מרק פלפלים קלויים ועגבניות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מרק פלפלים קלויים ועגבניות

מרק פלפלים קלויים ועגבניות

אני לא מאוהבי החורף, קר מידי ורטוב מידי.  אבל יש כמה דברים קטנים כאלה שעושים לי טוב על הלב. שמיכת פוך ענקית, חמין בסוף השבוע ומרקים כמה שיותר, מכל הסוגים והמינים ואם אפשר כל יום.
מרק בחורף אחד הדברים הכי טובים שיש, עכשיו תדמיינו המרק על האש הריח מתחיל להתפשט בבית….

6 – 7 מנות

זמן הכנה:
כשעה וחצי

מרכיבים:

2 כרישות קצוצות
800 ג’ עגבניות מרוסקות (קופסא)
5 פלפלים אדומים חצויים ומנוקים
גזר מגורד
2 שיני שום קצוצות דק
רסק עגבניות קטן
כף שטוחה פפריקה מתוקה
כף סוכר (לפי הטעם)
2 כפות א. מרק (לפי הטעם)
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לסדר את הפלפלים בתבנית ולהכניס לתנור ל 20 – 30 דקות, חום בינוני. כשהפלפלים יוצאים מהתנור להכניס אותם לשקית ניילון ולשכוח מהם לפחות ל 40 דקות. לקלף את הקליפה.

2. לטגן את הכרישה, לחתוך את הפלפלים לקוביות קטנות ולהוסיף יחד עם הגזר, לטגן כשתי דקות, להוסיף את העגבניות, למלא פעמיים את הקופסא הריקה במים ולהוסיף.
להוסיף את שאר המצרכים, להרתיח ולהנמיך את האש לביעבוע עדין.

3. לבשל כשעה, להוציא כמחצית מהמרק לטחון גס ולהחזיר לסיר. לבדוק טעמים.

הערות:
מי שלא אוהב ניילונים שישים את הפלפלים בקערה ויסגור עם צלחת מעל.

2841 צפיות 1 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מרק פלפלים קלויים ועגבניותמרק פלפלים קלויים ועגבניות

29
תגובות

  הרשם  
עדכן
דורית

היי ניקי,
הכנתי את המרק המעולה הזה בפעם המי יודע כמה… לצערי הפעם נשפך לי בטעות המון פלפל שחור והמרק יצא ממש חריף. האם זה אבוד או שאפשר לתקן?

יהודית

היי ניקי,
האם חייבים לטחון את חצי המרק?
תודה

אפרת

כיוון שקניתי המווון פלפלים ( היה מבצע שלא עמדתי בו…) הכנתי כמה מתכוני פלפלים, ביניהם טחינת פלפלים (מעולה!) ואת המרק הזה (וגם עוד שניים קרים, ופלפלים קלויים ב-3 סוגי תחמיץ, אבל מאתרים שונים).
אז רציתי לעדכן שהמרק מצויין, סמיך, עשיר וטעים מאד.
אז (שוב) תודה ניקי!

נועם

היי ניקי,
חייבים להוריד את הקליפה מהגמבות? מה זה נותן הקילוף?
תודה 🙂

סמדר

מרק מעולה! שמתי רק פעם אחת מים בכמות של הקופסא, נראה לי מספיק, יצא עשיר וטעים להפליא. תודה

נחמה

היי ניקי, מה אני יכולה לשים במקום כרישה?