מוס טונה
אני כבר הפסקתי לספור כמה ביקשו ממני את המתכון למוס היפהפה הזה, טונה מככבת אצלי בבית אני כבר לא יכולה לספור את מספר הדברים שהכנתי מטונה, לכל מי שלא יודע טונה נחשבת לבריאה מלאה בחלבון והילדים שלי מאוד אוהבים.
אני מכינה את המוס כבר שנים זה זה מתכון חובה בארוחת ערב או באירוח חלבי עם ירקות טריים, אפשר למרוח על קרקרים מלוחים, חלות, פיתות, אי אפשר להפסיק לנשנש, שימו לב כמה שהוא יפה לשים אותו במרכז השולחן באירוח כל העיניים עליו.
ההכנה הכי קלה הוא מעולה ואפשר להכין יומיים מראש ולשמור בהקפאה, הצלחה מטורפת המוס הזה מנצח.
7 יחידות
מרכיבים:
בצל קטן חתוך קטן
2 קופסאות טונה 160 ג' כל אחת מסוננת
200 ג' שמנת חמוצה
2 כפות גדושות מיונז
1/4 כוס מים
14 ג' ג'לטין (שקית)
כף גדושה קטשופ
3 כפות עירית קצוצה (לא חובה)
פלפל שחור גרוס
3/4 כפית מלח
הכנות:
1. לחמם מחבת עם כף שמן לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב קלות, לערבב את כל המצרכים חוץ מהעירית והמים כולל הבצל ולטחון מחית חלקה.
2. לערבב ג'לטין ומים להשאיר בצד ל 10 דקות. לשים במיקרו ל 30 שניות, לוודא שכל הג'לטין נמס, להוסיף לטונה לערבב ולהוסיף את העירית.
3. למלא תבנית שקעים סיליקון עד הסוף ולהקפיא למספר שעות, להוציא למקרר כשעה לפני ההגשה.