פשטידת ברוקולי וגבינות
אני מכינה את הפשטידה הזאת כבר שנים ובמשך הזמן שיניתי אותה, אני שיניתי את אורח החיים שלי ליותר בריא פחות שומנים יותר ספורט ומה עשיתי מה הדבר המתבקש כשרוצים לשמור על המשקל ?
הורדתי את השמן והוספתי גבינה לבנה בכל הפשטידה יש 2 כפות שמן וזהו (היה יותר משמעותית קודם) אני רוצה לומר לכם שזאת פשטידה משגעת היא סוגרת לי את הפינה של ארוחת ערב עם ירקות טריים ומצרכים מה שיש לכל אחד בבית.
לערבב גבינות וברוקולי ולתנור זה כל הסיפור פשטידה קלאסית לאירוח או לנשנוש ואפילו לארוחת בוקר.
תבנית בינונית
מרכיבים:
בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
500 – 600 ג' ברוקולי טרי / קפוא
100 ג' גבינה בולגרית מגורדת / גבינה צהובה
250 ג' קוטג' (גביע) / גבינה לבנה 9%
100 ג' גבינה לבנה (2 כפות)
3 ביצים XL או 4 ביצים L
חצי כוס קמח תופח
שליש כפית פלפל שחור
כפית מלח
הכנות:
1. לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד הזהבה קלה ולהוריד מהאש.
2. לחתוך את הברוקולי לחתיכות קטנות – בינונית להרתיח סיר עם מים מומלחים לבשל את הברוקולי הטרי כ 10 – 12 דקות ולסנן, במידה ומדובר בברוקולי קפוא לחלוט כדקה ולסנן.
3. לחמם תנור ל 180 מעלות.
4. לטרוף ביצים גבינה לבנה, קוטג' ותבלינים להוסיף את הקמח ולערבב עד שהוא נטמע, להוסיף את הברוקולי לערבב להעביר ולשטח בתבנית לאפות כ 45 דקות עד שמתייצב.
גולשים מכינים וממליצים:
דנה : התחשק לי להכין למשפחה ארוחת ערב טעימה בריאה ומהירה – ואכן כך היה תודה על עוד מתכון קל וטעים
שרה : וואו ניקי יצא לי אליפותת!! תודה תודה
יעל : יצא מעלף!! תודה רבהתודה אין עליך
אורטל : יצא פשוט מעולה!! אפילו הקטנצ'יק זלל אותה, הכנתי אותה יחד עם הילדים (כדי להעביר את הזמן), הם הנהו ואהבו מאד.
הוספתי גבינה צהובה מגורדת והורדתי מעט מהכמות של הבולגרית…
מומלץ בחום
לירון : הכנתי את הפשטידה היום בפעם השניה, הוספתי קצת יותר ברוקולי כדי שתצא קצת יותר גבוהה ושמתי גבינה צהובה במקום בולגרית- יצא טעים בטירוף!
עינב : "כרגיל עוד מתכון מעולה מבית היוצר שלך, תענוג לאכול בבית מהמטעמים שלך..
עוד דרך טעימה לחסל את החמץ לקראת פסח!!!
תודה על כל ביס :)"