אצבעות בטטה וגבינה קריספיות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
אצבעות בטטה וגבינה קריספיות

אצבעות בטטה וגבינה קריספיות

אצבעות בטטה וגבינה קריספיות, מי קבע שלביבות חייבות להיות עגולות ומטוגנות.
למי שעוקב אחרי האתר יודע שאני לא מטגנת לביבות אני מעדיפה כמה שפחות שמן. ועוד דבר חשוב לי בתור אמא חיסכון מטורף בזמן. אז בחלק של הטיגון טיפלתי, אני כבר כמה שנים אופה לביבות והן יוצאות מושלמות וטעימות. השנה החלטתי להשתעשע עם הצורה הקלאסית של הלביבה.

מרכיבים:

2 בטטות (סה”כ משקל 700 ג`)
בצל בינוני קצוץ
כוס פירורי לחם
כוס גבינה צהובה מגורדת
ביצה טרופה
פלפל שחור גרוס
מלח

קערה עם פירורי לחם בנוסף
(אני השתמשתי בפנקו)

מטבל שמנת:
שמנת חמוצה
2 כפיות גדושות מיונז
כפית גדושה שום כתוש
עירית קצוצה
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. להרתיח מים ולהמליח, להוסיף את הבטטות ולבשל עד שהן רכות , למעוך. לטגן את הבצל ולהשקיף, להוסיף לבטטות, להוסיף את הגבינה, פירורי לחם, ביצה ותבלינים. להכניס למקרר לשעה.

2. להכין תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה משומן. בידיים לחות (חשוב) ליצור אצבעות, לטבול בקערת פירורי הלחם, לצפות מכל הכיוונים ולהניח על הנייר אפיה.

3. חום בינוני 180 מעלות, בסביבות 20 דקות כל צד, אחרי שהופכים להבריש קלות בשמ”ז. כשהאצבעות מוכנות להבריש אותן שוב בשמ”ז.

4. לערבב את מצרכי המטבל ולהגיש עם האצבעות.

הערות:
מי שרוצה יכול להכין בצורת לביבות להגיש עם סלט ירקות

 

עדכונים נוספים היכנסו לדף הפייסבוק של ניקי ב

13249 צפיות 8 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

אצבעות בטטה וגבינה קריספיות

גולשים מכינים וממליצים:

עדי : יצא סוףףףףףףףףףףף הדרכים!!! אני חייבת להגיד לך שאני מודה לה’ שגילה לי את האתר הטעים המדהים והכייפי הזה לפני חודשיים ומאז זה הפך להיות הבילוי היומי שלי …. אני נשואה כמעט שנתיים ובאה מבית לא של בשלנים גדולים ובעלי להפך בא מבית שכולם שפים במטבח וממש היה לי חוסר ביטחון בבישולים ואפיה עד שהגעתי אלייך ניקי והעלת לי את הביטחון וכל מתכון שאני עושה יוצא פצצה וזוכה להמון מחמאות
(חשוב לציין שבעלי קטרן גדול ותמיד מעיר הערות ומתקן טעמים)אך עכשיו אני גורפת רק מחמאות ובעלי מבקש ממני שאעשה שוב ושוב את אותן מתכונים בלי שום הערה כמובן… ואני פשוט מאושרתתתת!!!

ליזי : מתכון נפלא. אני מכינה אותו בפעם השלישית או הרביעית וכולם עפים עליו. הבן הגדול שלי מגיע מהפנימיה בסופ”ש וקודם כל שואל אם במקרה הכנתי את אצבעות הבטטה… אין כמוך ניקי, תודה רבה!!

נעמי : “ניקי, אני נוהגת להגיב רק לעיתים נדירות, למרות שאני ומשפחתי נהנים המון ממתכונייך!! אבל האצבעות האלו פשוט היו חלומיות שלא יכולתי להתעלם…”

122
תגובות

  הרשם  
עדכן
מיכל

היי ניקי בעלי קנה לי דלורית האם אפשר להכין איתה או שיש לך המלצה טובה יותר.
תודה.

מיכלי

נראה מעולה! כמה מנות יוצאות בערך?

יעלה

היי ניקי,

נראה מתכון קל ושווה– אבל יש מצב להחליף את הבטטה בתפוח אדמה?

שם

הכנתי לכבוד שבועות, ויצא ממש ממש טעים! תודה!

שם

אנונימי (לא רשום) | 17.12.2011 – 17:14
הי ניקי
אני רוצה להכין לחנוכה . האם אפשר להכין יום קודם?? ושאלה נוספת האם אפשר רק לאפות את הבטטות במקום לבשל?? הכוונה במיקרוגל??
תודה וחג שמח

שם

אני כבר מכינה את המתכון הזה בקביעות. טעים מאד ומתחסל ברגע!

שם

היי ניקי מתכון מעולה : קל להכנה וטעים מאד. מכינה אותו בכל הזדמנות, ותמיד מתקבל בשמחה. תודה

1 2 3 8