לחמניות שמרים וגבינה
לחמניות שמרים וגבינה, תוסיפו חמאה קצת ירקות נו טוב גם קוטג'. הלחמניות האלה מושלמות לכל אירוח חלבי
או סתם לפנק את הילדים אפשר להקפיא אותן ולחמם לפני ההגשה והן יוצאות רכות וטעימות מאוד.
מרכיבים:
840 ג' קמח
2 כפות שמרים יבשים
250 ג' גבינה לבנה 9%
200 ג' חמאה רכה
2 כפיות גדושות מלח
2 כפיות סוכר
כוס מים
ביצה טרופה
שומשום
הכנות:
1. לעבד את המצרכים לבצק חלק, לשמן קערה לכסות ולהתפיח במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2. ליצור כדורים / שבלולים להתפיח במקום חמים כ 20 דקות. להבריש ביצה ולפזר סומסום.
3. חום בינוני 180 מעלות כ 15 דקות או עד שמזהיב.
גולשים מכינים וממליצים:
Gal : לחמניות מעולות! אני הוספתי גם כוס זיתים קצוצים ויצא מ-ע-ל-ף…הכי כיף לתת אותם לילדים בבוקר כשאין זמן למרוח סנדוויצים. תודה!
אוסנת :ניקי מקסימה, מה שלומך? קודם כל חג שמח ואחר כך התנצלות על כך שלאחרונה אני מכינה הרבה מתכונים שלך בלי להחמיא לך.
אז עכשיו אני קודם כל מודה לך על אתר מדהים עמוס במתכונים קלילים, פשוטים כביכול, אבל טעימים. למרות כל חוסר הדיוקים שלי (זה עמוק באופן, לא יכולה לשנות) המתכונים שלך "סולחים" לי ויוצאים נפלא.
הלחמניות האלו פשוט "חבל על הזמן" במיוחד למי שאין לה סבלנות לשמרים, הם יוצאות רכותתתת טעימותתתת ו….מעטות (לא נשאר פירור….)
שולמית : "הי ניקי,אני נהנית מהמון מתכונים נפלאים שלך,ופעם ראשונה דאמרתי לעצמי שאני חייבת לפרגן לך כי באמת מגיע לך.הלחם קראנצ׳י המעלף,השמרים המעולים,קישואים ברוטב עגבניות טעימים אש!!!
עוגת התפוזים,מוס שוקולד
ועוד המון מתכונים שלא עולים לי כרגע בראש.
אתמול הכנתי את הלחמניות האלו,טרפנו אותן!!!
המשיכי לשתף אותנו ברעיונות טעימים,מקוריים וקלי הכנה!!!"
אורית : "חייבת לשתף שהכנתי במעט חשש כי אני רגילה ללחמניות שמרים.. אבל יצא פשוט מעולה! הבצק נוח לעבודה והטעם של הלחמניות נהדר!
תודה על מתכון מצוין"