מרק פלפלים קלויים ועגבניות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מרק פלפלים קלויים ועגבניות

מרק פלפלים קלויים ועגבניות

אני לא מאוהבי החורף, קר מידי ורטוב מידי.  אבל יש כמה דברים קטנים כאלה שעושים לי טוב על הלב. שמיכת פוך ענקית, חמין בסוף השבוע ומרקים כמה שיותר, מכל הסוגים והמינים ואם אפשר כל יום.
מרק בחורף אחד הדברים הכי טובים שיש, עכשיו תדמיינו המרק על האש הריח מתחיל להתפשט בבית….

6 – 7 מנות

זמן הכנה:
כשעה וחצי

מרכיבים:

2 כרישות קצוצות
800 ג’ עגבניות מרוסקות (קופסא)
5 פלפלים אדומים חצויים ומנוקים
גזר מגורד
2 שיני שום קצוצות דק
רסק עגבניות קטן
כף שטוחה פפריקה מתוקה
כף סוכר (לפי הטעם)
2 כפות א. מרק (לפי הטעם)
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לסדר את הפלפלים בתבנית ולהכניס לתנור ל 20 – 30 דקות, חום בינוני. כשהפלפלים יוצאים מהתנור להכניס אותם לשקית ניילון ולשכוח מהם לפחות ל 40 דקות. לקלף את הקליפה.

2. לטגן את הכרישה, לחתוך את הפלפלים לקוביות קטנות ולהוסיף יחד עם הגזר, לטגן כשתי דקות, להוסיף את העגבניות, למלא פעמיים את הקופסא הריקה במים ולהוסיף.
להוסיף את שאר המצרכים, להרתיח ולהנמיך את האש לביעבוע עדין.

3. לבשל כשעה, להוציא כמחצית מהמרק לטחון גס ולהחזיר לסיר. לבדוק טעמים.

הערות:
מי שלא אוהב ניילונים שישים את הפלפלים בקערה ויסגור עם צלחת מעל.

10966 צפיות 6 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מרק פלפלים קלויים ועגבניותמרק פלפלים קלויים ועגבניות

35
תגובות

  הרשם  
עדכן
תמיש

הי, ניקי
אפשר להחליף חלק מהפלפלים בכתומים / צהובים?

אריאלה

וואוווו איזה מתכון מעולה!!!!! כבר פעם שנייה שאני מכינה אותו וכל פעם הוא מפתיע מחדש בעומק של הטעמים שלו!!!! יש לי רק מילה אחת להגיד לך – יאמי 😉

נעה

הי ניקי,
סתם שאלה, אחרי היכרות רבה עם המתכונים שלך.
את לא חושבת שכדאי לך להשתתף במאסטר שף? 🙂

שחר

היי ניקי,
נראה מתכון מעולה! האם מתאים להוסיף גריסי פנינה? ואם כן -כמה? תודה 🙂

אליקו

פלפלים צלויים על האש ישפרו ויעצימו את הטעם ?

שירה

הי ניקי… נשמע מרק מעניין… אשמח להכין אותו. שאלה לי- יש תחליף לשימורי עגבניות מרוסקות? אני לא אוהבת להשתמש בשימורים. ובנוסף- כמה מים צריך להוסיף אם לא השתמשתי.. 2 כוסות?

תודה! וממש אשמח לשמוע ממך על עוד מרקים שיעזרו לעבור את החורף המבאס

אדו

ניקי צהריים טובים יש מתכון לפודנט או לסופלה?
תודה