לחמניות בטטה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

לחמניות בטטה

לחמניות בטטה, יכול להיות דבר כזה לחמניות בטטה ? כן ואפילו מאוד טעימות ורכות כל מי שטעם לא האמין שיש בפנים בטטה. ותראו איזה צבע מדליק…

מרכיבים:

300 ג’ פירה בטטה
2 – 3 כפות עירית קצוצה
כף שמרים יבשים
420 ג’ קמח (3 כוסות)
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס מים
כפית סוכר
כפית מלח
ביצה טרופה להברשה
שומשום

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק (הבצק דביק). להתפיח במקום חמים עד הכפלת הנפח.

2. לקמח משטח עבודה בנדיבות ואת הידיים, שימו לב הבצק דביק. לתת לישה קצרה, ליצור לחמניות, חשוב לעבוד עם ידיים מקומחות כל הזמן. להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה ולהתפיח עוד כחצי שעה. להבריש בביצה ולפזר סומסום.

3. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 15 דקות

הערות:
מאוד מומלץ להחזיק משקל בבית כדי לשקול את הבטטה.

14180 צפיות 5 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

טלי : גם שבת זו הייתה “שבת ניקי” וזה אומר לביבות מכמה סוגים (כולן אפויות כמובן), עוגת שוקולית לילדים וגם לגן של הילדה (אחת הילדים אמרה שהיא “סוף הדרך”) וה”שוס” שממנו הכי התלהבתי היה לחמניות הבטטה, הילדים שלי לא נוגעים בירקות, וזה לא שלא ניסיתי הכל, פשוט לא הולך לי!! ובשישי הכנתי את לחמניות הבטטה והבן שלי טרף שתיים, אני לא זזתי ממנו ולא האמנתי למראה עיניי שכך אוכל אותן ואפילו חתכתי לו לחתיכות כי עדיין יצאו הדים מהלחמניות, וכששאל אותי מה זה הכתום הזה? אמרתי לו שזה המרכיב הסודי, כשלחץ עליי לגלות לי את המרכיב הסודי, הייתי חייבת לחרטט אותו ולהגיד שזה סילאן כתום (לא אוהבת לשקר אבל לא הייתה לי ברירה..) בקיצור ניקי – תודה רבה על מתכונים נפלאים ועל זה שהבן שלי אוכל בטטה ואפילו לא יודע את זה!!
אגב הוא ביקש שאכין לו את הלחמניות לבית ספר לארוחת 10, ברור שאמרתי “בטח”

איריס : איפתי את הלחמניות עם קמח מלא ויצא מדהים.

נאוה : הכנתי ויצא מצויין!

יוסף לוי : שלום ניקי. אמש אזרתי אומץ ואפיתי את לחמניות הבטטה והקפדתי לעשות בדיוק לפי ההוראות שלך. התוצאה, מחמאות מלוא החופן.
זו הפעם הראשונה שאני עושה משהו במטבח להוציא חביטה! תידה רבה לך.
יוסף

זהבית :  זהו עשיתי את הלחמניות יצא מדהים מדהים ואני עליתי איזה 2 קילו פשוט חיסלתי חצי מהלחמניות איך שהן יצאו חמות.
תודה לך ניקי על אתר מקסים מקסים ושימושי ביותר.

69
תגובות

  הרשם  
עדכן
אהובה

אפשרי להחליף קמח ללא גלוטן
כמו למשל קמח שבולת שועל ללא גלוטן
באיזה ייחס והאם בגלל

תודה

לי

היי ניקי. המתכון נראה נהדר. חיפשתי מה לעשות עם הבטטות וזה רעיון מקורי. אנסה עוד הסופש. כמה בטטה בערך צריך לשקול כדי שייצא 300גרם פירה? או שהכוונה ל300 גרם בטטה לפני הבישול?
תודה

ריקי

היי ניקי רציתי לדעת כמה לחמניות יוצאות בערך? והאם יש אפשרות במקום הקמח – כוס וחצי קמח רגיל וכוס וחצי קמח מלא? תודה רבה

מיכל

הי ניקי!

זה נראה מעולה! אני רצה להכין לארוחת ערב!! נראה לי שילוב מנצח!
שאלה לי-נתקעתי בלי ביצים בבית..יש מצב לא להבריש את הלחמניות בביצה לפני האפיה?

נוני

היי ניקי
רעיון אדיר!
האם ניתן להתפיח את הבצק לילה במקרר? (חשבתי שאולי זו בעיה בגלל הבטטה)
תודה לך
ושינה מתוקה 🙂

אמא

את הבטטה את אופה? מבשלת במים? מרסקת במזלג?
אפשר עם קמח מלא? עדיף חצי חצי?

המון תודה, את אלופה ענקית!

שלומית

היי ניקי. מה שלומך?
את הבטטה לשקול לפני הבישול או אחריי שבישלנו ומעכנו?