כיצד מכינים לחמניות קלועות ?

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

כיצד מכינים לחמניות קלועות ?

כיצד מכינים לחמניות קלועות ?, הבטחתי ולכן אקיים. הכנת הלחמניות האלה החזירה אותי לילדות, זכרונות ממשחקים עם פלסטלינה לפני עידן המחשב. היה כיף להשתעשע עם הבצק לרדד, ליצור לולאות ומשום מקום נוצרה לחמניה קלועה ותפוחה זהובה ויפה. זה לא מסובך וזה דורש קצת אימון, אז לחמניה שתיים לא יוצאות יפה אבל השלישית נראית טוב ואת הרביעית והחמישית עושים כבר בעיניים עצומות.


הכנות:

1. יוצרים גליל ארוך באורך 50 ס”מ – 60 ס”מ

כיצד מכינים לחמניות קלועות ?

2. זוכרים מקל סבא של פעם שהיה עשוי מסוכריות ? 

3. מכניסים את הקצה באמצע, זה נראה כמו האות פ’ הפוכה

4. להרים את הקצה וליצור לולאה.

5. לוקחים את הקצה שלא נגענו בו ומכניסים בלולאה / חור למטה

6. מסובבים את החלק העליון כאילו הופכים אותו

7. ואת הצ’ופצ’יק שנותר או שמינצ’יק כמו שסבא שלי היה קורא לו דוחפים מלמטה ומכניסים דרך החור למעלה. מוודאים שיציץ יפה. זה הדבר הראשון שהילדים שלי תולשים מהלחמניה.

8. לחמניה תפוחה עוד רגע מוכנה להכנס לתנור

8015 צפיות 12 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

9. להבריש בביצה ולפזר שומשום

מוכנות זהובות ויפות

גולשים מכינים וממליצים:

מטי : הכנתי אתמול ויצא פשוט מושלם! נהנת כל פעם מחדש מהמתכונים שלך. תודה רבה.


84
תגובות

  הרשם  
עדכן
שירי

היי
אני רואה שלא כתוב פה מתכון לבצק
את יכולה לשלוח לי קישור?
תודה רבה!!!!!!!

נחמה

הי ניקי יש לי שאלה אולי תוכלי לעזור לי.הדירה שלי כלל וכלל לא חמה וכל פעם שאני שמה בצק שמרים להתפחה זה לא תופח בכלל.תני לי כמה בבקשה אפשרויות אחרות כדי,שהבצק יתפח.אשמח לכמה רעיונות

שרון

ניקי המקסימה,:) אני רוצה להגיד לך שמאז שהכרתי את המתכונים הנהדרים שלך אין פעם שהכנתי משהו ולא טרפנו אותו אני פשוט מודה לך על הכל כי הכל טעים תמשיכי ככה בהצלחה נשמה…

שרון

הי ניקי,
שמתי לב שאת הרבה פעמים אומרת שהסוד לבצק טוב הוא לישה טובה… אני מרשה לעצמי להיות קצת חוצפנית ולבקש ממך אם תוכלי להעלות סדנא מצולמת (כדוגמת החלות הקלועות וכו’) כיצד לשים נכון בצק?
אם כן אשמח לעדכון 🙂

מזלי

הכנתי אתמול בצניקי ועשיתי לפי השיטה שהראית פה ללחמניה קלועה ויצא מדהיםםםםםםםם,
גם טעים, גם יפה, בצק נוח וקל לעיבוד ולא דביק, פשוט מושלם קיבלתי מלא מחמאות!!

חני

הי ניקי. קודם כל אני מאד נהנת מהאתר שלך ובמיוחד מהאפליקציה.
אני רוצה לעשות לחמניית מזונות. במה עדיף להחליף? תפוזים ? ענבים?
יש מתכון מועדף?

עדי

תודה תודה!!! הסבר נהדר:)
5 כוכבים
בקשה קטנה… אני יודעת שזה נשמע מוזר אבל יש מצב שתוכלי לעשות הסבר על חלה רגילה? כמובן שזה קל לקלוע את הצמה אבל הקצוות תמיד יוצאים לי זוועה
תודה!

1 4 5 6