יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים חלות ולחמניות מאפים

לחמניות בטטה

20 יוני 2012
(Visited 4,713 times, 1 visits today)

לחמניות בטטה

לחמניות בטטה, יכול להיות דבר כזה לחמניות בטטה ? כן ואפילו מאוד טעימות ורכות כל מי שטעם לא האמין שיש בפנים בטטה. ותראו איזה צבע מדליק…

מרכיבים:

300 ג' פירה בטטה
2 – 3 כפות עירית קצוצה
כף שמרים יבשים
420 ג' קמח (3 כוסות)
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס מים
כפית סוכר
כפית מלח
ביצה טרופה להברשה
שומשום

אולי תאהב גם את...♥

  • בורקס גבינות מהיר

    אני אוהבת בורקסים חמים מלאים בגבינות ומפיצים ריח נהדר אבל אין לי סבלנות להפשיר את הבצק ולא התחשק לי להכין בצק רציתי משהו מהיר בלי לעבוד קשה ונזכרתי שיש לי טורטיות במזווה פתרון נהדר כשרוצים להכין משהו מהיר וטעים.
    יצאו לי מאפי גבינה בורקסים נהדרים איזה שדרוג נהדר לארוחת ערב טעים טעים לתת ביס ולהתענג על הגבינה הצהובה שנמסה לה בפנים. מבטיחה שזה פשוט להכנה והתוצאה פיצוץ מומלץ בחום.

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • לביבות קוסקוס וירקות

    אם יש דבר שאני אוהבת להכין זה לביבות, אין משהו שלא הכנתי איתו לביבות וכל פעם זה יוצא נהדר.
    היה לי קוסקוס במזווה ורציתי להכין איתו משהו שונה מהרגיל ולא רציתי תוספת רציתי לשדרג את ארוחת הערב אז למה לא להכין עם הקוסקוס לביבות ? נשמע רעיון טוב נכון ?
    ירקות היו לי במקרר וכמובן את מטבל השמנת (אליפות!) שהלביבות הולכות איתו נהדר.
    לא היה מושג אין זה יצא זה התחיל בניסיונות ונגמר בזה שיצאו לי לביבות נהדרות, לפעמים זה כיף לשחק עם חומרי גלם במטבח , אני רוצה לומר לכם שהתוצאה הפתיעה גם אותי.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד שיעשה לכם את החיים הרבה יותר קלים, אתם מכירים את זה כשמכינים לביבות יוצאים נוזלים ואז קשה לעשות לביבות וזה מעצבן כי צריך לסחוט קודם אז כאן לא צריך בכלל, אין נוזלים לא צריך לסחוט רק להכין לביבות וזהו.
    קלות ההכנה מדהימה לביבות בלי לעבוד קשה גם למי שלא יודע להכין לביבות.

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק (הבצק דביק). להתפיח במקום חמים עד הכפלת הנפח.

2. לקמח משטח עבודה בנדיבות ואת הידיים, שימו לב הבצק דביק. לתת לישה קצרה, ליצור לחמניות, חשוב לעבוד עם ידיים מקומחות כל הזמן. להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה ולהתפיח עוד כחצי שעה. להבריש בביצה ולפזר סומסום.

3. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 15 דקות

הערות:
מאוד מומלץ להחזיק משקל בבית כדי לשקול את הבטטה.

גולשים מכינים וממליצים:

טלי : גם שבת זו הייתה "שבת ניקי" וזה אומר לביבות מכמה סוגים (כולן אפויות כמובן), עוגת שוקולית לילדים וגם לגן של הילדה (אחת הילדים אמרה שהיא "סוף הדרך") וה"שוס" שממנו הכי התלהבתי היה לחמניות הבטטה, הילדים שלי לא נוגעים בירקות, וזה לא שלא ניסיתי הכל, פשוט לא הולך לי!! ובשישי הכנתי את לחמניות הבטטה והבן שלי טרף שתיים, אני לא זזתי ממנו ולא האמנתי למראה עיניי שכך אוכל אותן ואפילו חתכתי לו לחתיכות כי עדיין יצאו הדים מהלחמניות, וכששאל אותי מה זה הכתום הזה? אמרתי לו שזה המרכיב הסודי, כשלחץ עליי לגלות לי את המרכיב הסודי, הייתי חייבת לחרטט אותו ולהגיד שזה סילאן כתום (לא אוהבת לשקר אבל לא הייתה לי ברירה..) בקיצור ניקי – תודה רבה על מתכונים נפלאים ועל זה שהבן שלי אוכל בטטה ואפילו לא יודע את זה!!
אגב הוא ביקש שאכין לו את הלחמניות לבית ספר לארוחת 10, ברור שאמרתי "בטח"

איריס : איפתי את הלחמניות עם קמח מלא ויצא מדהים.

נאוה : הכנתי ויצא מצויין!

יוסף לוי : שלום ניקי. אמש אזרתי אומץ ואפיתי את לחמניות הבטטה והקפדתי לעשות בדיוק לפי ההוראות שלך. התוצאה, מחמאות מלוא החופן.
זו הפעם הראשונה שאני עושה משהו במטבח להוציא חביטה! תידה רבה לך.
יוסף

זהבית :  זהו עשיתי את הלחמניות יצא מדהים מדהים ואני עליתי איזה 2 קילו פשוט חיסלתי חצי מהלחמניות איך שהן יצאו חמות.
תודה לך ניקי על אתר מקסים מקסים ושימושי ביותר.

הרשם
עדכן
69 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

שאלה נוספת, האם יש לך רעיון אחר במקום עירית קצוצה? פטרוזיליה, מתאים?

שלום ניקי, כשאני מבשלת את הפירה, האם לשים בסיר גם מלח, או שרק מים?

מתכון מצוין, תודה! כמה פשוט, ככה נפלא! האם ניתן לדעתך לגוון באיזו שהיא דרך לכיוון המתוק?

ניקי היקרה!
ידוע לך אולי מה ברכת הלחמניות? המוציא או מזונות?

היי ניקי, לא בדיוק הבנתי… לשים את הבטטה עם הבצק? ולהוסיף את העירית לבצק ? פשוט ללוש את כל החומרים שרשומים יחד ?

הי ניקי,

אני רוצה להכין הערב ארוחה קצת יותר חגיגית והלחמניות האלו נראות לי מושלמות!
נראה לך שזה הולך עם פילה מושט בתבלינים ועשבי תיבול פלוס סלטים?
או שזה מתאים יותר לחלבי?

תודה

לאיזה גודל כוס את מתכוונת? 240? תודה