לחמניות בטטה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

לחמניות בטטה

לחמניות בטטה, יכול להיות דבר כזה לחמניות בטטה ? כן ואפילו מאוד טעימות ורכות כל מי שטעם לא האמין שיש בפנים בטטה. ותראו איזה צבע מדליק…

מרכיבים:

300 ג’ פירה בטטה
2 – 3 כפות עירית קצוצה
כף שמרים יבשים
420 ג’ קמח (3 כוסות)
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס מים
כפית סוכר
כפית מלח
ביצה טרופה להברשה
שומשום

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק (הבצק דביק). להתפיח במקום חמים עד הכפלת הנפח.

2. לקמח משטח עבודה בנדיבות ואת הידיים, שימו לב הבצק דביק. לתת לישה קצרה, ליצור לחמניות, חשוב לעבוד עם ידיים מקומחות כל הזמן. להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה ולהתפיח עוד כחצי שעה. להבריש בביצה ולפזר סומסום.

3. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 15 דקות

הערות:
מאוד מומלץ להחזיק משקל בבית כדי לשקול את הבטטה.

4058 צפיות 4 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

טלי : גם שבת זו הייתה “שבת ניקי” וזה אומר לביבות מכמה סוגים (כולן אפויות כמובן), עוגת שוקולית לילדים וגם לגן של הילדה (אחת הילדים אמרה שהיא “סוף הדרך”) וה”שוס” שממנו הכי התלהבתי היה לחמניות הבטטה, הילדים שלי לא נוגעים בירקות, וזה לא שלא ניסיתי הכל, פשוט לא הולך לי!! ובשישי הכנתי את לחמניות הבטטה והבן שלי טרף שתיים, אני לא זזתי ממנו ולא האמנתי למראה עיניי שכך אוכל אותן ואפילו חתכתי לו לחתיכות כי עדיין יצאו הדים מהלחמניות, וכששאל אותי מה זה הכתום הזה? אמרתי לו שזה המרכיב הסודי, כשלחץ עליי לגלות לי את המרכיב הסודי, הייתי חייבת לחרטט אותו ולהגיד שזה סילאן כתום (לא אוהבת לשקר אבל לא הייתה לי ברירה..) בקיצור ניקי – תודה רבה על מתכונים נפלאים ועל זה שהבן שלי אוכל בטטה ואפילו לא יודע את זה!!
אגב הוא ביקש שאכין לו את הלחמניות לבית ספר לארוחת 10, ברור שאמרתי “בטח”

איריס : איפתי את הלחמניות עם קמח מלא ויצא מדהים.

נאוה : הכנתי ויצא מצויין!

יוסף לוי : שלום ניקי. אמש אזרתי אומץ ואפיתי את לחמניות הבטטה והקפדתי לעשות בדיוק לפי ההוראות שלך. התוצאה, מחמאות מלוא החופן.
זו הפעם הראשונה שאני עושה משהו במטבח להוציא חביטה! תידה רבה לך.
יוסף

זהבית :  זהו עשיתי את הלחמניות יצא מדהים מדהים ואני עליתי איזה 2 קילו פשוט חיסלתי חצי מהלחמניות איך שהן יצאו חמות.
תודה לך ניקי על אתר מקסים מקסים ושימושי ביותר.

60
תגובות

  הרשם  
עדכן
יעל

היי ניקי, לא בדיוק הבנתי… לשים את הבטטה עם הבצק? ולהוסיף את העירית לבצק ? פשוט ללוש את כל החומרים שרשומים יחד ?

רינה

הי ניקי,

אני רוצה להכין הערב ארוחה קצת יותר חגיגית והלחמניות האלו נראות לי מושלמות!
נראה לך שזה הולך עם פילה מושט בתבלינים ועשבי תיבול פלוס סלטים?
או שזה מתאים יותר לחלבי?

תודה

הדס

לאיזה גודל כוס את מתכוונת? 240? תודה

רותי

ראיתי בתגובות 2 תגובות סותרות, באחת כתוב ש300 גר’ זה בערך בטטה בינונית, ובשנייה כתוב שזה בערך 2 בטטות לא גדולות מידי.
עם כמה בטטות לעשות?
תודה 🙂

עטרה שלומי

היי ניקי!
אני נהנת מאוד מהאתר, ועכשיו במכשיר החדש שלי גם מהאפליקציה!
אפשר להכין את הלחמניות בטטה בצורת אצבעות? כמו מקלות שום?
תודה!

יהודית

היי ניקי כמה זה בכוסות שלוש מאות גרם?

רבקה גוזלן

המתכון הזה ממש מוצלח ובריא!! בזכותך ובזכותי אמא שלי מכינה אותו גם אצלה בבית וכולם חוטפים!! תודה רבה.