יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים חלות ולחמניות מאפים מאפים מתוקים מתכונים לראש השנה

לחמניות דבש

20 יוני 2012
(Visited 15,626 times, 4 visits today)
לחמניות דבש

לחמניות דבש

לחמניות חמות לארוחת בוקר זה הפינוק האולמטיבי למרוח חמאה ירקות גבינות טובות איזה פינוק מושלם.
בשביל שזה יקרה אני קמה מוקדם (לא תמיד רק מתי שיש לי חשק) לוקח להכין את הבצק בדיוק שתי דקות.
משאירה להתפחה חוזרת להתחפר תחת השמיכה החמה ואחרי שעה וחצי שעתיים הבצק תפוח יפה ואפשר לעבוד איתו, עוד התפחה קצרה ויש לי לחמניות יפהפיות תפוחות נכנסות לתנור ויוצאות בזמן לארוחת הבוקר, מושלם.

מרכיבים:

420 ג’ קמח (3 כוסות)
11 ג’ שמרים יבשים (כף)
או 25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית)
40 ג’ סוכר (2 כפות)
חצי כף מלח
1/3 כוס דבש
50 ג’ חמאה רכה
כוס מים פושרים

להבריש:
ביצה טרופה
כפית דבש
שומשום

אולי תאהב גם את...♥

  • תפריט לארוחת ראש השנה 2021

    אני רוצה לומר לכם שאני מתרגשת תקופת החגים מגיעה וזה אומר בישולים מפה ועד הודעה חדשה איזה כיף.
    לפני ראש השנה אני מכינה תפריט בשביל להקל על הגולשים וגם לעשות קצת סדר למי שרוצה חיים קצת יותר קלים במטבח. קבלו תפריט מסודר לפי מנות ראשונות ועד המתוקים, קחו רעיונות תבנו לכם תפריט מסודר  לארוחת ראש השנה.
    לא משנה מה שתכינו העיקר להכין מכל הלב והנשמה וכל השאר יסתדר בעצמו. יאללה מתחילים.

     

  • עוגת דבש ב 5 דקות הכנה

    איזה כיף ראש השנה בדרך ושוב מדברים על עוגות דבש והפעם אני מביאה את אחת מעוגות הדבש הכי קלות שיש, ללא מיקסר כל העוגה נעשית בערבוב ידני, לא צריך תחליפים כי העוגה הזאת פרווה ומצרכים שיש לכל אחד בבית.
    בכל העוגה הזאת יש ביצה אחת איך זה יכול להיות ? עוגת אינגליש קייק עם ביצה אחת ולא צריך יותר.
    חסכתי בכלים בסך הכל קערה אחת וזהו לקח לי חמש דקות להכין והעוגה נכנסה לתנור. יש יותר טוב מזה ?
    תנו לי רק עוגות כאלה שלא עובדים קשה והתוצאה נהדרת. עוגה דבש רכה משגעת מזכירה את העוגות דבש של פעם של הסבתות. תכירו את הלהיט הלהיט החדש של ראש השנה, עוגת דבש פרווה בחמש דקות הכנה.

    אינגליש קייק

  • לביבות קוסקוס וירקות

    אם יש דבר שאני אוהבת להכין זה לביבות, אין משהו שלא הכנתי איתו לביבות וכל פעם זה יוצא נהדר.
    היה לי קוסקוס במזווה ורציתי להכין איתו משהו שונה מהרגיל ולא רציתי תוספת רציתי לשדרג את ארוחת הערב אז למה לא להכין עם הקוסקוס לביבות ? נשמע רעיון טוב נכון ?
    ירקות היו לי במקרר וכמובן את מטבל השמנת (אליפות!) שהלביבות הולכות איתו נהדר.
    לא היה מושג אין זה יצא זה התחיל בניסיונות ונגמר בזה שיצאו לי לביבות נהדרות, לפעמים זה כיף לשחק עם חומרי גלם במטבח , אני רוצה לומר לכם שהתוצאה הפתיעה גם אותי.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד שיעשה לכם את החיים הרבה יותר קלים, אתם מכירים את זה כשמכינים לביבות יוצאים נוזלים ואז קשה לעשות לביבות וזה מעצבן כי צריך לסחוט קודם אז כאן לא צריך בכלל, אין נוזלים לא צריך לסחוט רק להכין לביבות וזהו.
    קלות ההכנה מדהימה לביבות בלי לעבוד קשה גם למי שלא יודע להכין לביבות.

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

הכנות:

1. לשים במיקסר את הקמח שמרים סוכר ומלח להוסיף את החמאה, דבש והמים, להפעיל את המיקסר ולעבד את המצרכים לבצק חלק ורך. לכסות את הבצק להתפיח כשעה וחצי שעתיים, הבצק אמור להכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 10 חתיכות, לרדד כל חתיכה לאליפסה מאורכת לגלגל לגליל ולעשות שבלול (קשר) ולסדר בתבנית.

3. להתפיח 15 דקות, תוך כדי להדליק את התנור על 180 מעלות, לטרוף את הביצה והדבש להבריש את הלחמניות ולפזר שומשום.

4. להכניס לתנור ולאפות 15 – 20 דקות הלחמניות מזהיבות.

כדאי לדעת ש…
ניתן להקפיא.

לחמניות דבשלחמניות דבשלחמניות דבשלחמניות דבש

גולשים מכינים וממליצים:

שמחה : ניקי הלחמניות מדהימות! זו פעם 4-5 שאני עושה אותם, כל פעם נהנת מחדש.. מה שכן – אני מוסיפה את המלח רק בסוף .. תודה ניקי על האתר המעוצב בטוב טעם .

שיר : היי ניקי, הלחמניות מעולות! מהללים ומשבחים אותך אצלנו במשפחה:) שתהיה שנה טובה ומתוקה!

מיטל : הכנתי את הלחמניות פעם ראשונה לערב ראש השנה בשנה שעברה והן התחסלו בשניות..
הפכו אצלנו ללחמניות הקבועות כל שנה!!

רחלי : הכנתי בשנה שעברה בראש השנה, הלחמניות נטרפו מחכה בקוצר רוח להכין גם השנה.

אנונימושית : היי ניקי, אני הכנתי את הלחמניות ללא מיקסר (אין לי) והן יצאו רכות, טעימות וכולם טרפו אותן בהנאה מרובה.
לשמחתי הלישה בידיים אפילו לא עייפה יותר מידי כך שלכל נטולות המיקסר זה אחלה מתכון בעיני.
תודה לך!

דנה ה : צא מעולה!!!!! הבצק נוח וקל לעבודה והלחמניות באמת מדהימות, כולם התלהבו!
תודה ניקי.

נורית באסא : הלחמניות נפלאות ולא רק לראש השנה אפשר לשדרג ולהחליף את הדבש בסילאן- תוצאה נפלאה!

אופירה : “היי ניקי, הכנתי את הלחמניות לחג
ידעתי שיתלהבו מהן (כמו מכל המתכונים שלך) אבל דבר כזה..
תוך שניות המגש התרוקן והמחמאות לא הפסיקו:))
יצאו לחמניות רכות מתוקות בדיוק במידה הנכונה,פשוט מדהימות!!
אז תודה רבה ושנה דבששש”

הרשם
עדכן
255 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי -כמה יוצא משקל כל לחמניה?תודה

היי ניקי<3
הכנתי שנה שעברה לחג וזה היה להיט, אני רוצה שוב..
זה בסדר להכין מהיום למחר? ואיך אפשר לשמור את החומציות רכות שלא יתייבשו למחרת? תמיד שאני אופה לחם בכל צורה שהיא זה מתקשה. מה אני עושה לא בסדר, ומה הכי נכון לעשות אחרי שזה יוצא מהתנור כדי לשמור?

מקווה שתספיקי לענות עם כל הלחץ של החג

הי, אפשר עם קמח כוסמין?

יצא שלמות כמו כל המתכונים שלך תודה רבה

היי
אפשר לעשות את הלחמניות בצורת לחמניות ביס או שזה לא יצא טוב?
והאם לחמניות ממש מתוקות?
תודה רבה על המתכונים אנחנו כל המשפחה נהנים מהם כל פעם מחדש.

היי ניקי
אולי את יודעת להגיד כמה גרמים הם 1/3 כוס דבש? אם אני עובדת לפי משקל?

האם צריך ללוש את הבצק במיקסר 10 דקות ??