יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים ארוחות ערב קלות מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים לחנוכה מתכונים לתשעה באב

נגיסי תרד וגבינות אפויים

1 דצמבר 2013
(Visited 33,001 times, 1 visits today)

נגיסי תרד וגבינות אפויים

בגלל שזה חנוכה הרבה מתכונים חמודים כאלה צצים, אבל אני רוצה לומר לכם שאני מכינה כל השנה.
זה אחלה של ארוחת ערב כשמתחשק להכין משהו טעים ויחסית בריא.
קשה להאמין איך שמתרגלים לאכול אפוי אחרי ששנים הכל היה עובר טיגון והחיים באמת יותר קלים. לסדר הכל בתבנית להכניס לתנור ולעשות משהו אחר, חיסכון גדול בזמן אני אמא לא ?
לגבי הנגיסונים החמודים האלה הם טעימים טעימים מומלצים מאוד.
יש כאן שילוב טעים של תרד בטטה וגבינות טובות, הכנתי אותם קטנים בגודל ביס והם נחטפו!

15 נגיסים

מרכיבים:

400 ג' תרד
בטטה קטנה רכה ומעוכה
50 ג' גבינה בולגרית מגורדת
3 כפות שמן
1/3 כוס פירורי לחם
חצי כוס גבינות מגורדות
(גאודה, עמק, קצ'קבל)
ביצה
פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח (הגבינות מלוחות אז בזהירות)

פירורי לחם לציפוי

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק אפונה וגזר סמיך ומהיר

    התאהבתי באפונה זאת קיטניה נהדרת ואני לא מפסיקה להכין איתה מרקים והפעם הלכתי על מרק אפונה קרמי קטיפתי תדמיינו מרק סמיך שכיף לאכול זה מרק מושלם!
    ארוחה שלמה בקערה אחת מרק משביע וטעים שממלא את הבטן, תוך יומיים לא נשאר כלום הסיר התחסל.
    כמה בריאות בסיר אחד (חלבון, ברזל) ואין כמו מרק חם ביום קר.
    האפונה הולכת לככב אצלי כל החורף במרקים ואני אישית מעדיפה אפונה יבשה כי היא יותר טעימה וזמינה
    לקח 10 דקות להכין ומשם השארתי לכיריים לעבוד ואני רוצה לומר לכם אין השרייה של האפונה זה אומנם מפתיע הרבה אנשים אבל באמת שאין צורך להשרות. הולכים להכין מרק ?

    4 מנות

  • מאפה גבינות מהיר

    מהרגע הראשון שנגעתי בבצק הזה התאהבתי, הבצק הזה מעולה לעבודה והוא יוצא נהדר.
    בלי שמרים ועל בסיס מים וכמובן פרווה. בצק נהדר למאפים בלי התפחות ושעות של המתנה, לרדד למלא במילוי שאוהבים ולתנור מי צריך יותר מזה ? בצק בסיסי ופשוט שעושה את העבודה.
    הפעם מאפה גבינות סוג של בורקס לארוחת ערב או בוקר והוא יוצא נהדר יופי של טעמים המרקם של הבצק טוב וביחד עם המילוי גבינה זה מאפה מושלם. אפשר אפילו להקפיא את המאפה ככה שתמיד יש משהו לנשנש בהישג יד.
    למילוי השתמשתי במבחר גבינות שיש לכל אחד בבית במקרר, מאפה מושלם לשבת בבוקר עם סלט ירוק וגבינות.
    שימו לב הקטנים האלה נעלמים מהר במיוחד כשזה יוצא חם מהתנור.

    3 רולדות

  • שוקולטה חמה ומפנקת

    בא לי להכין משהו טוב הכנתי את העוגיות הנהדרות האלה ורציתי איזה משקה שוקולדי ליד ואם כבר מכינים אז עושים את זה מכל הלב וכדאי שיהיה הרבה שוקולד שאף אחד לא יתלונן 🙂
    זה אחד המשקאות שהכי כיף להזמין בבית קפה אז למה לא להכין אותו בבית ? תכינו לכם בכיף משקה שוקולדי נהדר שעושה טוב בימי החורף הקרים. לקח לי 5 דקות להכין ולהגיש, תפנקו את המשפחה בכיף.

    2 כוסות / 6 כוסיות

  • מרק חומוס ועדשים

    זה לא מרק זאת ארוחה שלמה בסיר שמתי שם את כל מה שהיה לי במזווה, רציתי מרק שהוא ארוחה ועוד התלבטתי האם כדאי להוסיף את האטריות למרק ובסוף ויתרתי עליהן.
    שמתי ירקות ועדשים (צריך קצת בריאות) היה לי חומוס בהקפאה שהוספתי בכיף, בזמן הבישול הריחות שיגעו אותי איך אפשר לעמוד בפני סיר כזה ולא לטעום ?  במיוחד כשמזג האוויר החורפי פשוט דורש מרק מלא בדברים טובים.
    כמה שנהניתי להכין את המרק הזה זריז קל וטעים.
    לא צריך להוסיף כלום ליד תמלאו קערה תחשבו על הגשם ופשוט תהנו כי זה מרק משגע.
    קערת בריאות מלאה טעמים טובים  תפנקו את המשפחה בכיף.

    3 מנות

הכנות:

1. לחלוט את התרד במים רותחים כ 10 דקות לסנן לסחוט ולקצוץ לערבב את כל המצרכים.

2. ליצור לביבות או לקחת קורצן למלא ואז לצפות בפירורי לחם.

3. לרפד תבנית בנייר אפיה משומן ולאפות כ 20 דקות צד ראשון צד שני כ 10 דקות או לטגן עד הזהבה משני הצדדים.

Spinach nuggets

הערות:
אני לא הקפדתי על הציפוי כי רציתי שיראו את הצבעים היפים של הנגיסים.
מומלץ לשטוף טוב את התרד במים, מסתתר בפנים המון חול.

נגיסי תרד וגבינות אפוייםנגיסי תרד וגבינות אפויים

נגיסי תרד וגבינות אפויים

גולשים מכינים וממליצים:

ענבר : "מתכון מעולה. הכנתי לילד כדי שיהיה מה לתת לו לנשנש למטה בגינה כשאני אוספת אותו מהגן… כל הסובבים (ילדים ומבוגרים) פשוט חיסלו את הקופסא וביקשו את המתכון"

הרשם
עדכן
83 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

בוקר טוב ניקי,
אם הולכים על האופציה של לאפות – האם אפשר לאפות בתבנית מאפינס ?

היי ניקי .
תודה רבה על כל המתכונים המוצלחים, נעזרת בהם הרבה מאוד.
את מוכשרת מאוד גם בצילום וזה מוסיף המון.
יש לך מתכון של נגיסי תרד פרווה? יש אפשרות לשנות?

היי, מה אפשר במקום תרד?

הי ניקי
תודה רבה על מתכונים נפלאים!
אשמח לדעת מה אפשר לשים במקום פירורי הלחם בעיסה? לא אוכלת גלוטן.תודה רבה

היי ניקי יקרה,
ראשית,תודה למתכונים המעולים ולבלוג מושקע..

השאלה שלי היא:
האם מדליוני -תרד קפואים שיש לי בפריזר, יתאימו למתכון ,לאחר הפשרתם?

היי ניקי, האם לאחר הכנה אפשר לשים במקרר או שעדיף במקפיא? תודה

מתכון מעולה!!! יצא מושלם תודה 🙂