סודות האירוח לארוחה חלבית מושלמת

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מתכון לפיצה

סודות האירוח לארוחה חלבית מושלמת

הפוסט הכי חשוב לחג החנוכה.ירדתי לפרטים הקטנים איך מכינים, מתי להכין ומה אפשר להכין קודם. בקיצור כל הסודות שלי לאירוח חלבי מושלם. תכניסו אותו למועדפים ותעזרו בו. פוסט אחר ממה שאני מעלה לאתר בדרך כלל.

כ 10 מבוגרים + 10 ילדים

מרכיבים:

תפריט מפורט כל לחיצה על כותרת תביא אתכם למתכון :

לזניה פטריות ושמנת – לזניה מעולה אני מכינה אותה המון באירוחים חלביים, מתאימה גם לילדים.
שבלולי פיצה – נחטף! הילדים לא עומדים בפני זה ולא משנה כמה הכנתי זה מתחסל.
מרק עדשים ובטטה פרווה   בשתי מילים שווה ביותר, להכין כמות זה בדיוק התקופה למרק חם.
קיש אנטיפסטי  אני חובבת גדולה של ירקות ובמיוחד ירקות קלויים.
לביבות תפוחי אדמה – הלהיט של האתר בחנוכה מעולה מעולה. שני מצרכים זה כל הסיפור.
לביבות בטטה – לדעתי המתכון הכי טוב באתר
לביבות גזר – עוד לביבות אפויות טעימות מאוד
לביבות ירק – אפוי בטח אפוי לאכול בלי רגשי אשם (שימחתי מאוד את כל מי שהיה בדיאטה)
אנטיפסטי – רק ליתר ביטחון שמא לא הכנתי מספיק ירקות, חוץ מזה הכי קל להכין את זה.
חמאת שום שמיר – חמוד מאוד ומוסיף המון לשולחן, אני יודעת שיש כזה קנוי, אל תרגיזו אותי 🙂
לחמניות – לא הספקתי לומר 123 וכולם הסתערו על הלחמניות
לבנה ביתית מתכון – אני יודעת שיש קנוי, תעשו לי טובה תכינו בבית טוב ?
מטבל שמנת – אני הכי אוהבת אותו בעולם הולך עם כל הדבר והכי הכי עם הלביבות.
סלט ירוק עם ירקות קלויים – הגענו לחלק החביב סלטים
סלט הבית – זה הסלט האהוב עליי וגם על הילדים
סלט עגבניות שרי – סלט כזה תמיד צריכים באירוח חלבי, להכין כמות גדולה.

קינוחים :
מוס עם תותים וג’לי אדום – התחילו התותים והקינוח הזה פשוט מעולה
בראוניז 
– בכל אירוח אני מכינה קינוח יחסית פשוט לכל מי שלא מתאים לו מוס ורוצה עוגה ליד הקפה
שוטים של מוס שוקולד וקרמל  רוצו להכין זה היה הלהיט של חג החנוכה, התחסל במהירות.
כל כך הצטערתי שלא הכנתי יותר. טעים ברמות המלצה חמה.
סופגניות פרווה אפויות 
– כל מי שלא מתאים לו לטגן תכינו את הסופגניות האפויות.
טעימות ושוות.


הכנות:

 

האירוח היה בשבת

4 ימים קודם מה מכינים ?

הוכנה הלזניה ונכנסה להקפאה, חמאת שום שמיר הוכנה ונכנסה להקפאה, שבלולי פיצה מיני הוכנסו ונכנסו בעקבות הלזניה להקפאה, בראוניז הוכן ונשלח להקפאה.שוטים של מוס שוקולד וקרמל הוכנו ונכנסו להקפאה.
לחמניות להכין ולהקפיא בקופסא אטומה.

3 ימים מראש מה מכינים ?

היוגורט של הלבנה 24 שעות עד למחרת בבוקר.

יומיים מראש מה מכינים ?

מרק בטטה הוכן בלילה, האנטיפסטי של הקיש הוכן, הלבנה הוכנסה למקרר עדיין לא סיימתי. פלפלים אדומים ניקלו וגם חצילים פרוסות מאורכות לגלגל ולמקרר (של הסלט).

יום מראש מה מכינים ?

אנטיפסטי הוכן בלילה לביבות הוכנו בבוקר ונכנסו לתנור בלילה.
אני מדגישה ליתר ביטחון כל הלביבות הוכנו בבוקר בלי אפייה, קצת הסברים מה קורה ללביבות במקרר במשך כמה שעות (אני מנסה לחסוך את השאלות בהמשך) לביבות בטטה לא מוציאות נוזלים, לביבות גזר לא נורא מעט נוזלים, לביבות תפוחי אדמה מוציאות קצת נוזלים הלביבות ירק מושלמות.
לפני הכניסה לתנור לעבור לתת לחיצה קטנה ולהכניס לתנור בלי הנוזלים זה חשוב.
אפשר גם להכין הכל כולל אפייה ולחמם מכוסה על 180 מעלות לפני ההגשה.
המוס עם התותים הוכן רק החלק של המוס ונשלח למקרר. מטבל שמנת הוכן בלילה. לבנה חילקתי לקעריות ולמקרר.

יום האירוח :

שבת בבוקר – התחלתי בשבע בבוקר דבר ראשון הכנתי בצק לסופגניות האפויות (חנוכה אלו ימים קרירים עדיף להכין מוקדם ולתת זמן לבצק לתפוח בסבלנות) לזניה הוצאה מההקפאה, גם הבראוניז הונח על השיש.
את השבלולי פיצה, חמאת שום שמיר להעביר למקרר, מרק להוציא מהמקרר.
להכין את הקיש אנטיפסטי (הירקות ניקלו כבר יומיים מראש) סלטים הוכנו, זוכרים את הפלפלים והחצילים שניקלו יומיים קודם ? זה הזמן שלהם להצטרף לסלט של הירקות הקלויים.
חתכתי תותים לקוביות קטנות  והוספתי למוס יחד עם הג’לי , להתחיל להכין את הסופגניות שיתחילו לתפוח.
תנצלו את זה שהתנור חם וכבוי תכניסו מכוסים את הלזניה, קיש, שבלולי פיצה, לביבות.
כשעה לפני ההגשה להוציא את הלחמניות מההקפאה, לתת להן בינתיים להפשיר על השיש.
כ 40 דקות לפני ההגשה הדלקתי את התנור ל 20 דקות והשארתי את המאפים בתנור.
כ 30 דקות לפני ההגשה לחמם את המרק, אש בינונית נמוכה, להשאיר מכוסה שישמור על החום.
להכין את השולחן. להכין ויניגרט, לקצוץ עירית ולקשט את הלבנה. לפני ההגשה לתבל את הסלטים.
תתפסו איזה רווח של זמן שהתנור ריק אבל עדיין חם וכבוי (הוא לא מספיק להתקרר) תכסו את הלחמניות ותכניסו בערך 15 דקות ומשם ישר לשולחן.
בזמן שמגישים והכל יוצא מהתנור לכיוון השולחן תכניסו את הסופגניות לתנור הוא כבר ריק ואין בעיה לאפות אותן, אחרי שהסופגניות מוכנות לעטוף עם נייר כסף ולשמור בצד, לוקח כ 20 דקות בערך לא לשכוח להבריש.
אחרי שכולם שבעים יש הפסקה עד שמתחילים להגיש את הקינוחים, בזמן הזה חתכתי את הבראוניז לקוביות וסיימתי עם הסופגניות.
בסוף הגשתי את הסופגניות האפויות, מוס תותים וג’לי בראוניז והשוטים יחד עם קפה ותה
(את זה אני משאירה לבעלי).
תכל’ס כל מה שיש לעשות בהפסקה הזאת בשביל שיהיה הכי פשוט זה לסיים עם הסופגניות ולחתוך את הבראוניז כל השאר נמצא במקרר ומוכן ישר להגשה.
אם רוצים בכלל להקל תחתכו מראש את הבראוניז ותתעסקו רק עם הסופגניות.
רוצים להוריד לחץ עוד קצת ? קיש תכינו יום מראש.

הייתה ארוחה מושלמת עם הרבה קריאות התלהבות, בהתחשב שהכנתי אותה כשלא הייתי בקו הבריאות הייתי מאוד מרוצה מהתוצאה, במיוחד שאמא שלי שטפה את כל הכלים בסוף והשאירה מטבח מצוחצח.
עוד משהו אני מקווה שלא פספסתי / התבלבלתי בדרך היו כאן הרבה דברים שהייתי צריכה לזכור בעל פה.

5879 צפיות 5 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

שוטים של מוס שוקולד


37
תגובות

  הרשם  
עדכן
עידית

היי,
יש לך מתכונים מהממים ומהירים- תענוג אמיתי.

שאלה לגבי הקפאות- את הלזניה את מכינה הכנה מלאה ואז מקפיאה?
או מקפיאה רק את הבלילה? לא ככ ברור לי..

ליז ב

ניקי היקרה…
אין כמוך… אלופה אמיתית.
הפוסט נתן לי גם מתכונים, גם רעיונות וגם עשה סדר איך מחלקים את הכנת האוכל לפי ימים, ככה שלא סיימתי את הארוחה “עם הלשון בחוץ” ונהנתי מהאירוח.
תודה רבה!