מאפינס זיתים
אני מניחה ששמתם לב שאני אוהבת מאפינס. הנה מאפינס קלאסי לאירוח חלבי או סתם לנשנש משהו טעים לארוחת ערב.
בסך הכל 5 דקות הכנה לערבב ולתנור נכון קלי קלות ? המאפינס מוכנים כשהם זהובים רכים ומריחים טוב כמה טעים וכמה פשוט לא צריך יותר מזה.
16 מאפינס תלוי בגודל קטנטנים יצאו יותר
מרכיבים:
2 ביצים
כוס זיתים ירוקים מגולענים פרוסים
בצל בינוני
גביע שמנת חמוצה 200 מ"ל
50 ג' גבינה צהובה מגורדת
3/4 כוס קמח תופח
כפית מלח
הכנות:
- 1. לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לקצוץ את הבצל ולטגן אותו עד שהוא מזהיב.
2. להעביר את הבצל לקערה להוסיף את שאר המצרכים ולערבב לעיסה אחידה.
*3. לחמם תנור ל 180 מעלות. למלא את השקעים עד 3/4 גובה להכניס לתנור ולאפות כ 20 דקות או עד הזהבה.
כדאי לדעת ש…
ניתן להקפיא, אפשר להחליף את השמנת בגבינה לבנה / קוטג', זיתים שחורים לשים 3/4 כפית מלח.
גולשים מכינים וממליצים:
נעמה : "הכנתי היום שיהיה לסעודה שלישית , יצא אלוף!!"
פנינה : "יצא מעולה.
מתכון מהיר ומצוין..!"
אפרת: "מאפינס מעולים וממש היה קל להכין. והכי חשוב הילדים מאוד אהבו. תודה רבה לך!"