לחמניות בטטה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

לחמניות בטטה

לחמניות בטטה, יכול להיות דבר כזה לחמניות בטטה ? כן ואפילו מאוד טעימות ורכות כל מי שטעם לא האמין שיש בפנים בטטה. ותראו איזה צבע מדליק…

מרכיבים:

300 ג’ פירה בטטה
2 – 3 כפות עירית קצוצה
כף שמרים יבשים
420 ג’ קמח (3 כוסות)
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס מים
כפית סוכר
כפית מלח
ביצה טרופה להברשה
שומשום

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק (הבצק דביק). להתפיח במקום חמים עד הכפלת הנפח.

2. לקמח משטח עבודה בנדיבות ואת הידיים, שימו לב הבצק דביק. לתת לישה קצרה, ליצור לחמניות, חשוב לעבוד עם ידיים מקומחות כל הזמן. להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה ולהתפיח עוד כחצי שעה. להבריש בביצה ולפזר סומסום.

3. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 15 דקות

הערות:
מאוד מומלץ להחזיק משקל בבית כדי לשקול את הבטטה.

10692 צפיות 7 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

טלי : גם שבת זו הייתה “שבת ניקי” וזה אומר לביבות מכמה סוגים (כולן אפויות כמובן), עוגת שוקולית לילדים וגם לגן של הילדה (אחת הילדים אמרה שהיא “סוף הדרך”) וה”שוס” שממנו הכי התלהבתי היה לחמניות הבטטה, הילדים שלי לא נוגעים בירקות, וזה לא שלא ניסיתי הכל, פשוט לא הולך לי!! ובשישי הכנתי את לחמניות הבטטה והבן שלי טרף שתיים, אני לא זזתי ממנו ולא האמנתי למראה עיניי שכך אוכל אותן ואפילו חתכתי לו לחתיכות כי עדיין יצאו הדים מהלחמניות, וכששאל אותי מה זה הכתום הזה? אמרתי לו שזה המרכיב הסודי, כשלחץ עליי לגלות לי את המרכיב הסודי, הייתי חייבת לחרטט אותו ולהגיד שזה סילאן כתום (לא אוהבת לשקר אבל לא הייתה לי ברירה..) בקיצור ניקי – תודה רבה על מתכונים נפלאים ועל זה שהבן שלי אוכל בטטה ואפילו לא יודע את זה!!
אגב הוא ביקש שאכין לו את הלחמניות לבית ספר לארוחת 10, ברור שאמרתי “בטח”

איריס : איפתי את הלחמניות עם קמח מלא ויצא מדהים.

נאוה : הכנתי ויצא מצויין!

יוסף לוי : שלום ניקי. אמש אזרתי אומץ ואפיתי את לחמניות הבטטה והקפדתי לעשות בדיוק לפי ההוראות שלך. התוצאה, מחמאות מלוא החופן.
זו הפעם הראשונה שאני עושה משהו במטבח להוציא חביטה! תידה רבה לך.
יוסף

זהבית :  זהו עשיתי את הלחמניות יצא מדהים מדהים ואני עליתי איזה 2 קילו פשוט חיסלתי חצי מהלחמניות איך שהן יצאו חמות.
תודה לך ניקי על אתר מקסים מקסים ושימושי ביותר.

62
תגובות

  הרשם  
עדכן
ורד

הכנתי פירה בטטה עם בצל ופטריות בשביל להכין חזה ממולא ונשאר לי הרבה מהפירה.
אפשר להשתמש בו ללחמניות האלו?
מה אפשר לעשות איתו?אולי איזו פשטידה?
צריכה רעיון…
ואגב, אפשר להקפיא פירה כזה?

תודה רבה על התשובות ובכלל על האתר!
ורד

מעין

ניקי-באמת שאת שם דבר אצלנו בחבורת הנשים….כל דבר טעים הוא בוודאי מתכון שלך!

בכזו פשטות ובלי פוזות….תודה ענקית!

הכנתי עכשיו את הלחמניות…נראות משו משו!!
בתוספת הפשטידה עם הבטטה ופשטידת תירס….ללקק את האצבעות:)

אסנת

רגע הכוונה ללוש את הפירה ביחד עם הבצק? לא הבנתי את זה מההוראות…. אם כבר הוספתי עוד כוס מים נהרס לי הבצק? או שכדאי להמשיך לנסות להכין אותם?
אני פשוט באמצע הכנה ולחוצה שנראה לי שנהרס לי הכל…

אסנת

שלום ניקי
רציתי לשאול זה ממש מוזר הכנתי כמות כפולה מהבצק שזה אומר חצי כוס מים וחצי כוס שמן אבל יצא לי בצק ממש יבש… בכלל לא דביק כמו שכתוב, יש לך מושג???
ועוד שאלה לגבי הפירה בטטה רק לרכך את הבטטות במים חמים ולמעוך, או שמוסיפים עוד משהו? אשמח אם תעני לי כמה שיותר מהר, תודה רבה רבה!!!!

איילת

הי ניקי,ממש בא לי להכין עכשיו אבל.. אין כרגע שמש בחוץ 🙂
האם אפשר במקום חום היום פשוט להתפיח בתוך קערה עם מים חמים?
ואם כן מה אני עושה כשאני צריכה להתפיח שוב כאשר הם כבר מסודרים על גבי הנייר אפייה?
תודה רבה!

טלי

גם שבת זו הייתה “שבת ניקי” וזה אומר לביבות מכמה סוגים (כולן אפויות כמובן), עוגת שוקולית לילדים וגם לגן של הילדה (אחת הילדים אמרה שהיא “סוף הדרך”) וה”שוס” שממנו הכי התלהבתי היה לחמניות הבטטה, הילדים שלי לא נוגעים בירקות, וזה לא שלא ניסיתי הכל, פשוט לא הולך לי!! ובשישי הכנתי את לחמניות הבטטה והבן שלי טרף שתיים, אני לא זזתי ממנו ולא האמנתי למראה עיניי שכך אוכל אותן ואפילו חתכתי לו לחתיכות כי עדיין יצאו הדים מהלחמניות, וכששאל אותי מה זה הכתום הזה? אמרתי לו שזה המרכיב הסודי, כשלחץ עליי לגלות לי את המרכיב הסודי, הייתי חייבת לחרטט אותו ולהגיד… קרא עוד »

גלי

היי ניקי,

תחליף לעירית בלחמניות הבטטה?
אני אחרי שני מתכונים עוגת תפוזים נהדרת ומאפינס שוקולד נוטלה ואגוזי מלך – אין מילים….
תודה וסוף שבוע נעים
גלי