יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים חלות ולחמניות מאפים

לחמניות בטטה

20 יוני 2012
(Visited 5,120 times, 2 visits today)

לחמניות בטטה

לחמניות בטטה, יכול להיות דבר כזה לחמניות בטטה ? כן ואפילו מאוד טעימות ורכות כל מי שטעם לא האמין שיש בפנים בטטה. ותראו איזה צבע מדליק…

מרכיבים:

300 ג' פירה בטטה
2 – 3 כפות עירית קצוצה
כף שמרים יבשים
420 ג' קמח (3 כוסות)
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס מים
כפית סוכר
כפית מלח
ביצה טרופה להברשה
שומשום

אולי תאהב גם את...♥

  • סלט טוסט מפנק וטעים בטירוף

    שחיתות! אל תכינו זה ממכר ואי אפשר להפסיק לאכול. אתם מכירים את הסלט טוסט שמגישים בתי קפה ?
    המון ירקות טובים, טוסטים פריכים שמתפצחים בפה ולא נשכח שמשלמים על הפינוק הזה הרבה כסף.
    אז למה לא להכין בבית ? ללקק ת'אצבעות זה הסלט המושלם ויש בו הכל. חוץ מירקות הטוסטים עם גבינת מוצרלה בנוסף על הצהובה עם כבר הולכים שחיתות אז כמו שצריך והכל בטעמי שום ועשבי תיבול.
    מקבלים טוסטים פריכים מפוצצים בגבינה איזו שחיתות טעימה. יש בקערה הזאת הכל זה בעצם ארוחה שלמה לא צריך להוסיף כלום וזה שדרוג נהדר לארוחת ערב.

    4 מנות

  • נאצ'וס טורטייה

    5 דקות לקח לי להכין את הנאצ'וס ולהכניס לתנור זה כל כך פשוט להכין וזה יוצא טעים פריך קראנצ'י בטירוף שמורגש טוב בכל ביס תנו לי רק מתכונים כאלה שמתחסלים מהר ואני לא עובדת קשה.
    הייתי צריכה להכין צהריים היה חם וחיפשתי משהו קליל בלי לעבוד קשה ושגם אביב יאכל כמובן.
    ידעתי שיש לי טורטיות במזווה מפה זה כבר היה קלי קלות לקח לי 5 דקות והטורטיות נכנסו לתנור הכנתי מטבלים וירקות ליד אביב ואני ירדנו על זה בכיף היה מאוד טעים וקראנצ'י.

  • מאפה גבינות מהיר

    מהרגע הראשון שנגעתי בבצק הזה התאהבתי, הבצק הזה מעולה לעבודה והוא יוצא נהדר.
    בלי שמרים ועל בסיס מים וכמובן פרווה. בצק נהדר למאפים בלי התפחות ושעות של המתנה, לרדד למלא במילוי שאוהבים ולתנור מי צריך יותר מזה ? בצק בסיסי ופשוט שעושה את העבודה.
    הפעם מאפה גבינות סוג של בורקס לארוחת ערב או בוקר והוא יוצא נהדר יופי של טעמים המרקם של הבצק טוב וביחד עם המילוי גבינה זה מאפה מושלם. אפשר אפילו להקפיא את המאפה ככה שתמיד יש משהו לנשנש בהישג יד.
    למילוי השתמשתי במבחר גבינות שיש לכל אחד בבית במקרר, מאפה מושלם לשבת בבוקר עם סלט ירוק וגבינות.
    שימו לב הקטנים האלה נעלמים מהר במיוחד כשזה יוצא חם מהתנור.

    3 רולדות

  • שוקולטה חמה ומפנקת

    בא לי להכין משהו טוב הכנתי את העוגיות הנהדרות האלה ורציתי איזה משקה שוקולדי ליד ואם כבר מכינים אז עושים את זה מכל הלב וכדאי שיהיה הרבה שוקולד שאף אחד לא יתלונן 🙂
    זה אחד המשקאות שהכי כיף להזמין בבית קפה אז למה לא להכין אותו בבית ? תכינו לכם בכיף משקה שוקולדי נהדר שעושה טוב בימי החורף הקרים. לקח לי 5 דקות להכין ולהגיש, תפנקו את המשפחה בכיף.

    2 כוסות / 6 כוסיות

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק (הבצק דביק). להתפיח במקום חמים עד הכפלת הנפח.

2. לקמח משטח עבודה בנדיבות ואת הידיים, שימו לב הבצק דביק. לתת לישה קצרה, ליצור לחמניות, חשוב לעבוד עם ידיים מקומחות כל הזמן. להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה ולהתפיח עוד כחצי שעה. להבריש בביצה ולפזר סומסום.

3. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 15 דקות

הערות:
מאוד מומלץ להחזיק משקל בבית כדי לשקול את הבטטה.

גולשים מכינים וממליצים:

טלי : גם שבת זו הייתה "שבת ניקי" וזה אומר לביבות מכמה סוגים (כולן אפויות כמובן), עוגת שוקולית לילדים וגם לגן של הילדה (אחת הילדים אמרה שהיא "סוף הדרך") וה"שוס" שממנו הכי התלהבתי היה לחמניות הבטטה, הילדים שלי לא נוגעים בירקות, וזה לא שלא ניסיתי הכל, פשוט לא הולך לי!! ובשישי הכנתי את לחמניות הבטטה והבן שלי טרף שתיים, אני לא זזתי ממנו ולא האמנתי למראה עיניי שכך אוכל אותן ואפילו חתכתי לו לחתיכות כי עדיין יצאו הדים מהלחמניות, וכששאל אותי מה זה הכתום הזה? אמרתי לו שזה המרכיב הסודי, כשלחץ עליי לגלות לי את המרכיב הסודי, הייתי חייבת לחרטט אותו ולהגיד שזה סילאן כתום (לא אוהבת לשקר אבל לא הייתה לי ברירה..) בקיצור ניקי – תודה רבה על מתכונים נפלאים ועל זה שהבן שלי אוכל בטטה ואפילו לא יודע את זה!!
אגב הוא ביקש שאכין לו את הלחמניות לבית ספר לארוחת 10, ברור שאמרתי "בטח"

איריס : איפתי את הלחמניות עם קמח מלא ויצא מדהים.

נאוה : הכנתי ויצא מצויין!

יוסף לוי : שלום ניקי. אמש אזרתי אומץ ואפיתי את לחמניות הבטטה והקפדתי לעשות בדיוק לפי ההוראות שלך. התוצאה, מחמאות מלוא החופן.
זו הפעם הראשונה שאני עושה משהו במטבח להוציא חביטה! תידה רבה לך.
יוסף

זהבית :  זהו עשיתי את הלחמניות יצא מדהים מדהים ואני עליתי איזה 2 קילו פשוט חיסלתי חצי מהלחמניות איך שהן יצאו חמות.
תודה לך ניקי על אתר מקסים מקסים ושימושי ביותר.

הרשם
עדכן
69 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות