לחמניות מתוקות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לחמניות מתוקות

לחמניות מתוקות

לחמניות מתוקות בשבילי אלו זיכרונות ילדות, אבא שלי היה חוזר מהעבודה בלילה עם שקית מלאה לחמניות, איזה ריח משגע היה להן אני חושבת שהרחתי את הריח בחלומות

מרכיבים:

חצי קילו קמח
4 כפות סוכר
כוס מים פושרים
חצי שקית שמרים טריים
2 כפיות מלח שטוחות
50 ג` חמאה מומסת / 1/4 כוס שמן
חלמון
ביצה שלמה
ביצה טרופה להברשה
שומשום

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק. להתפיח במקום חמים עד הכפלת הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 8 כדורים וליצור לחמניות בצורת צמות או כדורים.

3. להניח את הלחמניות בתבנית מרופדת בנייר אפיה, להתפיח עד הכפלת הנפח. להבריש בביצה טרופה ולפזר סומסום.

4. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות 15 דקות או עד שהלחמניות מקבלות צבע זהוב.

19932 צפיות 14 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

אבישג : “אין דברים כאלה! הן נראות כמו ממאפיה. המתכונים שלך אליפות אחד אחד. תודה תודה ושוב תודה.”

316
תגובות

  הרשם  
עדכן
אדוה

היי ניקי, אפשר להשתמש בקמח שמרים של סוגת (“קמח קסם”), במקום הקמח+שמרים שבמתכון? ואיך כדאי להתפיח? – אני תמיד נופלת בזה, בתנור מכובה? בתנור על מעלות נמוכות? על השיש מכוסה במגבת?
ואני צריכה בערך 40 יחידות? אז להכפיל את החומרים ב4? (אפשר שהלחמניות יהיו קטנות יותר מאשר בתמונה לעיל)

עדן כהן

הכנתי ויצא מעולה!! (אני השתמשתי רק בק
מח מלא.)

מיטל:)

היי ניקי:) אפשר עם קמח מלא?

נילי

היי,
חדשה בתחום… האם את השמרים פשוט מכניסים לקערה? לא צריך להמיס לפני עם מים/סוכר? . תודה

marwa

היי
כמה זמן ההתפחה הראשונה וההתפחה השנייה??
האם השימוש בשמרים יבשים ישפיע על איכות הלחמניות?

אביגיל

משאירה לתפיחה כל הלילה.. זה בסדר?

נורית

היי ניקי, לא הבנתי מה זה אומר שלושתרבע כוס מים לבין כוס מים פושרים ?