חטיפי גבינה ממכרים!

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חטיפי גבינה ממכרים!

חטיפי גבינה ממכרים!

תדמיינו קערה מלאה חטיפי גבינה שמנמנים וקטנים מהסוג שלוקחים ביס ומיד דואגים לקחת עוד כמה לפני שיגמר.
טעים ועוד פעם טעים! תגישו עם גבינות טובות, ירקות, מומלץ להוסיף גבינת שמנת ביתית. אני רק אומרת שהנגיסים הקטנים האלה ממכרים, הקערה מתרוקנת בלי ששמים לב, מזל שיוצא הרבה 🙂

המון המון נגיסים קטנים

מרכיבים:

600 ג’ קמח (4 כוסות + 4 כפות נוספות)
11 ג’ שמרים יבשים (כף) או
25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית)
40 ג’ סוכר (2 כפות)
כף שטוחה מלח
80 מ”ל שמן (שליש כוס)
140 ג’ גבינות מגורדות
(צ’דר, גאודה, סקנדינבית, צהובה)
100 ג’ שמנת חמוצה
220 מ”ל מים חמימים (פחות מכוס)

ציפויים:
שומשום
שומשום שחור לבן
פטרוזיליה מיובשת
בלי כלום

הכנות:

1. לערבב קמח שמרים וסוכר להוסיף את שאר המצרכים לעבד לבצק חלק ורך, להניח בקערה משומנת מכוסה ולהתפיח במקום חמים עד שהבצק מכפיל את הנפח, להוריד את הנפח ולהתפיח עוד כחצי שעה.

2. לחלק את הבצק לשני חלקים,  לרדד לעלה / מלבן  בעובי 2 – 3 מ”מ לחתוך למלבנים קטנים לסדר בתבנית ולהתפיח כ 20 דקות.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

4. להבריש עם ביצה ולפזר שומשום, להכניס לתנור ולאפות כ 15 דקות, הריבועים מזהיבים מעט.

כדאי לדעת ש…
אפשר להשתמש רק בגבינה צהובה מגורדת, אפשר להקפיא.

21473 צפיות 23 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חטיפי גבינה ממכרים!חטיפי גבינה ממכרים!חטיפי גבינה ממכרים!חטיפי גבינה ממכרים!חטיפי גבינה ממכרים!

חטיפי גבינה ממכרים!חטיפי גבינה ממכרים!חטיפי גבינה ממכרים!

111
תגובות

  הרשם  
עדכן
חיה לוי

עשיתי
את הבצק להעביר את הזמן בנעימים בין אזעקות
כבר שעה לפחות במקום חמים ולא תופח
להמתין? לעשות חדש?

דבורה אמיד

שלום ניקי, האם ניתן לשמור בקופסה סגורה על השיש, ואם כן כמה זמן? תודה.

רותי

שלום ניקי, כמידי שנה בפורים אני מכינה את הנגיסים האלה למשלוחי מנות, אנשים כבר מחכים 🙂
אני רוצה לשדרג טיפה, האם אפשר לערבב את הבצק עם זיתים קצוצים? אם כן, כמה נראה לך שצריך?
או שיש לך רעיון אחר?
תודה רבה!

1 6 7 8