מאפה גבינות וזיתים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

מאפה גבינות וזיתים

מאפה גבינות וזיתים,  הילדה שלי שהיא לא אכלנית גדולה אכלה את המאפה בהנאה גדולה ולא שכחה לומר “אמא נכון שתכיני עוד פעם….”

זמן הכנה: כ – 35 דקות

גודל תבנית: 24″

מרכיבים:

בצק עלים / פילאס
קוטג’
חצי כוס גבינת עמק מגורדת
חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת
ביצה
חצי כוס זיתים חתוכים לטבעות
פלפל שחור טחון
מלח
ביצה טרופה
שומשום

הכנות:

1. לערבב את מצרכי המילוי לשים שורה מהמילוי לאורך הבצק, מעט אחרי ההתחלה להשאיר שוליים. להרים את השוליים ולכסות את המילוי ולגלגל לרולדה.

2. שתי אפשרויות:
לעשות חתכים לא עמוקים להבריש בביצה טרופה לפזר סומסום חום בינוני 180 מעלות כ 30 דקות או עד שמזהיב.

3. בתבנית סיליקון / קוגלהוף, להניח את הרולדה, להבריש בביצה טרופה, לאפות כחצי שעה בחום בינוני, להוציא את הרולדה לתבנית, להבריש בביצה טרופה, לפזר שומשום ולאפות עוד כמה דקות או עד שהמאפה מזהיב.

3040 צפיות 3 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

48
תגובות

  הרשם  
עדכן
מירית

צריך לרדד קצת את הבצק?
תודה

אילנית

שלום ניקי, אפשר לוותר על הזיתים? אפשר משהו אחר במקום?

ליאור

היי ניקי, אם אני רוצה לעשות רולדה אז פשוט לגלגל את הבצק עלים ולשים בתנור על נייר פרגמנט? או שאני צריכה לשים בתבנית ארוכה? ואם אני רוצה לעשות בצורה כמו בתמונה במתכון אז לשים את הרולדה בתבנית עגולה? ואז מה עושים? להוציא מהתבנית ושוב להחזיר? לא ממש ההנתי… ובכמה בצק להשתמש מהחבילה?

הדס

הי ניקי, אני רוצה להכין לשבועות אבל מישהי כבר עושה מאפה עם זיתים – יש עוד אפשרויות למילוי? אולי תרד וגבינות, עלי מנגולד וגבינות?
תודה מראש 😉 הדס