לחמניות שום מתכון מנצח וקל הכנה
רוב האנשים מזמינים לחם שום כתוספת ליד הפיצה אני מציעה להפסיק להזמין ולהכין את המאפה המדהים הזה בבית, נכון יש שמרים וצריך התפחה וזה לא מתכון שמוכן ב 5 דקות אבל התוצאה מהממת בביס הראשון מתאהבים.
זה אחד המתכונים ששווה להשקיע בשביל לקבל את התוצאה הסופית לחמניות רכות מרקם מעולה ציפוי שום מפנק ריחניות ממכרות וזהובות, להתחיל את הבוקר כשהמעדן הזה בתנור הריחות מטיילים בבית אביב מגיע בריצה למטבח.
שכחתי לומר לחמניות שום פרווה בינגו לכל ארוחה.
10 לחמניות
מרכיבים:
500 ג' קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
11 ג' שמרים יבשים (כף)
60 ג' סוכר (רבע כוס)
2 כפיות מלח שטוחות
240 מ"ל מים חמימים (כוס)
60 מ"ל שמן (רבע כוס)
חלמון (צהוב)
ביצה שלמה
חלמון
ביצה טרופה
שומשום
לציפוי:
1/4 כוס שמן זית
כפית גדושה שום כתוש
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח
הכנות:
1. בקערת המיקסר לשים קמח שמרים וסוכר ערבוב קל להוסיף מלח ביצים שמן ומים חמימים, בעזרת וו המגל לעבד את המצרכים לבצק רך ומעט דביק.
2. לאסוף את הבצק לכדור לכסות ולהתפיח כשעתיים, הבצל מכפיל את הנפח.
3. לחלק את הבצק ל 10 חתיכות לקמח את משטח העבודה לרדד כל חלק לאליפסה מאורכת ולגלגל לגליל באורך 30 ס"מ.
4. לעשות קשר להניח בתבנית על נייר אפייה להתפיח 15 דקות ובינתיים לחמם את התנור ל 180 מעלות.
5. להבריש את הלחמניות על ביצה טרופה לפזר שומשום לאפות כ 25 דקות עד הזהבה.
6. לערבב את מצרכי הציפוי ולהבריש את הלחמניות כשהן יוצאות מהתנור.
בתאבון אביבי
גולשים מכינים וממליצים:
שירלי : "ניקי הלחמניות יצאו מהתנור, עברו תיבול וגרמו לי לחייך 🙂 מתכון מושלם הן טעימות ויפות וקצרו כל כך הרבה מחמאות. שוב ותמיד תודה על מתכון מוצלח."
גיטי : "לחמניות מדהימות ורכות עם טעם נפלא, יותר מכל לחמניה אחרת שהכנתי אי פעם!
את משדרגת לנו את הארוחות ברמות…
הכנתי ליד את המטבל שמנת שלך והשילוב מדהים.
תודה רבה מכל הלב!"