מאפה גבינות וזיתים
מאפה גבינות וזיתים, הילדה שלי שהיא לא אכלנית גדולה אכלה את המאפה בהנאה גדולה ולא שכחה לומר "אמא נכון שתכיני עוד פעם…."
זמן הכנה: כ – 35 דקות
גודל תבנית: 24"
מרכיבים:
בצק עלים / פילאס
קוטג'
חצי כוס גבינת עמק מגורדת
חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת
ביצה
חצי כוס זיתים חתוכים לטבעות
פלפל שחור טחון
מלח
ביצה טרופה
שומשום
הכנות:
1. לערבב את מצרכי המילוי לשים שורה מהמילוי לאורך הבצק, מעט אחרי ההתחלה להשאיר שוליים. להרים את השוליים ולכסות את המילוי ולגלגל לרולדה.
2. שתי אפשרויות:
לעשות חתכים לא עמוקים להבריש בביצה טרופה לפזר סומסום חום בינוני 180 מעלות כ 30 דקות או עד שמזהיב.
3. בתבנית סיליקון / קוגלהוף, להניח את הרולדה, להבריש בביצה טרופה, לאפות כחצי שעה בחום בינוני, להוציא את הרולדה לתבנית, להבריש בביצה טרופה, לפזר שומשום ולאפות עוד כמה דקות או עד שהמאפה מזהיב.