יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים חלות ולחמניות מאפים סדנאות

כיצד מכינים לחמניות קלועות ?

19 יוני 2012
(Visited 13,179 times, 2 visits today)

כיצד מכינים לחמניות קלועות ?

כיצד מכינים לחמניות קלועות ?, הבטחתי ולכן אקיים. הכנת הלחמניות האלה החזירה אותי לילדות, זכרונות ממשחקים עם פלסטלינה לפני עידן המחשב. היה כיף להשתעשע עם הבצק לרדד, ליצור לולאות ומשום מקום נוצרה לחמניה קלועה ותפוחה זהובה ויפה. זה לא מסובך וזה דורש קצת אימון, אז לחמניה שתיים לא יוצאות יפה אבל השלישית נראית טוב ואת הרביעית והחמישית עושים כבר בעיניים עצומות.

אולי תאהב גם את...♥

  • לחם רך ואוורירי

    בא לכם להכין לחם רך ואוורירי לשבת ? בעצם למה לא להכין לארוחת ערב ?
    לחם חלומי תסתכלו בסרטון ותראו כמה רך הוא יוצא, מסוג הלחמים שאי אפשר להפסיק לאכול.
    אני רוצה לגלות לכם סוד הכנתי אותו ללא מערוך הכל בידיים ועכשיו אתם חושבים שזה יותר קשה ומי בכלל צריך את זה אז לא בכלל לא קשה והסברתי בסרטון איך לעבוד עם הבצק שיצא הכי טוב.
    מתכון חובה בכל בית אין כמו הלחם הזה בקלות ההכנה ובתוצאה הסופית, מרקם מעולה של בצק שמרים. אין כמו לפתוח את היום עם ריח של אפייה של לחם רך ואוורירי ממכר וסופר טעים.

    2 לחמים

  • מאפה בצל ופטריות

    תנו לי לאכול את המאפים הקטנים האלה כמה שיותר, פשוט להכנה ולא יאומן כמה טעים יוצא.
    זה הולך כמנה ראשונה כשמארחים או להגיש ליד צלחת מרק או לארוחת ערב כשבא לאכול משהו שונה.
    צהריים ? ברור שהולך זה פרווה וזה מתאים לכל.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד קטן לא סתם מילאתי רציתי שיצא טוב לכן עשיתי משהו נוסף, רוצים לדעת מה ? תקראו את המתכון או תראו את הסרטון שם זה בטוח יהיה הכי ברור.
    לפעמים משהו קטן נותן שדרוג נהדר ומקבלים מאפים טעימים ברמות! אני חייבת לומר לומר שהם יפים יותר בדרך הזאת. ערימה גדולה בהגשה במרכז השולחן ותוך 5 דקות לא נשאר כלום. אני כותבת מראש תכינו הרבה ותתכוננו להתאהב 🙂

    15 יחידות

  • בורקס פיצה מהיר פרווה

    תנו לי מתכונים כאלה פשוטים ואני ברקיע השביעי, אני לא צריכה הרבה בשביל להיות מאושרת 🙂
    הלכתי על מצרכים שידעתי שיש לי במקרר נשארה לי מטבוחה מהסלטים של שבת, קלמנטה שאני לא מסוגלת לחיות בלי הזיתים האלה וטונה שמבחינתי חייבים לשמור במזווה כמה קופסאות לשעת הצורך.
    פילאס תמיד יש לי בהקפאה ולא היית צריכה יותר כלום.
    מרגע שהפשרתי את הפילאס לקח לי 5 דקות, הקפאה קלה ומשם לתנור זה כל הסיפור הטעים. בורקס פיצה מהיר בלי לטרוח יותר מידי וממצרכים שתמיד יש בבית.
    לאוהבי הטונה והקלמנטה אתם עומדים להתאהב ובגלל שזה פרווה יצא שזה מתאים גם לארוחת צהריים.
    הכי טעים לאכול חם ריח נפלא באוויר והקטנים האלה נחטפים.
    זוכרים שכתבתי פעם שמתכונים טובים צריך לשתף ולהעביר הלאה ? אז אני משתפת אתכם מכל הלב, תהנו.

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

הכנות:

1. יוצרים גליל ארוך באורך 50 ס”מ – 60 ס”מ

כיצד מכינים לחמניות קלועות ?

2. זוכרים מקל סבא של פעם שהיה עשוי מסוכריות ? 

3. מכניסים את הקצה באמצע, זה נראה כמו האות פ’ הפוכה

4. להרים את הקצה וליצור לולאה.

5. לוקחים את הקצה שלא נגענו בו ומכניסים בלולאה / חור למטה

6. מסובבים את החלק העליון כאילו הופכים אותו

7. ואת הצ’ופצ’יק שנותר או שמינצ’יק כמו שסבא שלי היה קורא לו דוחפים מלמטה ומכניסים דרך החור למעלה. מוודאים שיציץ יפה. זה הדבר הראשון שהילדים שלי תולשים מהלחמניה.

8. לחמניה תפוחה עוד רגע מוכנה להכנס לתנור

9. להבריש בביצה ולפזר שומשום

מוכנות זהובות ויפות

גולשים מכינים וממליצים:

מטי : הכנתי אתמול ויצא פשוט מושלם! נהנת כל פעם מחדש מהמתכונים שלך. תודה רבה.

הרשם
עדכן
94 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

שלום ניקי,
ההסבר ממש טוב, החלות יצאו מהממות ורכות, וישר חטפנו את הצ’פצ’יק:)

היי אני לא רואה את המתכון לבצק ?

היי ניקי, איזה מתכון/ים של לחמניות יתאימו לסנדוייץ’ מפנק עם שניצל?
תודה ⁦❤️⁩

היי ניקי היקרה .
אחרי עיצוב הלחמניה לשמיניה -צריך הרי לתת עוד התפחה עד להכנסתו לתנור.
עם מה את מכסה את התבנית? אני שמה ניילון מעל אבל רופץ (לא מצמידה כמובן על הלחמניות)
אבל כל הזמן הניילון יורד ונדבר על הלחמניה כך שהורס את הצורה היפה של הלחמניה.
יש לך טיפים בשבילי?תודה

לחמניות ממש טעימות ומוצלחות השתמשתי קצת ביותר מים ממה שרשום במתכון כי היה קצת יבש ויצא לי בצק מעט דביק אבל בסוף זה הסתדר שמתי מעל מעט שמן וייצא מושלם והטעם וואוו… תודה ניקי בי

היי
אני רואה שלא כתוב פה מתכון לבצק
את יכולה לשלוח לי קישור?
תודה רבה!!!!!!!

הי ניקי יש לי שאלה אולי תוכלי לעזור לי.הדירה שלי כלל וכלל לא חמה וכל פעם שאני שמה בצק שמרים להתפחה זה לא תופח בכלל.תני לי כמה בבקשה אפשרויות אחרות כדי,שהבצק יתפח.אשמח לכמה רעיונות