף את השום.

2. לחתוך את העגבניות לקוביות להוסיף לבצל לערבב ולטגן כשתי דקות, לערבב חצי כוס וכפית קמח עד שהקמח נמס לגמרי ולהוסיף לסיר יחד עם שאר המצרכים.

3. לבשל 20 דקות על אש בינונית, לטחון את המרק, אני אוהבת שנשארות חתיכות קטנטנות, להחזיר לסיר להוסיף את השמנת לבשל עוד 5 דקות ולבדוק טעמים.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יומיים מראש, אפשר להכין בלי השמנת.

30531 צפיות 3 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מרק עגבניות מוקרםמרק עגבניות מוקרם

גולשים מכינים וממליצים:

רבקה : “ניקי, הכנתי את המרק(ללא השמנת) ויצא מעולה. התענגתי על כל כף מרק.”

שושנה : “מרק מדהים!! כרגיל…
והנכדים שלך יאמרו שיש לך ידיים של קסם!!!! כל דבר שאת מכינה יוצא מושלם!!!
אין כמוך!!!!!”

110
תגובות

  הרשם  
עדכן
רחלי

נראה מצוין
מה אפשר להגיש ליד?

עינת

היי ניקי

לגבי שום כתוש בכללי במתכונים שלך וכאן.

אפשר לגרד שום בפומפיה במקום או שיש רעיון טוב אחר או שהכרחי הקנוי?
בתודה מראש.

יעל

הי ניקי
כמה שמנת לבישול לשים?

בת-שבע טובה סברנסקי

הקליפות של העגבניות לא מפריעות? אולי כדאי לקלף?

מירי

הכנתי הערב, יצא נהדר!!!!תודה ניקי על כל המתכונים הנהדרים. כל מתכון הוא הצלחה בטוחה!

גליה

הי ניקי, לדעתך אפשר להוסיף קציצות במרק?

רביד

הי ניקיאפשר לעשות עם עגבניית שרי?והאם עדיף לכסות את הסיר עם מכסה בזמן שמתאדה?

1 4 5 6