סלט פטריות מוקפצות על מצע עיי בייבי
אני אוהבת פטריות! במיוחד אחרי שמקפיצים אותן במחבת טיגון קצר וזה אחד הדברים הכי טעימים שיש. בתוספת עלי בייבי רוטב עם מתיקות עדינה ויש סלט כיפי לארוחה. מתכון פשוט קל וטעים מוסיף המון לכל ארוחה.
מרכיבים:
30 פטריות שמפיניון
400 ג' עלי בייבי
כף גדושה דבש
כפית פטרוזיליה מיובשת
פלפל שחור גרוס
מלח
30 ג' שקדים פרוסים
תיבול לבייבי:
5 כפות שמן זית
2 כפיות דבש
כפית שום כתוש
כפית חרדל
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
- 1. לחתוך את הפטריות לרבעים, את הפטריות הקטנות לחתוך לחצי.
2. לחמם מחבת עם 4 כפות שמן להוסיף את הפטריות ולהקפיץ כשתי דקות, להוסיף את הדבש והפטרוזיליה להמליח ולפלפל לתת הקפצה קצרה ולהוריד מהאש.
3. לשים את הבייבי בקערה, לשים את מצרכי הרוטב בצנצנת קטנה לשקשק ולתבל את העלים, להוסיף את הפטריות ללא נוזלים ולערבב קלות.
4. במחבת יבשה לקלות את השקדים עד שהם מזהיבים ולפזר מעל.
בתמונות יש גבינת שמנת ביתית ועגבניות מיובשות