


כיצד מכינים לחמניות קלועות ?
כיצד מכינים לחמניות קלועות ?, הבטחתי ולכן אקיים. הכנת הלחמניות האלה החזירה אותי לילדות, זכרונות ממשחקים עם פלסטלינה לפני עידן המחשב. היה כיף להשתעשע עם הבצק לרדד, ליצור לולאות ומשום מקום נוצרה לחמניה קלועה ותפוחה זהובה ויפה. זה לא מסובך וזה דורש קצת אימון, אז לחמניה שתיים לא יוצאות יפה אבל השלישית נראית טוב ואת הרביעית והחמישית עושים כבר בעיניים עצומות.
הכנות:
1. יוצרים גליל ארוך באורך 50 ס”מ – 60 ס”מ
2. זוכרים מקל סבא של פעם שהיה עשוי מסוכריות ?
3. מכניסים את הקצה באמצע, זה נראה כמו האות פ’ הפוכה
4. להרים את הקצה וליצור לולאה.
5. לוקחים את הקצה שלא נגענו בו ומכניסים בלולאה / חור למטה

6. מסובבים את החלק העליון כאילו הופכים אותו
7. ואת הצ’ופצ’יק שנותר או שמינצ’יק כמו שסבא שלי היה קורא לו דוחפים מלמטה ומכניסים דרך החור למעלה. מוודאים שיציץ יפה. זה הדבר הראשון שהילדים שלי תולשים מהלחמניה.
8. לחמניה תפוחה עוד רגע מוכנה להכנס לתנור
9. להבריש בביצה ולפזר שומשום
מוכנות זהובות ויפות
גולשים מכינים וממליצים:
מטי : הכנתי אתמול ויצא פשוט מושלם! נהנת כל פעם מחדש מהמתכונים שלך. תודה רבה.
שלום ניקי,
ההסבר ממש טוב, החלות יצאו מהממות ורכות, וישר חטפנו את הצ’פצ’יק:)
היי אני לא רואה את המתכון לבצק ?
היי ניקי, איזה מתכון/ים של לחמניות יתאימו לסנדוייץ’ מפנק עם שניצל?
תודה ❤️
היי ניקי היקרה .
אחרי עיצוב הלחמניה לשמיניה -צריך הרי לתת עוד התפחה עד להכנסתו לתנור.
עם מה את מכסה את התבנית? אני שמה ניילון מעל אבל רופץ (לא מצמידה כמובן על הלחמניות)
אבל כל הזמן הניילון יורד ונדבר על הלחמניה כך שהורס את הצורה היפה של הלחמניה.
יש לך טיפים בשבילי?תודה
לחמניות ממש טעימות ומוצלחות השתמשתי קצת ביותר מים ממה שרשום במתכון כי היה קצת יבש ויצא לי בצק מעט דביק אבל בסוף זה הסתדר שמתי מעל מעט שמן וייצא מושלם והטעם וואוו… תודה ניקי בי