יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים מרקים

מרק פלפלים קלויים ועגבניות

4 דצמבר 2013
(Visited 3,086 times, 1 visits today)
מרק פלפלים קלויים ועגבניות

מרק פלפלים קלויים ועגבניות

אני לא מאוהבי החורף, קר מידי ורטוב מידי.  אבל יש כמה דברים קטנים כאלה שעושים לי טוב על הלב. שמיכת פוך ענקית, חמין בסוף השבוע ומרקים כמה שיותר, מכל הסוגים והמינים ואם אפשר כל יום.
מרק בחורף אחד הדברים הכי טובים שיש, עכשיו תדמיינו המרק על האש הריח מתחיל להתפשט בבית….

6 – 7 מנות

זמן הכנה:
כשעה וחצי

מרכיבים:

2 כרישות קצוצות
800 ג’ עגבניות מרוסקות (קופסא)
5 פלפלים אדומים חצויים ומנוקים
גזר מגורד
2 שיני שום קצוצות דק
רסק עגבניות קטן
כף שטוחה פפריקה מתוקה
כף סוכר (לפי הטעם)
2 כפות א. מרק (לפי הטעם)
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • ארוחה חלבית שבועות 2021

    איזה כיף שבועות מגיע ואוו איזה יופי של חג,  אני אוהבת את השפע את הצבעוניות של החג גבינות מפה ועד הודעה חדשה.
    אני כבר מדמיינת את הקישים והפשטידות והנה עוד הזדמנות להכין בויאקוס (מתכון מעולה)
    חג נהדר להשתולל עם מתכונים חלביים מכל הסוגים, בקיצור להפציץ עם מתכונים טובים שיעשו רושם על האורחים.
    אני ממשיכה עם המנהג שלי אני מעלה תפריט לשבועות למי שמתלבט מה להכין, לא סגור עדיין, המבחר מבלבל והלכתם לאיבוד קבלו מגוון של מתכונים חלביים לא קשים להכנה ומזה טעימים.
    אחרי השנה הקשה שעברנו מגיע לנו לחגוג, לחייך, להיות מאושרים ולהודות על מה שיש לנו.

  • בית לזית ב 5 דקות הכנה

    המתכונים הכי פשוטים שיש אלו המתכונים הכי טעימים, בלי להסתבך הכי קל שלושה מצרכים קחו 5 דקות על השעון ולא תאמינו כמה טעים זה יוצא.
    הקטנים האלה פשוט משגעים הכנתי עם מינימום שמן (בקושי) היה לי קשה לצלם כי כל רגע אביב ואני שולחים יד ולוקחים אחד. מצרכים שיש לכל אחד בבית ואפילו השתמשתי בטורטייה עם קמח מלא.
    ממכר בטירוף הכי טעים שיש, ברגע שמתחילים להכין קשה מאוד להפסיק. לא לשכוח להוציא את הקיסם 🙂

  • לביבות חצילים וירקות

    היום אני עושה משהו עם אחת אהבות הכי גדולות שלי ואני מתכוונת לחצילים, הכנתי המון דברים עם חצילים, אני הכי אוהבת להכין איתו דברים.
    אף פעם לא הכנתי לביבות עם חצילים ואני לא יודעת למה, יש לחצילים טעם נהדר ושהם אפויים בתנור זה מושלם!
    ברור לי שסלטי חצילים זה מתכון מנצח אבל הייתי נחושה בדעתי להכין לביבות שירגישו טוב את החציל כשאוכלים.
    הוספתי עוד ירקות אם אם כבר מכינים צמחוני אז מכל הלב וזאת הזדמנות נהדרת להכניס ירקות לילדים גם למי שלא אוהב ירקות.
    בא לכם לשדרג את ארוחת ערב או הצהריים ? אולי נישנוש עם ירקות ?
    לכו על לביבות חצילים.

    13 לביבות

הכנות:

1. לסדר את הפלפלים בתבנית ולהכניס לתנור ל 20 – 30 דקות, חום בינוני. כשהפלפלים יוצאים מהתנור להכניס אותם לשקית ניילון ולשכוח מהם לפחות ל 40 דקות. לקלף את הקליפה.

2. לטגן את הכרישה, לחתוך את הפלפלים לקוביות קטנות ולהוסיף יחד עם הגזר, לטגן כשתי דקות, להוסיף את העגבניות, למלא פעמיים את הקופסא הריקה במים ולהוסיף.
להוסיף את שאר המצרכים, להרתיח ולהנמיך את האש לביעבוע עדין.

3. לבשל כשעה, להוציא כמחצית מהמרק לטחון גס ולהחזיר לסיר. לבדוק טעמים.

הערות:
מי שלא אוהב ניילונים שישים את הפלפלים בקערה ויסגור עם צלחת מעל.

מרק פלפלים קלויים ועגבניותמרק פלפלים קלויים ועגבניות

הרשם
עדכן
35 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי, אם אני אשים בצל ועגבניות במקום כרישה והקופסא זה ישנה את הטעם לרעה? או שלא ירגישו.. ומה עדיף להוסיף בזיליקום או סלרי? תודה!

היי ניקי,
האם את ממליצה להוסיף שמנת לבישול?

היי ניקי,
הכנתי את המרק המעולה הזה בפעם המי יודע כמה… לצערי הפעם נשפך לי בטעות המון פלפל שחור והמרק יצא ממש חריף. האם זה אבוד או שאפשר לתקן?

היי ניקי,
האם חייבים לטחון את חצי המרק?
תודה

כיוון שקניתי המווון פלפלים ( היה מבצע שלא עמדתי בו…) הכנתי כמה מתכוני פלפלים, ביניהם טחינת פלפלים (מעולה!) ואת המרק הזה (וגם עוד שניים קרים, ופלפלים קלויים ב-3 סוגי תחמיץ, אבל מאתרים שונים).
אז רציתי לעדכן שהמרק מצויין, סמיך, עשיר וטעים מאד.
אז (שוב) תודה ניקי!

היי ניקי,
חייבים להוריד את הקליפה מהגמבות? מה זה נותן הקילוף?
תודה 🙂

מרק מעולה! שמתי רק פעם אחת מים בכמות של הקופסא, נראה לי מספיק, יצא עשיר וטעים להפליא. תודה