מאפה שושנים במילוי בטטה ופטריות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מאפה שושנים במילוי בטטה ופטריות

מאפה שושנים במילוי בטטה ופטריות

מאפה שושנים במילוי בטטה ופטריות, כיף של מאפה עם טעמים נפלאים, המאפה הזה יוצא כל כך טעים. מתאים לכל אירוח, מאוד מרשים ונראה פשוט מעולה בשולחן. מומלץ בחום.

מרכיבים:

חצי קילו קמח
2 כפות גדושות סוכר
3/4 כוס מים פושרים
כף שמרים יבשים
2 כפיות מלח שטוחות
50 ג` חמאה מומסת / 1/4 כוס שמן
חלמון
ביצה שלמה
ביצה טרופה להברשה

מילוי:
4 בטטות קטנות
בצל קצוץ
חבילת פטריות קצוצות
עירית קצוצה
א.  מרק
פלפל שחור טחון
מלח

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק ולהתפיח עד הכפלת הנפח.

2. להרתיח מים, להוסיף את הבטטות ולבשל עד שהן רכות לטגן בצל ולהזהיב, להוסיף את הפטריות ולטגן כמה דקות. למעוך את הבטטות, להוסיף את הבצל והפטריות, לתבל ולצנן.

3. לחלק את הבצק לשניים, לרדד, למרוח את מילוי הבטטה  ולפזר עירית קצוצה. לגלגל בעדינות לרולדה אחת גדולה ולהקפיא לחצי שעה. אותו דבר לעשות עם החלק השני של הבצק.

4. לחתוך את הרולדות לפרוסות / שושנים, להכין תבנית משומנת ולסדר את הפרוסות אחת ליד השניה לא צמודות הן תופחות. לכסות ולהתפיח חצי שעה נוספת. להבריש בביצה טרופה.

5. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 25 דקות. כשהמאפה יוצא מהתנור להבריש בחמאה מומסת.

19549 צפיות 1 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מאפה שושנים במילוי בטטה ופטריות

גולשים מכינים וממליצים:

מורן : “הכנתי אתמול ויצא מעולה!!! הבצק מדהים שאין מילים”

תהילה : “מתכון מעלף עשיתי אותו לשבת ובאמת קצר מחמאות כמו כל המתכונים המדהימים שלך תודה רבה”

תהילה : “אחלה מתכונים וקלים איזה כיף להיכנס להכין כל יום משהו חדש.
תודה רבהההההההה. :):))))))”

שרונה : “יצא מעולה!!רולדה אחת מילאתי בבטטה וחצי בתפו”א.”

שם : “יואו! יצא מעלף טעים ואסתטי. הוגש בארוחה משפחתית וגרף מחמאות. תודה לניקי על שדרוג הארוחות בבית”

שם : “כרגיל, מתכון נהדר!! לא פעם ראשונה שאני מכינה אותו והבצק מפתיע אותי כל פעם מחדש… קסם את!!”

152
תגובות

  הרשם  
עדכן
שיילו

היי ניקי.
מחפשת תוספת לבשר ועוף לשבת משפחתית עם 12 מבוגרים ו-7 ילדים
נראה לך מתאים?מספיק?
אפשר להכים עם בצק עלים או פילאס?ואם אני רוצה פרווה מה מורחים בסוף
במקום החמאה?מחמאה הולך?
תודה, וסליחה על האורך.

לימור

ועוד שאלה בבקשה: האם הכרחי להקפיא את הרולדה לפני האפיה?
בעיה של זמן….

לימור

הי ניקי,
כמה כוסות בערך שוות לחצי קילו קמח?
תודה

שם

גרפילד | 06.07.2011 – 23:54
מ-ע-ו-ל-ה!!!
וואו! ברגעים אלו ממש אנחנו אוכלים את השושנים ופשוט מלקקים את האצבעות. גם מרשים, גם מריח טוב, והכי חשוב – טעים כל כך!
תודה ניקי על עוד מתכון מושלם 🙂

שם

שלום ניקי,
אני רוצה להכין בתבנית פיירקס עגולה.
כתבת שזה ל-30 שושנים, כולם בתבנית עגולת אחת או שתיים.
כי אם לשתיים חשבתי להכין חצי מהבצק עם בטטות והחצי השני עם טונה.
תודה – סיל

שם

קורן | 13.01.2012 – 14:26
יואו! יצא מעלף טעים ואסתטי. הוגש בארוחה משפחתית וגרף מחמאות. תודה לניקי על שדרוג הארוחות בבית

שם

אודליה ד. (לא רשום) | 28.05.2012 – 17:51
היי ניקי,
כרגיל, מתכון נהדר!! לא פעם ראשונה שאני מכינה אותו והבצק מפתיע אותי כל פעם מחדש… קסם את!!

1 2 3 10