אנטיפסטי בתנור
זאת מנה יפהפייה לאירוח, הצבעים היפים הניגודים צבעים בין כל הירקות, זה נראה נפלא בהגשה וחוץ מהמראה תמיד טוב לאכול ירקות וכמה שיותר בלי טיגון התנור עושה הכל. זה מתאים להמון סוגי ירקות גם אם אתה לא אוהב את הירק הזה יש מספיק ירקות אחרים, תיבול מינימלי וזה שווה ברמות.
6 – 7 מנות
זמן הכנה:
כ – 50 דקות
הכנות:
1. לפני הכל לחמם את התנור ל 220 מעלות. לפרוס את הירקות לפרוסות בינוניות, חצילים לפרוס דק לאורך. ליצור קערה קטנה מנייר כסף ולהניח בפנים את העגבניות, להזליף שמן זית ולתבל עם מלח גס. במרכז ריבוע של נייר כסף להניח את ראש להזליף שמ"ז ולתבל עם מלח גס לסגור את נייר הכסף.
2. לסדר את הירקות בשורות כמו רעפים, מעל להזליף שמן זית בנדיבות, לתבל עם מלח גס וטימין.
3. החצילים בתבנית נפרדת נייר אפייה משומן, להזליף שמן זית ולתבל עם מלח גס, תנור על 180 מעלות כ 25 דקות.
3. להכניס לתנור בסביבות 40 דקות או עד שהירקות רכים
4. כשהפלפלים יוצאים מהתנור לשים אותם בשקית ניילון ולסגור אחרי חצי שעה לקלף אותם.
5. לסדר בצלחת הגשה כל ירק בשורה, להוציא את העגבניות ואת ראשי השום ולצרף לצלחת ההגשה.
6. אחרי שהצלחת מוכנה בלי שאף אחד יראה קחו חלה טובה ותטבלו במיץ שהעגבניות השאירו בנייר כסף תנו ביס ותחשבו שאתם בגן עדן. כל כך פשוט וכל כך טוב.
אני קצת שיניתי בגלל שהייתי לחוצה בזמן, את הקישואים והבטטות פרסתי דק וטיגנתי, את העגבניות הכנתי לפי המתכון הזה ואת השום לפי זה, לא הוספתי בצל ופלפלים.