יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים מתכונים לחנוכה מתכונים לשבועות ניקי מבשלת

סודות האירוח לארוחה חלבית מושלמת

25 נובמבר 2015
(Visited 11,929 times, 1 visits today)
מתכון לפיצה

סודות האירוח לארוחה חלבית מושלמת

הפוסט הכי חשוב כשמארחים ירדתי לפרטים הקטנים איך מכינים, מתי להכין ומה אפשר להכין קודם. בקיצור כל הסודות שלי לאירוח חלבי מושלם. תכניסו אותו למועדפים ותעזרו בו. פוסט אחר ממה שאני מעלה לאתר בדרך כלל.

כ 10 מבוגרים + 10 ילדים

מרכיבים:

תפריט מפורט כל לחיצה על כותרת תביא אתכם למתכון :

לזניה פטריות ושמנת – לזניה מעולה אני מכינה אותה המון באירוחים חלביים, מתאימה גם לילדים.
שבלולי פיצה – נחטף! הילדים לא עומדים בפני זה ולא משנה כמה הכנתי זה מתחסל.
מרק עדשים ובטטה פרווה   בשתי מילים שווה ביותר, להכין כמות זה בדיוק התקופה למרק חם.
קיש אנטיפסטי  אני חובבת גדולה של ירקות ובמיוחד ירקות קלויים.
לביבות תפוחי אדמה – הלהיט של האתר בחנוכה מעולה מעולה. שני מצרכים זה כל הסיפור.
לביבות בטטה – לדעתי המתכון הכי טוב באתר
לביבות גזר – עוד לביבות אפויות טעימות מאוד
לביבות ירק – אפוי בטח אפוי לאכול בלי רגשי אשם (שימחתי מאוד את כל מי שהיה בדיאטה)
אנטיפסטי – רק ליתר ביטחון שמא לא הכנתי מספיק ירקות, חוץ מזה הכי קל להכין את זה.
חמאת שום שמיר – חמוד מאוד ומוסיף המון לשולחן, אני יודעת שיש כזה קנוי, אל תרגיזו אותי 🙂
לחמניות – לא הספקתי לומר 123 וכולם הסתערו על הלחמניות
לבנה ביתית מתכון – אני יודעת שיש קנוי, תעשו לי טובה תכינו בבית טוב ?
מטבל שמנת – אני הכי אוהבת אותו בעולם הולך עם כל הדבר והכי הכי עם הלביבות.
סלט ירוק עם ירקות קלויים – הגענו לחלק החביב סלטים
סלט הבית – זה הסלט האהוב עליי וגם על הילדים
סלט עגבניות שרי – סלט כזה תמיד צריכים באירוח חלבי, להכין כמות גדולה.

קינוחים :
מוס עם תותים וג’לי אדום – התחילו התותים והקינוח הזה פשוט מעולה
בראוניז 
– בכל אירוח אני מכינה קינוח יחסית פשוט לכל מי שלא מתאים לו מוס ורוצה עוגה ליד הקפה
שוטים של מוס שוקולד וקרמל  רוצו להכין זה היה הלהיט של חג החנוכה, התחסל במהירות.
כל כך הצטערתי שלא הכנתי יותר. טעים ברמות המלצה חמה.
סופגניות פרווה אפויות 
– כל מי שלא מתאים לו לטגן תכינו את הסופגניות האפויות.
טעימות ושוות.

אולי תאהב גם את...♥

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

  • לחם שום ומוצרלה מטריף!

    המתכון הזה מושחת תעשו לעצמכם טובה ואל תכינו, זה הרבה הרבה יותר מטעים.
    בגט עם חמאה, מוצרלה ופטרוזיליה וכמות לא חוקית של שום. הכל נכנס בבגט שתופס את כל הטעמים נעטף בנייר כסף ולתנור. 5 – 10 דקות הכנה בינתיים תחתכו ירקות ורגע לפני שאתם אוכלים תפתחו את הנייר כסף.
    ואוו ואוו שחיתות טעימה ומופלאה, לא טרחתי לחתוך אלא ישר קרעתי את הבגט הרך הזה והתחלתי לאכול.
    קלאסי לארוחת ערב, אוהבים שום ? צפוי לכם פינוק ואוו כמה שום ומוצרלה יש כאן.
    אחרי שתסיימו הכל תלכו להכין עוד כי זה אף פעם לא מספיק ועכשיו תחזרו למה שכתבתי בהתחלה “אל תכינו” זה ממכר!

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • ארוחה חלבית שבועות 2021

    איזה כיף שבועות מגיע ואוו איזה יופי של חג,  אני אוהבת את השפע את הצבעוניות של החג גבינות מפה ועד הודעה חדשה.
    אני כבר מדמיינת את הקישים והפשטידות והנה עוד הזדמנות להכין בויאקוס (מתכון מעולה)
    חג נהדר להשתולל עם מתכונים חלביים מכל הסוגים, בקיצור להפציץ עם מתכונים טובים שיעשו רושם על האורחים.
    אני ממשיכה עם המנהג שלי אני מעלה תפריט לשבועות למי שמתלבט מה להכין, לא סגור עדיין, המבחר מבלבל והלכתם לאיבוד קבלו מגוון של מתכונים חלביים לא קשים להכנה ומזה טעימים.
    אחרי השנה הקשה שעברנו מגיע לנו לחגוג, לחייך, להיות מאושרים ולהודות על מה שיש לנו.

הכנות:

 

האירוח היה בשבת

4 ימים קודם מה מכינים ?

הוכנה הלזניה ונכנסה להקפאה, חמאת שום שמיר הוכנה ונכנסה להקפאה, שבלולי פיצה מיני הוכנסו ונכנסו בעקבות הלזניה להקפאה, בראוניז הוכן ונשלח להקפאה.שוטים של מוס שוקולד וקרמל הוכנו ונכנסו להקפאה.
לחמניות להכין ולהקפיא בקופסא אטומה.

3 ימים מראש מה מכינים ?

היוגורט של הלבנה 24 שעות עד למחרת בבוקר.

יומיים מראש מה מכינים ?

מרק בטטה הוכן בלילה, האנטיפסטי של הקיש הוכן, הלבנה הוכנסה למקרר עדיין לא סיימתי. פלפלים אדומים ניקלו וגם חצילים פרוסות מאורכות לגלגל ולמקרר (של הסלט).

יום מראש מה מכינים ?

אנטיפסטי הוכן בלילה לביבות הוכנו בבוקר ונכנסו לתנור בלילה.
אני מדגישה ליתר ביטחון כל הלביבות הוכנו בבוקר בלי אפייה, קצת הסברים מה קורה ללביבות במקרר במשך כמה שעות (אני מנסה לחסוך את השאלות בהמשך) לביבות בטטה לא מוציאות נוזלים, לביבות גזר לא נורא מעט נוזלים, לביבות תפוחי אדמה מוציאות קצת נוזלים הלביבות ירק מושלמות.
לפני הכניסה לתנור לעבור לתת לחיצה קטנה ולהכניס לתנור בלי הנוזלים זה חשוב.
אפשר גם להכין הכל כולל אפייה ולחמם מכוסה על 180 מעלות לפני ההגשה.
המוס עם התותים הוכן רק החלק של המוס ונשלח למקרר. מטבל שמנת הוכן בלילה. לבנה חילקתי לקעריות ולמקרר.

יום האירוח :

שבת בבוקר – התחלתי בשבע בבוקר דבר ראשון הכנתי בצק לסופגניות האפויות (חנוכה אלו ימים קרירים עדיף להכין מוקדם ולתת זמן לבצק לתפוח בסבלנות) לזניה הוצאה מההקפאה, גם הבראוניז הונח על השיש.
את השבלולי פיצה, חמאת שום שמיר להעביר למקרר, מרק להוציא מהמקרר.
להכין את הקיש אנטיפסטי (הירקות ניקלו כבר יומיים מראש) סלטים הוכנו, זוכרים את הפלפלים והחצילים שניקלו יומיים קודם ? זה הזמן שלהם להצטרף לסלט של הירקות הקלויים.
חתכתי תותים לקוביות קטנות  והוספתי למוס יחד עם הג’לי , להתחיל להכין את הסופגניות שיתחילו לתפוח.
תנצלו את זה שהתנור חם וכבוי תכניסו מכוסים את הלזניה, קיש, שבלולי פיצה, לביבות.
כשעה לפני ההגשה להוציא את הלחמניות מההקפאה, לתת להן בינתיים להפשיר על השיש.
כ 40 דקות לפני ההגשה הדלקתי את התנור ל 20 דקות והשארתי את המאפים בתנור.
כ 30 דקות לפני ההגשה לחמם את המרק, אש בינונית נמוכה, להשאיר מכוסה שישמור על החום.
להכין את השולחן. להכין ויניגרט, לקצוץ עירית ולקשט את הלבנה. לפני ההגשה לתבל את הסלטים.
תתפסו איזה רווח של זמן שהתנור ריק אבל עדיין חם וכבוי (הוא לא מספיק להתקרר) תכסו את הלחמניות ותכניסו בערך 15 דקות ומשם ישר לשולחן.
בזמן שמגישים והכל יוצא מהתנור לכיוון השולחן תכניסו את הסופגניות לתנור הוא כבר ריק ואין בעיה לאפות אותן, אחרי שהסופגניות מוכנות לעטוף עם נייר כסף ולשמור בצד, לוקח כ 20 דקות בערך לא לשכוח להבריש.
אחרי שכולם שבעים יש הפסקה עד שמתחילים להגיש את הקינוחים, בזמן הזה חתכתי את הבראוניז לקוביות וסיימתי עם הסופגניות.
בסוף הגשתי את הסופגניות האפויות, מוס תותים וג’לי בראוניז והשוטים יחד עם קפה ותה
(את זה אני משאירה לבעלי).
תכל’ס כל מה שיש לעשות בהפסקה הזאת בשביל שיהיה הכי פשוט זה לסיים עם הסופגניות ולחתוך את הבראוניז כל השאר נמצא במקרר ומוכן ישר להגשה.
אם רוצים בכלל להקל תחתכו מראש את הבראוניז ותתעסקו רק עם הסופגניות.
רוצים להוריד לחץ עוד קצת ? קיש תכינו יום מראש.

הייתה ארוחה מושלמת עם הרבה קריאות התלהבות, בהתחשב שהכנתי אותה כשלא הייתי בקו הבריאות הייתי מאוד מרוצה מהתוצאה, במיוחד שאמא שלי שטפה את כל הכלים בסוף והשאירה מטבח מצוחצח.
עוד משהו אני מקווה שלא פספסתי / התבלבלתי בדרך היו כאן הרבה דברים שהייתי צריכה לזכור בעל פה.

שוטים של מוס שוקולד

הרשם
עדכן
40 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי,
לגבי הלביבות ירק, את מתכוונת להכין את העיסה, לעשות קציצות, להניח על תבנית משומנת ולשים במקרר עד לאפיה?

חייבת לומר שאת אלופה!
כל הזמן לפני אירוח אני נכנסת לאתר שלך, לוקחת רעיונות ונעזרת בטיפים ומתכונים ותמיד יודעת שהכל יצא מוצלח.

היי,
יש לך מתכונים מהממים ומהירים- תענוג אמיתי.

שאלה לגבי הקפאות- את הלזניה את מכינה הכנה מלאה ואז מקפיאה?
או מקפיאה רק את הבלילה? לא ככ ברור לי..

ניקי היקרה…
אין כמוך… אלופה אמיתית.
הפוסט נתן לי גם מתכונים, גם רעיונות וגם עשה סדר איך מחלקים את הכנת האוכל לפי ימים, ככה שלא סיימתי את הארוחה “עם הלשון בחוץ” ונהנתי מהאירוח.
תודה רבה!

למרות שאנו אחרי חנוכה אבל עכשיו יש לי זמן לומר תודה רבה ענקית על כל הרעיונות וההמלצות מה להכין ואיך להכין ארחתי ביום ראשון האחרון של חנוכה התחלתי עם 3.5 כוסות קמח להכנת הלחמניות בצורת קרואסון ומשם זה המשיך לפיציות עם שמרים וגם לחמניות שום ושוטים וזה לא נגמר למרות שהכנתי כמות כפולה סיימתי להכין בצק של 2.5 קילו עם כל מיני מאפה. הילדים שאלו אם יש עוד והמבוגרים שאלו אם אפשר לקחת הבייתה. תודה ענקית ענקית על הכל.

היי ניקי, תודה רבה על עוד פוסט מעולה. הוא ממש עוזר לכל המתחילות שבנינו…
אני מארחת במוצ״שׁ וראיתי שהקפאת את השוטים של מוס שוקולד כמה ימים מראש. רציתי לשאול באיזה שלב הוצאת אותם מהמקפיא להפשרה? והאם מנסיונך אפשר להקפיא טארט עם קרם וניל (שהוא כמו המוס רק בלי השוקולד)?
שוב תודה ענקית

מעולה