קציצות ירק אפויות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

קציצות ירק אפויות

יופי של ארוחת ערב קלילה, נחטפות כלא היו. מתאימות לחג החנוכה שמתקרב ובכלל מי צריך חג בשביל לאכול לביבות טעימות ? לא אני.

17 לביבות

מרכיבים:

חבילת שמיר
חבילת פטרוזילה
בטטה רכה
2 ביצים
2 בצלים קצוצים מטוגנים
חצי כוס פירורי לחם
2 שיני שום מגוררות
מל”פ ( מלח, פלפל)

מטבל שמנת:
שמנת חמוצה
2 כפיות מיונז
עירית קצוצה
כפית גדושה שום כתוש
מל”פ (מלח, פלפל)

הכנות:

1. לקצוץ את הירוקים, לערבב את כל המצרכים, לתבל. ליצור לביבות. להכין תבנית עם נייר אפיה משומן, לסדר את הלביבות, להכניס לתנור שחומם בחום בינוני. בסביבות 30 דקות, 15 דקות כל צד או עד שמזהיב משחים.

2. לערבב את מצרכי המטבל ולהגיש עם הלביבות.

20979 צפיות 31 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

חוה סבן : כרגע הוצאתי מהתנור את לביבות הירק. הכנתי אותן בתנית עם שקעים. אך ברצוני לציין שהפחתי בכמע חצי מכמות הפירורי לחם וכ”כ לנו מטבלהשמנת לא מתים כי הוא “שמן מדי”.
בכל אופן יצא טעים מאוד וכל הכבוד ניקי. תמשיכי במתכונים דייאטטיים. ובכלל כל המתכונים
נ ה ד ר י ם. תודה לך.

117
תגובות

  הרשם  
עדכן
כרמלה

תחליפים: יוגורט/אשל במקום שמנת
או חלב/שמנת משקדים, מאגוזי קאשיו
מחלב אגוז הקוקוס…

שבבי שיבולת שועל (קוואקר) או
סובין שיבולת שועל, במקום פירורי לחם

מאיה

הי ניקי
אני מארחת בשבוע הבא 30 איש.
שני נושאים:

האם ניתן להכין יום קודם – לא לאפות, ולהקפיא את הלביבות?
יום למחרת להוציא והכניס לאפיה בתנור?

או שכדאי לאפות יום קודם ולחמם למחרת?

שנית;
כדי להיערך ל 30 איש, כמה להכפיל במצרכים? כיצד להיערך?

מיכל

היי ניקי, מתכוננים לראש השנה 🙂
האם אפשר להחליף את העלים בכרישה או בתרד- סלק?
אני מחפשת איך להכין את שניהם לסימנים של ראש השנה (כל אחד בנפרד), כלביבות/ סלט או כל רעיון מוצלח אחר שלך.
מה דעתך?
תודה ושנה מבורכת 🙂

אהובה

היי ניקי הכנתי את הקציצות יצא נהדר, אהבתי שלא היה צריך לטגן יותר בריא ופחות קלוריות שבת שלום

גלי

איך הכי מומלץ לחמם את הלביבות בתנור או מיקרו… הן יאבדו מהקריספיות שלהן?

ענת

היי ניקי 🙂 האם ניתן להכין את הלביבות בבוקר ולהגישן אחהצ? לא יאבדו מקסמן :-))))

יעל

יש תחליף לשמיר? נגיד כוסברה…/סלרי… ?
אם לא, אפשר במקום- להכפיל את הכמות של הפטרוזיליה?