כיצד מכינים לחמניות קלועות ?

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

כיצד מכינים לחמניות קלועות ?

כיצד מכינים לחמניות קלועות ?, הבטחתי ולכן אקיים. הכנת הלחמניות האלה החזירה אותי לילדות, זכרונות ממשחקים עם פלסטלינה לפני עידן המחשב. היה כיף להשתעשע עם הבצק לרדד, ליצור לולאות ומשום מקום נוצרה לחמניה קלועה ותפוחה זהובה ויפה. זה לא מסובך וזה דורש קצת אימון, אז לחמניה שתיים לא יוצאות יפה אבל השלישית נראית טוב ואת הרביעית והחמישית עושים כבר בעיניים עצומות.

הכנות:

1. יוצרים גליל ארוך באורך 50 ס”מ – 60 ס”מ

כיצד מכינים לחמניות קלועות ?

2. זוכרים מקל סבא של פעם שהיה עשוי מסוכריות ? 

3. מכניסים את הקצה באמצע, זה נראה כמו האות פ’ הפוכה

4. להרים את הקצה וליצור לולאה.

5. לוקחים את הקצה שלא נגענו בו ומכניסים בלולאה / חור למטה

6. מסובבים את החלק העליון כאילו הופכים אותו

7. ואת הצ’ופצ’יק שנותר או שמינצ’יק כמו שסבא שלי היה קורא לו דוחפים מלמטה ומכניסים דרך החור למעלה. מוודאים שיציץ יפה. זה הדבר הראשון שהילדים שלי תולשים מהלחמניה.

8. לחמניה תפוחה עוד רגע מוכנה להכנס לתנור

30024 צפיות 19 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

9. להבריש בביצה ולפזר שומשום

מוכנות זהובות ויפות

גולשים מכינים וממליצים:

מטי : הכנתי אתמול ויצא פשוט מושלם! נהנת כל פעם מחדש מהמתכונים שלך. תודה רבה.

93
תגובות

  הרשם  
עדכן
שירן

היי אני לא רואה את המתכון לבצק ?

גלי

היי ניקי, איזה מתכון/ים של לחמניות יתאימו לסנדוייץ’ מפנק עם שניצל?
תודה ⁦❤️⁩

ענת

היי ניקי היקרה .
אחרי עיצוב הלחמניה לשמיניה -צריך הרי לתת עוד התפחה עד להכנסתו לתנור.
עם מה את מכסה את התבנית? אני שמה ניילון מעל אבל רופץ (לא מצמידה כמובן על הלחמניות)
אבל כל הזמן הניילון יורד ונדבר על הלחמניה כך שהורס את הצורה היפה של הלחמניה.
יש לך טיפים בשבילי?תודה

Rinat

לחמניות ממש טעימות ומוצלחות השתמשתי קצת ביותר מים ממה שרשום במתכון כי היה קצת יבש ויצא לי בצק מעט דביק אבל בסוף זה הסתדר שמתי מעל מעט שמן וייצא מושלם והטעם וואוו… תודה ניקי בי

1 5 6 7