מאפינס דלעת וגבינות
אני מאוד אוהבת להכין פשטידות בצורת מאפינס, זה נראה מקסים בהגשה וגם עושה חשק לאכול, באירוח חלבי זה עושה רושם מפה ועד הודעה חדשה זאת צורת הגשה יפהפייה.
ולא רק לפעמים אפילו ילד שמסרב לאכול פשטידה דווקא יסכים לאכול את אותה פשטידה באריזה קטנה וחמודה לארוחת ערב ואפילו לארוחת עשר בבית הספר.
הכנסתי בפנים דלעת ולפני שאתם עושים פרצופים זה יוצא נהדר, מאפינס רכים עם גבינות ודלעת אף אחד לא מנחש מה יש בפנים ועם ירקות טריים וגבינות ארוחת ערב מוגשת לשולחן.
8 מאפינס
מרכיבים:
600 – 400 ג' דלעת מגורדת
2 ביצים M
כוס גבינות מגורדות צהובה / מוצרלה / פרמזן
140 ג' קמח (כוס)
כפית אבקת אפייה
250 ג' קוטג' (גביע)
2 כפות שמן
שליש כפית פלפל שחור
כפית מלח
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות ולשמן תבנית שקעים.
2. לפני שמתחילים לסחוט טוב את הדלעת המגורדת להקפיד להוציא את כל הנוזלים ולהעביר לקערה.
3. להוסיף את שאר המצרכים לערבב לתערובת אחידה למלא את השקעים כמעט עד הסוף לאפות כ 25 – 30 דקות עד הזהבה.