לביבות כרובית
אני רוצה לומר לכם משהו לביבות לא נועדו לאכול רק בחנוכה ממש לא, אני מכינה לביבות כל השנה זאת ארוחת ערב מעולה עם גבינות וירקות ממש כמו לאכול פשטידה אישית פריכה וטעימה.
מה הסוד של הלביבות האלה ? הכרובית זה ירק נהדר שהוא מושלם לביבות הכרובית נותנת פריכות וטעם שאין בשום ירק אחר טעם גן עדן בכל ביס ואם אתם לא מאמינים תכינו ואחרי הביס הראשון תבינו.
20 לביבות
מרכיבים:
כרובית קטנה (500 – 600 ג')
2 גזרים גדולים מגורדים
בצל חתוך לקוביות קטנות
2 ביצים
70 ג' קמח (חצי כוס) / פירורי לחם
שליש כפית פלפל שחור
כפית מלח
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים מומלחים לפרק את הכרובית לפרחים לבשל כ 10 – 15 דקות לבדוק שסכין חודרת בקלות גם בגזע ואז להוריד מהאש, כדאי לקרר קצת.
2. כשהכרובית על האש לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד הזהבה ולהעביר לקערה, לקצוץ דק את הכרובית הרכה או למעוך ולהעביר לקערה יחד עם שאר המצרכים.
3. לחמם מחבת עם 3 – 4 כפות שמן להכין לביבות לשטח ולטגן עד הזהבה משני הצדדים להניח על נייר סופג.
4. אפשרות לאפייה:
לחמם תנור ל 180 מעלות, תבנית עם נייר אפייה משומן טוב לסדר את הלביבות לאפות כ 30 דקות עד הזהבה (לא להפוך לפני) צד שני עוד 15 דקות.
איך אוכלים ?
אל תוותרו על המטבל שמנת הוא הורס זה החבר הכי טוב של הלביבות, אפשרות נוספת לכריכים מעולים, ממרח פלפלים מעל חסה קרועה ומעל לביבות טעים אמאל'ה.
For the recipe in English:
Best cauliflower fritters recipe
גולשים מכינים וממליצים:
עדי : "התינוק שלי בן 10 חודשים מתענג על כל ביס מהלביבות המעולות האלה! זו הפעם הראשונה ששמעתי אותו אוכל בהנאה אוכל כלשהו….שאפו(:"
שני : הכנתי בלי גזר ויצא יאמי!חוסל ברגע!תנקס..:)
מיכל : תודה. יצא לי מעולה 🙂
לאה : הכנתי את הלביבות והן פשוט מעולות וגם מאוד בריאות!
זאת הפעם הראשונה שאני מכינה מתכון מהאתר שלך ואני בטוחה שלא האחרונה! 🙂
אופירה : "ניקי היקרה, רק מילה אחת: אליפות. נטרף. ושוב תודה על מתכונים טעימים וקלים!!!"
אושרית : "יצא מעולה!!!! גירדתי גם קישוא בנוסף.
יש לי שלושה ילדים בעייתים מאוד באוכל וכולם טרפו ואהבו!!"