מתכון לסלט פטריות מוקפצות
מדובר במתכון זריז דגש על זריז ארוחה צמחונית מהירה וצבעונית ובריאה אין כמו ירקות בכל ארוחה, הכוכב של הסלט אלו הפטריות הרעיון שאפשר להכין פטריות מוקפצות בפחות מ 5 דקות הכנה קסום בעיני, אנשים עסוקים שימו לב זה בשבילכם.
הכנתי את הסלט בארוחה משפחתית ואני רוצה לומר לכם שאין כאן הרבה מצרכים וזה הסוד של הסלט לא צריך המון בשביל מתכון טוב והקצת שיש משתלב נהדר עם הרוטב ליקקנו את הקערה מרוב שהיה טעים.
3 מנות
מרכיבים:
200 ג' פטריות שמפיניון (כ 15 יחידות)
500 ג' עלי בייבי / חסה (למלא את הקערה עד 3/4 גובה)
2 פלפל שושקה חתוך לטבעות
10 עגבניות שרי חצויות
בצל קטן פרוס דק
כף דבש / סילאן
כפית א. מרק
שליש כפית פלפל שחור
שליש כפית מלח
ויניגרט:
5 – 6 כפות שמן זית
כפית שום כתוש
כף חומץ בלסמי / חומץ הדרים / חומץ בן יין
כפית גדושה דבש / סילאן
3/4 כפית חרדל בסיסי
קורט פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח
הכנות:
1. לחמם מחבת רחבה עם 4 כפות שמן להקפיץ את הפטריות כ 2 – 3 דקות על אש גבוהה להוסיף סילאן לתבל ולהוריד מהאש.
2. להעביר את כל המצרכים לקערה כולל הפטריות.
3. לערבב את כל המצרכים להעביר לצנצנת קטנה לשקשק היטב שהכל יתמזג לרוטב אחיד ולתבל את הסלט.