לביבות בטטה קריספיות
אצבעות בטטה וגבינה קריספיות, מי קבע שלביבות חייבות להיות עגולות ומטוגנות.
למי שעוקב אחרי האתר יודע שאני לא מטגנת לביבות אני מעדיפה כמה שפחות שמן. ועוד דבר חשוב לי בתור אמא חיסכון מטורף בזמן. אז בחלק של הטיגון טיפלתי, אני כבר כמה שנים אופה לביבות והן יוצאות מושלמות וטעימות. השנה החלטתי להשתעשע עם הצורה הקלאסית של הלביבה.
מרכיבים:
200 ג' בטטה (בטטה קטנה)
200 – 300 ג' תפוח אדמה (תפוח אדמה בינוני)
בצל בינוני חתוך קטן
140 ג' קמח (כוס)
כוס גבינה צהובה מגורדת (לא חובה)
ביצה טרופה
שליש כפית פלפל שחור
כפית מלח
פירורי לחם
מטבל שמנת:
שמנת חמוצה
2 כפיות גדושות מיונז
כפית גדושה שום כתוש
עירית קצוצה
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים מומלחים לבשל את הבטטה והתפוח אדמה עד שהם רכים לסנן לתת לנוזלים לצאת ולמעוך למחית חלקה.
2. להוסיף את שאר המצרכים ולקרר 40 דקות.
3. להרטיב את הידיים להכין אצבעות / קציצות לצפות עם פירורי לחם, לחמם מחבת עם שמן חצי עמוק קצת פחות לטגן עד הזהבה משני הצדדים ולהניח על נייר סופג.
4. אפייה:
לחמם תנור ל 180 – 190 מעלות לשמן טוב נייר אפייה לסדר את הלביבות / אצבעות לאפות כ 30 דקות לא להפוך לפני שמזהיב, צד שני עוד 15 דקות.
גולשים מכינים וממליצים:
עדי : יצא סוףףףףףףףףףףף הדרכים!!! אני חייבת להגיד לך שאני מודה לה' שגילה לי את האתר הטעים המדהים והכייפי הזה לפני חודשיים ומאז זה הפך להיות הבילוי היומי שלי …. אני נשואה כמעט שנתיים ובאה מבית לא של בשלנים גדולים ובעלי להפך בא מבית שכולם שפים במטבח וממש היה לי חוסר ביטחון בבישולים ואפיה עד שהגעתי אלייך ניקי והעלת לי את הביטחון וכל מתכון שאני עושה יוצא פצצה וזוכה להמון מחמאות
(חשוב לציין שבעלי קטרן גדול ותמיד מעיר הערות ומתקן טעמים)אך עכשיו אני גורפת רק מחמאות ובעלי מבקש ממני שאעשה שוב ושוב את אותן מתכונים בלי שום הערה כמובן… ואני פשוט מאושרתתתת!!!
ליזי : מתכון נפלא. אני מכינה אותו בפעם השלישית או הרביעית וכולם עפים עליו. הבן הגדול שלי מגיע מהפנימיה בסופ"ש וקודם כל שואל אם במקרה הכנתי את אצבעות הבטטה… אין כמוך ניקי, תודה רבה!!
נעמי : "ניקי, אני נוהגת להגיב רק לעיתים נדירות, למרות שאני ומשפחתי נהנים המון ממתכונייך!! אבל האצבעות האלו פשוט היו חלומיות שלא יכולתי להתעלם…"