מאפה גבינות וזיתים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

מאפה גבינות וזיתים

מאפה גבינות וזיתים,  הילדה שלי שהיא לא אכלנית גדולה אכלה את המאפה בהנאה גדולה ולא שכחה לומר “אמא נכון שתכיני עוד פעם….”

זמן הכנה: כ – 35 דקות

גודל תבנית: 24″

מרכיבים:

בצק עלים / פילאס
קוטג’
חצי כוס גבינת עמק מגורדת
חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת
ביצה
חצי כוס זיתים חתוכים לטבעות
פלפל שחור טחון
מלח
ביצה טרופה
שומשום

הכנות:

1. לערבב את מצרכי המילוי לשים שורה מהמילוי לאורך הבצק, מעט אחרי ההתחלה להשאיר שוליים. להרים את השוליים ולכסות את המילוי ולגלגל לרולדה.

2. שתי אפשרויות:
לעשות חתכים לא עמוקים להבריש בביצה טרופה לפזר סומסום חום בינוני 180 מעלות כ 30 דקות או עד שמזהיב.

3. בתבנית סיליקון / קוגלהוף, להניח את הרולדה, להבריש בביצה טרופה, לאפות כחצי שעה בחום בינוני, להוציא את הרולדה לתבנית, להבריש בביצה טרופה, לפזר שומשום ולאפות עוד כמה דקות או עד שהמאפה מזהיב.

9255 צפיות 9 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

48
תגובות

  הרשם  
עדכן
יאמי

היי ניקי, לא הבנתי את הסעיף האחרון. אם שמים בקוגלהוף, פשוט להניח את הרולדה ולאפות? או לאפות קצת, להוציא מהתבנית ולהמשיך לאפות? אשמח להסברך, תודה רבה

שרון

היי ניקי,
אפשר להקפיא? (כמה ימים לפני האירוח)

אדוה לוטן

האם המתכון הוא לקילו בצק עלים?

תודה!

קארין

היי
אפשר במקום קוטג לשים יוגורט או שמנת חמוצה?

אין לי פרמזן אפשר לוותר?
או שעדיף לשים כמות כפולה של ג.צהובה?

תודה רבה רבה!!

מאיה

הי ניקי,
אם מכינה בתבנית סיליקון בצורת קוגלהוף….. האם הגבינות “יחזיקו” את עצמן ולא יזלו מהצדדים? אין צורך להוסיף קמח??

תודה על העזרה…

ענת55

ענת55 | 01.06.2011 – 18:16
הי ניקי בזה הרגע זוללים אצלי את מאפה הגבינה והזתים פשוט מעדן ממלץ בחום שאפו.

ניקי

מאפה טעים. מומלץ בחום.