לחמניות מתוקות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לחמניות מתוקות

לחמניות מתוקות

לחמניות מתוקות בשבילי אלו זיכרונות ילדות, אבא שלי היה חוזר מהעבודה בלילה עם שקית מלאה לחמניות, איזה ריח משגע היה להן אני חושבת שהרחתי את הריח בחלומות

מרכיבים:

חצי קילו קמח
4 כפות סוכר
כוס מים פושרים
חצי שקית שמרים טריים
2 כפיות מלח שטוחות
50 ג` חמאה מומסת / 1/4 כוס שמן
חלמון
ביצה שלמה
ביצה טרופה להברשה
שומשום

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק. להתפיח במקום חמים עד הכפלת הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 8 כדורים וליצור לחמניות בצורת צמות או כדורים.

3. להניח את הלחמניות בתבנית מרופדת בנייר אפיה, להתפיח עד הכפלת הנפח. להבריש בביצה טרופה ולפזר סומסום.

4. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות 15 דקות או עד שהלחמניות מקבלות צבע זהוב.

19931 צפיות 13 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

אבישג : “אין דברים כאלה! הן נראות כמו ממאפיה. המתכונים שלך אליפות אחד אחד. תודה תודה ושוב תודה.”

316
תגובות

  הרשם  
עדכן
תהילה

הי, ניקי, בוקר טוב!
הפניתי אליך בטעות את השאלה במתכון אחר אבל הכוונה הי אללחמניות האלו- אני רוצה לצאת ולאפות לצהריים. האם שייך להתפיח לשעתיים וחצי או קצת יותר התפחה ראשונה?
תודה!!!

תהילה

בוקר טוב,ניקי!
אני רוצה לעשות את הבצק ולצאת ולאפות לצהריים. אפשר להשאיר את הבצק להתפחה ראשונית של שעתיים וחצי? לא יחמיץ או משהו?

שני

שבוע טוב ניקי.יש לי קוביות שמרים.כמה צריך לשים לקילו קמח?

נוגה

אפשר להשתמש בשמרים יבשים? אם כן כמה?

שלומית

יצא נפלא ! עדינות וטעימות. להבא אוסיף עוד סוכר בכלל יצא מטריף.

1 16 17 18