מרק פלפלים קלויים ועגבניות
אני לא מאוהבי החורף, קר מידי ורטוב מידי. אבל יש כמה דברים קטנים כאלה שעושים לי טוב על הלב. שמיכת פוך ענקית, חמין בסוף השבוע ומרקים כמה שיותר, מכל הסוגים והמינים ואם אפשר כל יום.
מרק בחורף אחד הדברים הכי טובים שיש, עכשיו תדמיינו המרק על האש הריח מתחיל להתפשט בבית….
6 – 7 מנות
זמן הכנה:
כשעה וחצי
מרכיבים:
2 כרישות קצוצות
800 ג' עגבניות מרוסקות (קופסא)
5 פלפלים אדומים חצויים ומנוקים
גזר מגורד
2 שיני שום קצוצות דק
רסק עגבניות קטן
כף שטוחה פפריקה מתוקה
כף סוכר (לפי הטעם)
2 כפות א. מרק (לפי הטעם)
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לסדר את הפלפלים בתבנית ולהכניס לתנור ל 20 – 30 דקות, חום בינוני. כשהפלפלים יוצאים מהתנור להכניס אותם לשקית ניילון ולשכוח מהם לפחות ל 40 דקות. לקלף את הקליפה.
2. לטגן את הכרישה, לחתוך את הפלפלים לקוביות קטנות ולהוסיף יחד עם הגזר, לטגן כשתי דקות, להוסיף את העגבניות, למלא פעמיים את הקופסא הריקה במים ולהוסיף.
להוסיף את שאר המצרכים, להרתיח ולהנמיך את האש לביעבוע עדין.
3. לבשל כשעה, להוציא כמחצית מהמרק לטחון גס ולהחזיר לסיר. לבדוק טעמים.
הערות:
מי שלא אוהב ניילונים שישים את הפלפלים בקערה ויסגור עם צלחת מעל.