


אנטיפסטי בתנור
זאת מנה יפהפייה לאירוח, הצבעים היפים הניגודים צבעים בין כל הירקות, זה נראה נפלא בהגשה וחוץ מהמראה תמיד טוב לאכול ירקות וכמה שיותר בלי טיגון התנור עושה הכל. זה מתאים להמון סוגי ירקות גם אם אתה לא אוהב את הירק הזה יש מספיק ירקות אחרים, תיבול מינימלי וזה שווה ברמות.
6 – 7 מנות
זמן הכנה:
כ – 50 דקות
הכנות:
1. לפני הכל לחמם את התנור ל 220 מעלות. לפרוס את הירקות לפרוסות בינוניות, חצילים לפרוס דק לאורך. ליצור קערה קטנה מנייר כסף ולהניח בפנים את העגבניות, להזליף שמן זית ולתבל עם מלח גס. במרכז ריבוע של נייר כסף להניח את ראש להזליף שמ”ז ולתבל עם מלח גס לסגור את נייר הכסף.
2. לסדר את הירקות בשורות כמו רעפים, מעל להזליף שמן זית בנדיבות, לתבל עם מלח גס וטימין.
3. החצילים בתבנית נפרדת נייר אפייה משומן, להזליף שמן זית ולתבל עם מלח גס, תנור על 180 מעלות כ 25 דקות.
3. להכניס לתנור בסביבות 40 דקות או עד שהירקות רכים
4. כשהפלפלים יוצאים מהתנור לשים אותם בשקית ניילון ולסגור אחרי חצי שעה לקלף אותם.
5. לסדר בצלחת הגשה כל ירק בשורה, להוציא את העגבניות ואת ראשי השום ולצרף לצלחת ההגשה.
6. אחרי שהצלחת מוכנה בלי שאף אחד יראה קחו חלה טובה ותטבלו במיץ שהעגבניות השאירו בנייר כסף תנו ביס ותחשבו שאתם בגן עדן. כל כך פשוט וכל כך טוב.
אני קצת שיניתי בגלל שהייתי לחוצה בזמן, את הקישואים והבטטות פרסתי דק וטיגנתי, את העגבניות הכנתי לפי המתכון הזה ואת השום לפי זה, לא הוספתי בצל ופלפלים.
היי ניקי, זה נראה מעולה יש לי רק שאלות טכניות. את החציל אופים כשהוא כבר מגולגל? את הראש שום העטוף בנייר כסף ואת קערית העגבניות אני שמה עם כל שאר הירקות בתבנית ?
תודה מראש
איך יודעים איזו תוכנית של התנור לשים? בתנור שלי אי אפשר רק להדליק את הכפתור של הטמפ’ אלא חייבים לבחור אם זה אפיה, טורבו, גריל, גריל טורבו. וגם יש לי 5 מקומות אפשריים להכניס את התבנית בתוך התנור. איך אדע מה מתאים?
תודה!!!
היי ניקי. לא הבנתי את הקטע עם הפלפלים. לאחר שאני אופה ביחד עם שאר הירקות אני מוציאה את הפלפלים ושמה בשקית?
ניקי תודה, נראה מעולה.
את השום סוגרים בתוך נייר הכסף של העגבניות?
מניחה שראש שום ולא מקולף
הי ניקי,
אפשר להכין את הירקות היום (חמישי) בערב, אם אני רוצה להגיש אותם בשבת בבוקר?
תודה,
אפרת.
האם מגלגלים את החצילים לאחר שאפינו אותם בנפרד?
היי ניקי יקרה,
איך את מגישה, חם / קר / בטמפ’ החדר?
אוכלים את השום ככה או שאת כותשת ומתבלת איתו את הירקות?
תודה מראש,
קרן